... (schot)

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

2 november 2013 15:00

Wijk, D. van

Er kon na afloop maar weinig discussie zijn over de wedstrijd van vanmiddag: RodaBoys was de baas en bepaalde het wedstrijdverloop in Everdingen. Voor de mannen van Everstein was de conclusie net zo simpel: gepakt, op de weegschaal gelegd en veel te licht bevonden. In het eerste bedrijf konden de gastheren het nog redelijk bijbenen. Omdat de bezoekers wat slordig waren in de afwerking was de ruststand nog 0-0, maar na de pauze effectueerde één van de grote kanshebbers voor de titel de kansen wel. Vooral na de eerste (voor Roda Boys bevrijdende) treffer werd de thuisclub overlopen en vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. Na de 0-4 geloofde iedereen het wel en kwam een einde aan deze ongelijke strijd.

Opstelling Everstein:

Geoffrey van der Boor, Danny Stoffelen, Rick Fierens, Willem Moorelisse, ErikBergshoeff, Sander BergshoeffGuillermo Ooft, Geert Dokman, Simon van Zante, Nader Mechichi en Roderick van Duinen

Reservebank: Niels Kraaykamp, André van der Veer, Jamal Ouassif en Robbie de Roos

Scheidsrechter: de heer D. van Wijk uit Hendrik Ido Ambacht

Grensrechter: Harold Temminck

Everstein begon wederom zeer gehavend aan de strijd tegen Roda Boys. Wat dat betreft zit het nog niet echt mee. Bovendien is de selectie niet zo groot dat alle blessures gemakkelijk kunnen worden opgevangen. Nu bleven André van der Veer en JamalOuassif nog (niet wedstrijdfit) op de bank en kwam Thimo Beunis niet eens aan omkleden toe. Voeg daarbij dat Mark den Hertog en Peter Verwolf een wedstrijd schorsing uitzaten, dan kun je simpel uittellen dat vijf potentiele basiskrachten ontbraken. Als je dan ook nog moet aantreden tegen één van de favorieten voor de titel, dan weet je op voorhand dat het een loodzware klus gaat worden.

Het beste gedeelte voor de gastheren lag eigenlijk al in de beginfase. Roda Boys begon wat stroef aan de wedstrijd en Everstein kon op strijdlust enkele leuke mogelijkheden afdwingen. Zo werd Guillermo Ooft over rechts de diepte in gestuurd. Zijn voorzet kwam in eerste instantie bij Geert Dokman en Sander Bergshoeff. Zij bezorgden de bal bij Simon van Zante die het leder even opwipte en direct uithaalde. Het schot verdween over het doel van Roda Boys. Drie minuten later mocht Simon van Zante het nogmaals proberen, wederom na een pass van Guillermo Ooft. Nu pareerde de Roda Boys doelman het schot tot corner. Uit deze corner was de kopstoot van Willem Moorelisse te zwak om de sluitpost uit Aalst in verlegenheid te brengen.

Er was al bijna een kwartier gespeeld eer een schot, dat net over het doel van Geoffreyvan der Boor verdween, de bedoelingen van Roda Boys weergaf. Nadat Simon vanZante nogmaals gestrand was op de Roda Boys doelman, dit keer met een verkapt en geplaatst schot dat te weinig snelheid had, kwamen de aanvalsgolven van de bezoekers op gang. Ook een periode waarbij keeper Geoffrey van der Boor zijn kunsten kon laten zien. Omdat de vleugelverdedigers van de thuisclub nogal eens verstek lieten gaan en de bal door het Everstein middenveld te kort kon worden vastgehouden, kon de trein uit Aalst op gang komen. Tot twee keer toe verscheen een Roda Boys speler oog in oog met van der Boor, maar beide keren was de doelman de baas. Tot zijn eigen verbazing (en van meerderen) kreeg Rick Fierens even later geel voor het vasthouden (?) van zijn tegenstander.

De druk werd groter, maar Everstein wilde de rust met deze dubbelblanke stand halen. Er kwamen nog wat mogelijkheden voor de gasten, maar net voor rust leken zij dan toch op voorsprong te komen. Balverlies op het Everstein middenveld leidde een lange rush over de rechterflank in. De voorzet leek te worden ingelopen, maar Danny Stoffelen bracht eerst redding, bij een tweede inzet kwam Geoffrey van der Boor hem te hulp. Het liep met een corner af en zo haalde Everstein ongeschonden de rust.

Na de pauze bleek al snel dat Sander Bergshoeff niet meer verder kon, hij werd vervangen door Jamal Ouassif, die aan de linkerflank ging spelen. Even later kreegGuillermo Ooft nog een mogelijkheid, zijn schuiver was te zacht om voor problemen te zorgen. Na tien minuten speelde de uitstekende linksbuiten van Roda Boys vierEversteiners uit. Ook hij stuitte nog op Geoffrey van der Boor.

Twee minuten later werd de ban gebroken. Op het juiste moment werd een steekpass verzonden, waardoor vrije doortocht naar het Everstein doel mogelijk werd. Geoffreyvan der Boor was van dichtbij kansloos op de inzet: 0-1.

Even later verving Robbie de Roos spits Simon van Zante. Maar dit was de fase waarin de bezoekers domineerden, doch Everstein nog in leven liet. Nogmaals, niet in de laatste plaats door uitstekend keeperswerk van van der Boor. Tot het half uur hield hij zijn doel nog schoon, waarbij één keer een speler van Roda Boys geel kreeg voor het doorgaan op de Everstein doelman, die gelukkig verder kon spelen.

Na een half uur viel de definitieve beslissing: een aanval over links bracht de bal laag voor het Everstein doel langs. De bal werd achterin onverbiddelijk ingeschoten: 0-2 en gelopen koers. Twee minuten later werd een voorzet vanaf links in één keer in de lange hoek geschoven en werd het 0-3. Ruim vijf minuten voor tijd kwam André van der Veer nog voor Danny Stoffelen en in deze fase herpakte Everstein zich nog even. Het leidde tot een drietal mogelijkheden, waarvan het schot van Jamal Ouassif, na een keurige aanname op de borst, katachtig uit de hoek werd getikt door de Roda Boys doelman. Maar het slotakkoord was, zoals het beeld van deze strijd ook was, voor de bezoekers. Een mooie en snelle aanval werd omgezet in de eindstand van 0-4 en daar was niets tegen in te brengen. Even later floot de prima leidende arbiter van Wijk voor het einde en konden de teams de kleedkamer opzoeken.

Het (beginnende) brandje in de meterkast, vroeg op de zaterdagmorgen, werd nog snel geblust en Dennis van der Steen slaagde voor het onderdeel “coaching” van zijn cursus TC1. Laten we dit dan maar als het positieve meenemen van deze zaterdag (proficiat Dennis, nu het laatste loodje nog!). Volgende week wederom een krachtmeting. Dan gaan de mannen op bezoek bij sv Capelle, dat vanmiddag met 1-2 verloor van SVW. Wellicht dat dan eens kan worden aangetreden met een complete ploeg. Dit zal ook nodig zijn, want de tijd breekt rap aan dat er punten gehaald moeten worden. Hopelijk wordt, wat dat betreft, de ban volgende week gebroken. Tot dan!