SteDoCo vv D1M

Seizoen 2008 - 2009, D1 (najaar)

15 november 2008 9:15

Nadat we afgelopen donderdag een oefenwedstrijd gespeeld hadden tegen het 2 klassen hoger spelende
Beesd D1, die ondanks goed spel wat geflatteerd verloren werd met 5-0, moesten we deze zaterdag aantreden
tegen Stedoco D1.
In de uitwedstrijd eerder dit seizoen wonnen we met grote cijfers van dit team dus de verwachting was dat we
weer eens een overwinning konden behalen mede ook vanwege het feit dat Stedoco nog geen enkel punt
behaald had in deze competitie.
We begonnen de wedstrijd met slechts 11 man omdat Klaas afwezig was door een weekendje uit en Tim nog
steeds geblesseerd is (we hopen dat hij weer snel hersteld is).
Daarnaast had Justin zich afgemeld wegens een ribblessure.
Everstein begon fanatiek aan de wedstrijd en stond al na 6 minuten spelen op een 3-0 voorsprong door doelpunten
van Anne Jan (2x) en Geerd.
Hierna nam Everstein wat gas terug en kon Stedoco wat aanvallen opbouwen, echter de Everstein-verdediging
onder leiding van gelegenheids laatste man Jeffry en keeper Kelvin stonden geen treffers toe.
Na ca 20 minuten kreeg Anne Jan het weer eens op zijn heupen en soleerde soepel door de Stedoco-verdedeging
om vervolgens de 4-0 te scoren. Stedoco trapte vervolgens af en het was Anne Jan die direkt de bal afpikte
om zijn kunstje van een minuut eerder te herhalen, 5-0.
Een paar minuten later bracht Isar de 6-0 ruststand op het scorebord door een mooie Everstein-aanval doeltreffend
af te ronden.
Na de rust, met een niet geheel fitte Jordy, pikte Everstein de draad van de eerste helft weer op.
Al na ca 3 minuten resulteerde dit in de volgende treffer. Na een voorzet van Jeffry was het Geerd die
met een fraaie kopbal doel trof, 7-0.
Everstein bleef deze 2e helft de sterkere ploeg en zette Stedoco met goed combinatiespel voortdurend onder druk.
Dit resulteerde in veel kansen. In de 52e minuut was het wederom Geerd die doel trof, 8-0.
Twee minuten later kreeg de Stedoco-doelman een hard schot van Jeffry niet goed onder controle.
Pieter was er als de kippen bij en schoot de 9-0 in de touwen (zijn 1e treffer dit seizoen).
In het restant van de wedstrijd bracht Isar de dubbele cijfers nog op het scorebord na een dieptepass van Michiel.
Dankzij een voortreffelijke inzet en goed samenspel behaalde Everstein een klinkende overwinning en werden