... (schot)

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse C24

4 oktober 2014 10:45

M.H. Bohn

Zou het mogelijk zijn om in deze 3e competitiewedstrijd de eerste punten binnen te halen? RKTVC, op elk niveau binnen de Afdeling Jeugd een lastige tegenstander.  Beide teams zochten meteen de aanval. Het was weer even wennen in de laaste linie. De trainer moest posities verschuiven door de afwezigheid van Renzo. Maar al snel was Everstein in de 3e minuut op de helft van de tegenstander. Dat kwam doordat er goed gejaagd werd achter de bal. Op het middenveld verloor RKTVC de bal waarna de bal via o.a. Mitchel ineens bij Jeremy belandde. Hij haalde binnen het strafschopgebied verwoestend uit en schoot de bal hoog in de touwen 1-0. Het spel golfde hierna meteen op en neer en in de 7e minuut werd de bal erg slecht verwerkt. Vier, vijf misschien wel zes pogingen werden er gedaan om de bal uit het doelgebied weg te schieten om het gevaar weg te nemen voor Jeffrey. Dat lukt niet en door slecht uitverdedigen kwam de bal weer voor een voet van RKTVC 1-1. RKTVC had hierna speloverwicht. Een directe vrije trap net buiten de 16 meter werd tegen de paal getrapt. Dat was even een waarschuwing. Hierna volgden nog enkele reddingen door Jeffrey die zijn doel op dat moment goed verdedigde.
Na deze 1-1 waren er kansen over en weer maar dit bleef de stand tot en met het rustsignaal.

De tweede helft kwam Everstein als een raket uit de startblokken. Dave was verhuisd van de rechtsbuiten- naar de linksbuitenpositie en ging ervandoor met de bal aan de voet. Drie verdedigers moesten hem stoppen maar deden dat onreglementair in het strafschopgebied. Penalty. Hendrik schoot helaas de strafschop naast het doel. Kan gebeuren. (Dat doet ie anders nooit....) Maar desondanks herpakte Everstein zich en mooie aanvallen waren het gevolg. Ook RKTVC kreeg genoeg kansen, benutten de vleugels zeer goed, maar die laatste eindpass liet vaak te wensen over bij onze tegenstander. Vaak ging RKTVC voor eigen succes en dat lukte vandaag gewoonweg niet. Een slecht verwerkte bal belandde voor de voeten van Emil. Van 20 meter afstand schoot hij de bal geweldig hoog in het net. Bij dit harde schot had de keeper alleen maar het nakijken. Een verdiende 2-1. Ook na dit doelpunt ging het gelijk op. Kansen over en weer. Everstein was volop in de aanval. Op rechts kwam de bal bij Hendrik die de bal keurig meenam in het strafschopgebied. Twee verdedigers probeerden hem te stoppen. Net toen Hendrik de bal wilde schieten werd hij hard onderuit gehaald. Wederom een verdiende strafschop. Dit keer Mitchel achter de bal. Hij trapte de bal snoeihard laag in de touwen 3-1. Het spel ging nog steeds redelijk gelijk op. Een aanval van RKTVC werd netjes door onze verdediging onderschept waarna een terugspeelbal op Jeffrey volgde. Vervolgens trapte Jeffrey de bal hard door het midden naar voren waarna Mitchel de bal goed controleerde en naar het doel sprintte van RKTVC. De laaste verdediger kon Mitchel niet meer inhalen, waarna Mitchel de keeper kansloos liet 4-1. En hierna volde de aftrap door RKTVC met een curieus moment. Binnen dezelfde minuut werd de bal door RKTVC meteen na de aftrap op het doel geschoten. Onze doorgaans alerte en betrouwbare Jeffrey werd ook enigszins verrast. De bal zeilde over Jeffrey heen en viel net onder de lat binnen 4-2. Verbazing alom. Na dit doelpunt werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld door Everstein. Een verdiende overwinning. Nu proberen deze lijn vast te houden. Jelle bedankt voor jouw inzet als reserve vanuit de C2. Je hebt een lekker stukje meegebikkeld in de verdediging. Het hele elftal was volop in beweging. De C1 maakt duidelijk een groeiproces door. Vandaag was het een collectief met dit geweldige resultaat. Proficiat jongens. Op naar volgende week.