Amstelwijck sc [opgeheven] 4

Mannen zaterdag, 4, 5e klasse 16

15 maart 2014 14:45

A.A. van Putten

Na een aantal weekjes rust stond er op 15 maart eindelijk weer eens een wedstrijd op het programma voor de jongens van het vierde. Sommigen hadden hun conditie op peil gehouden door een wedstrijdje van het vijfde mee te pikken, anderen hadden nog een derde helft getraind tijdens het carnaval in Oeteldonk en een groot gedeelte van de jongens was op vrijdag aanwezig op het (halve) afscheid van “The Godfather” van Everstein Rinus Frasa. Vol goede moed begonnen we de laatste fase van de competitie met een wedstrijd tegen het laaggeklasseerde (evenals wij) Amstelwijck uit Dordrecht. Het grimmige uitduel was destijds onbeslist gebleven en we waren erop gebrand om tegen dit elftal dat louter bestond uit Turkse mensen (we hoopten dat ze broodjes Dürüm voor ons mee zouden brengen) wat recht te zetten. We moesten dit doen zonder Jack (uitgeleend aan het vijfde), Beer (uitgeleend aan het derde), Willem (het schijnt dat hij aan het stemmen ronselen was voor de Gemeenteraadsverkiezingen) en Rogier (die natuurlijk in opperste paraatheid moet worden gebracht om militair in te grijpen op de Krim). Gelukkig stond daar tegenover de terugkeer van William. Er bestond namelijk vrees dat hij op een Maleisisch vliegtuig was gestapt, maar om een uurtje of twee was de opluchting groot toen hij de kantine van Everstein binnenstapte. Er was eindelijk tijd om het cadeau uit de oude kantine aan hem te overhandigen. Na een mooie speech van John werd het slot van de toiletdeur (waarin hij opgesloten had gezeten) aan hem overhandigd.

Falko kwam met een daverende verassing in zijn opstelling, want hij had zichzelf in de spits geposteerd wat met flink wat gehoon werd ontvangen. Hij legde echter uit dat dit een speciale reden had want hij wilde graag een doelpunt maken om deze op te kunnen dragen aan zijn twintig jaar geleden verongelukte vader. Natuurlijk werd hier door iedereen mee ingestemd. De mensen die voor de toevoer moesten zorgen waren Remco (eveneens voorin). Jarco, Jerry, Tonny en Lennert (op het middenveld) en de onlangs veertig geworden Ralph, Mark, Sander en Ron (achterin). Uiteraard stond Thomas in de goal al werd er de laatste tijd gesuggereerd dat Falko bezig was een nieuwe keeper te contracteren met lengte, namelijk de transfervrije Eppie. John, Pats en William begonnen al reserve aan de wedstrijd.

Het leek wel of de vader van Falko van bovenaf mee zat te kijken, want al na drie minuten had Falko de bal in de touwen hangen. Jerry gaf een splijtende pass en zette Falko alleen voor de keeper en uiterst bekwaam (kan je nog wat van leren Remco) schoot hij de bal achter de kansloze keeper. Het emotionele moment gaf de jongens van het vierde vleugels en men wenste er een galavoorstelling van te maken. Binnen tien minuten was de marge verdubbeld en weer was het Falko die raak schoot. Remco werd vastgehouden binnen de zestien en scheidsrechter van Putten kon niets ander doen dan de bal op de stip te leggen. Falko nam de aanloop schoot slecht in, keeper stopte, maar Falko was eerder bij de bal dan de keeper (kun je nagaan hoe langzaam die keeper wel niet was !!!) en verzilverde de rebound. Amstelwijck kwam na een kwartiertje iets meer in het spel en Thomas moest zowaar nog een keer handelend optreden. Echt in gevaar kwamen we geen moment en op slag van rust werd dan ook de derde goal gescoord door Jerry. Net voor rust moest John nog invallen voor de geblesseerde Sander (het lijkt wel of we een tweede Ron in de gelederen hebben).

In de tweede helft kwamen ook Pats (voor Ron) en William (voor Jerry) in het veld en we gingen door waar we de eerste helft mee geëindigd waren namelijk uitstekend voetballen. Toch kwam er een smetje op de wedstrijd want een van de spitsen van Amstelwijck had maar al te goed naar Arjan Robben gekeken want met een geweldige duikeling versierde hij een strafschop en via de vingertoppen van Thomas belandde de bal in het doel 3-1. We waren niet van slag en binnen een minuut was de marge weer drie wederom door Falko (het schijnt dat hij dit doelpunt opdroeg aan de veroordeelde ex Bayern preses Uli Hoeness). En al snel volgden de 4-1, de 5-1 en de 6-1. Na die 6-1 maakte de tegenstander er een potje van en bezorgde de spelers keer op keer een vrije doortocht naar het doel, waardoor er een ongeloofwaardige 15-2 als eindstand te noteren viel met doelpunten van Remco 5x, Tonny 2x (waarvan één schitterend afstandsschot over de keeper heen) Falko nog 2, William en Lennert. De tegengoal viel omdat we de laatste twintig minuten een 3-0-8 systeem speelden en de tegenstander nog eenmaal kon profiteren. Tezamen met het eerste (die een schitterende overwinning haalden tegen SVW) de nodige kannen bier (die ook uitstekend gebruikt kunnen worden om spelers met koud water nat te gooien) en een goed stukje muziek (zeker niet te hard bestuur J) werd de overwinning gevierd. Het schijnt dat jonkie Sander zijn ID-kaart had vervalst om ook mee te kunnen drinken.

Volgende week hopen we uit bij Sleeuwijk wat meer tegenstand te krijgen. Jongens allemaal om 13.00 uur aanwezig want er is erwtensoep bij Everstein