Wedstrijdverslag Arkel C1 – Everstein C1

... (schot)
53'

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse C24

13 september 2014 10:30

Na twee gewonnen bekerwedstrijden tegen LRC en Tricht stond de eerste competitiewedstrijd op het program. Zou deze wedstrijd net zo gemakkelijk gaan? Beide teams begonnen fel aan het duel. De thuisploeg gaf meer druk naar het doel van Everstein waardoor onze jongens de eerste 10 minuten flink aan de bak moesten. Wellicht was er een klein fysiek voordeel van Arkel. Hun samenspel leverde kansen op maar onze sluitpost Jeffrey stond zijn mannetje. Vele reddingen van Jeffrey volgden.

Het spel golfde heen en weer en in de 9e minuut werkte de keeper van Arkel de bal slecht weg uit zijn strafschopgebied waarna Hendrik een vrije schietkans kreeg op het doel. De bal ging werd via een verdediger tot corner verwerkt. Arkel was vaak net iets feller, wilden de bal graag in het bezit houden of  in bezit nemen. Zij jaagden sneller door op een verloren bal.

Daar liep onze ploeg in de eerste helft een beetje tegen aan. In de 12e minuut werd na slordig balverlies de aanval door Arkel ingezet over de linkerflank. Een strak schot in de hoek van het doel betekende de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Een domper maar Everstein probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 20e minuut kwam via een snelle counter de bal door het middenveld via Dave bij Mitchel. Ook zijn vrije schietkans werd geblokkeerd.

Doelkansen waren er zeker. In de 28e minuut werd de bal door onze jongens verspeeld en een snelle counter over de rechterflank van Arkel was het gevolg. In het strafschopgebied werd de bal slecht verwerkt, kwam via een rug van een verdediger voor de voeten van een aanvaller en de makkelijke 2-0 was een feit. Dit was tevens de ruststand. In de 2e helft enkele positiewisselingen.  Daardoor kreeg Everstein meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in enkele mooie aanvallen. Zo werd in de 47e minuut de bal prachtig in het strafschopgebied gebracht door Mitchel, maar de afmaker ontbrak en de bal rolde vóór het doel langs.

Enkele blessures tijdens de wedstrijd van o.a. Jeremy en Igor maakten het er ook niet makkelijker op. Zeker te bedenken dat wij maar de beschikking hadden over slechts één wissel. De goed spelende Renzo werd later in de 2e helft ook gewisseld. Maar goed,  Everstein werd sterker en de tegenstander maakte fouten. Elke keer liepen zij in de buitenspelval. Soms met 3 of 4 man tegelijk.  Dat deden de verdedigers Rogier, Cedric, Renzo en Rick erg goed. Er werd hard en goed gewerkt achterin!

Toch kwam de verdediging in de problemen in de 53e minuut. Een voorzet vloog over de verdediging heen waarna de aanvaller van Arkel een vrije kans kreeg tegen doelman Jeffrey die nog probeerde te redden, maar de bal lag in de touwen, 3-0. Everstein trapte weer af om een tegentreffer te maken. Dat lukte in de 63e minuut toen de bal via de linkerflank via een pass van Hendrik in de voeten van Cedric belandde die flink uithaalde op ongeveer 25 meter van het doel. De bal passeerde de keeper die vermoedelijk verrast werd door deze droge knal 3-1. Niet veel later kreeg Cedric weer een kans maar deze werd wel door de goed spelende keeper van Arkel gered. Een afstandschot van Mitchel, net over de lat, was een beetje het laatste wapenfeit van Everstein. Eindstand 3-1.

De wil was er wel, maar het moet net ietsje scherper, feller en bijvoorbeeld doorjagen als je zelf  balverlies lijdt.  In deze competitie krijg je te maken met tegenstanders van formaat. En dit team hoeft beslist niet onder te doen voor welke tegenstander dan ook. Onze C1 heeft veel goede individuele spelers, een sterke verdediging en een hele sterke sluitpost in de persoon van  Jeffrey.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd. Dit weekend een ervaring rijker, volgende week een nieuwe kans. Doe jullie uiterste best op de trainingen deze week en luister goed naar jullie enthousiaste trainers, want daar wordt jullie basis gelegd voor elk succes in de toekomst. Scherp op de training…….super scherp tijdens de wedstrijd.