... (intikker)

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse C40

29 maart 2014 13:00

J. Boere

Op deze mooie zon overgoten zaterdag mochten de jongens thuis op het kunstgras aantreden tegen Kerwijk. Uit werd het toen 6-1 voor Kerwijk.

Hoewel ik de wedstrijden niet meer als trainer/coach zal begeleiden, kom ik nog wel elke wedstrijd kijken om de jongens aan te moedigen en om achteraf een wedstrijdverslag te schrijven.

Er werd goed en scherp aan de wedstrijd begonnen. Alleen was net zoals bij wel meer wedstrijden helaas wel weer een snelle tegengoal die eerst verwerkt moest worden in de 4e min 0-1. Maar daarna herstelde het elftal zich snel weer en werd er soms goed combinatie voetbal gespeeld. Ik vond vooral de verdediging vandaag met Christiaan Dik Rogier Liefhebber Scott Ariaans en Wesley van Breemen erg goed.

Via de vleugelspelers Jeson Will en Jaimy Nout werd er goed opgebouwd, en kon Everstein de druk wat meer van het eigen goal afhouden. Want ondanks dat de jongens goed stonden te ballen, kon Kerkwijk er wel een aantal keer gevaarlijk uitkomen. Maar ze speelde deze kansen niet echt goed uit, of Jeffrey stond goed in de weg. Met de rust stond het dus nog 0-1.

In de 2e helft werd er wederom weer goed gevoetbald en kregen de jongens zelfs wat halve kansen. En als ze wat scherper waren geweest hadden ze ook misschien wat 100% kansen kunnen creëren.

Het spel golfde de 2e helft wat op en neer, dan weer Everstein en dan weer Kerkwijk. Je kon goed zien dat sommige jongens er aan het einde een beetje doorheen zaten, want in de laatste 10 min kwam Kerkwijk er steeds gevaarlijker uit via de zijkanten. Uiteindelijk kwam het er dan toch van dat de 0-2 binnen werd getikt door Kerwijk in de 67e min.

Maar al met al een goede wedstrijd om op terug te kijken.