Seizoen 2008 - 2009, B1

29 november 2008 12:30

GDC B1 –SC Everstein B1  ruststand 0-0 ,eindstand 0-2.

Afgelopen zaterdag stond er voor de B1 de verre uitwedstrijd tegen GBC B1 op het programma.

Dit was onze eerste wedstrijd na het onnodige verlies in de laatste thuis wedstrijd tegen Teisterbanders B1( 2-3) doelpunten van Jasper Gram En Simon van Zante.

Door dit verlies stonden de mannen gelijk weer met beide benen op de grond.

Want na een slecht begin waren we inmiddels op de 2e plaats terecht gekomen.

Alleen in deze 2e klasse zijn de meeste ploegen gelijkwaardig.

Met deze wetenschap in ons achterhoofd vertrokken we richting Genderen/Drongelen.

De plaatselijke B 1 stond nl op de laatste plaats maar had wel weer met 2-2 gelijk gespeeld tegen Asperen,waar wij weer met 4-2 verloren hadden dus dat het een appeltje eitje zou worden zat er niet in.

Tijdens het omkleden waren er maar liefs 2 spelers die hun scheenbeschermers waren vergeten!!!Echt ongelofelijk dat zoiets kan gebeuren( zal wel met de leeftijd te maken hebben).

Zo was het voor mij niet moeilijk om te bepalen wie er wissel zat.

We begonnen met Beer op de goal,verdediging vanaf links Yannick Corné Ruben en Hasse,middenveld :Roy Walter Simon en Rogier en voorin Jasper en Remco.

Na een wat aarzelend begin werden we wel wat sterker over de hele linie al waren de jongens van GDC wat feller in de duels zonder dat er sprake was van gemeen spel

Dit was ook zeker de verdienste van de KNVB scheidsrechter uit Leerdam.

GDC had voor het eerst een andere keeper,maar de jongen deed dit zo goed dat onze steekpassen telkens door hem werden onderschept(het leek de jonge uitgave van Stanly Menzo wel!!!  (voor de jeugdigen onder ons oud keeper van 020 en Oranje).

In plaats dat we eens van afstand op doel schoten (want hij stond wel heel ver voor z,n goal) bleven we volharden in naar de goal toe breien, wat wel een paar kansjes op leverde maar niet meer dan dat.

Ook met de cornerballen ging iedereen maar wat doen zonder de gemaakte afspraken na te komen.0-0 rust derhalve.

De 2e helft met Hasse op de goal en Beer als voorstopper/laatste man en Bryan voor Roy links op het middenveld en Wessel in de plaats van Rogier begonnen we gelijk een stuk feller.

Daar de betere spelers aan de zijde van GDC (nr 10 en hun spits)wat beter werden opgevangen kregen we de wedstrijd weer in handen.

De goal bleef echter uit,al werden we steeds gevaarlijker.

Nadat eerst Simon met een prima actie z,n man uit speelde schoot tie vervolgens op de paal.

Knap hoor!!

Ook Yannick  zag zijn goede doorzetten niet beloond met een treffer want vrij voor de keeper schoot hij over.

Niet veel later kreeg de thuisploeg de grootste kans van de 2e helft maar gelukkig voor ons ging het schot hoog over.

Wakker geschrokken reageerde Everstein met nog meer druk naar voren

Bij een van de vele keeperballen (welke de keeper toch wat vreemd in het spel bracht)reageerde Simon attent en veroverde de bal en speelde de bal direct door op Jasper die met de bal naar binnen draait en met z,n rechter snoeihard vanaf 18 meter uithaalt recht door het middel onder de lat(de keeper was kansloos)want die heeft de bal alleen maar gehoord 0-1.

Na deze toch wel verdiende voorsprong kregen we nog een aantal kansen maar een 2e goal bleef uit.

Ondanks dat de pijp bij onze tegenstander zoetjes aan leeg was duurde het tot circa 10 minuten voor het einde dat de 0-2 op het bord stond.

Een mooie pass vanuit het middenveld op de geheel vrijstaande Remco ,deze behield goed het overzicht en bediende Simon welke met een simpele schijnbeweging de keeper op het verkeerde been zette en beheerst scoorde .

Behalve nog wat kleine kansjes gebeurde er niet veel meer,dus 0-2 was de eindstand.

Met deze overwinning op zak werd het een gezellig zaterdagmiddag ,ook doordat Simon Gram alweer jarig was en de supporters en het hele team+leider/trainer trakteerde op lekkere hapjes .

Al met al weer een leerzame middag.

Door de ander uitslagen staan we weer op de 2e plek.

Ook de koploper beet in het zand,dus wie weet wat er nog in het vat zit.

Nog een woord van dank naar onze gastheren:Zeer sportief/prima ontvangst en zorgden ook nog eens voor scheenbeschermers voor een speler van ons!!!super!!

Blijf zo spelen jongens en het herstel zal niet lang meer duren.

Voor ons is het deze week weer volle bak trainen om ook a.s zaterdag weer topfit aan destart te verschijnen in Ameide( DIT IS EEN ZES PUNTEN WEDSTRIJD).

Gezien de thuis wedstrijd tegen Ameide hebben we nog wat goed te maken jongens.