Zaterdag 04 oktober 2014 SC Everstein – Heukelum 2-3

Heukelum vv 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

4 oktober 2014 14:30

Dalen, A.C.W. van

“De lijstaanvoerder wordt uitgedaagd”, zo luidde de introductie van de voorbeschouwing op Everstein tegen Heukelum. We hadden het niet beter kunnen bedenken. De thuisclub kon over negentig minuten te weinig afdwingen om de, reeds in het eerste bedrijf opgelopen, 2-3 achterstand nog te repareren. Sterker nog, over het geheel genomen lieten de gasten Everstein de gehele tweede helft nog leven door de mooiste mogelijkheden om zeep te helpen. Daardoor bleef de marge slechts één en konden de gastheren blijven hopen. Bijna leverde dit in de slotfase nog een “gestolen” punt op, maar de inzet van Wessel Bergshoeff trof geen doel. Op de overwinning van Heukelum was dus niets af de dingen.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Arjan Cornelisse, Peter Verwolf, Paul Aben, Erik Bergshoeff, Rick Fierens, Walter Snoek, Sander Bergshoeff, Jori Goené, Wessel Bergshoeff en Simon van Zante

Wisselspelers: Klaas Hazendonk, Willem Moorelisse en Nick Vermeulen

Geblesseerd: Thimo Beunis, Mark den Hertog en Robbie de Roos

Scheidsrechter: de heer A.C.W. van Dalen uit Brakel

Grensrechter namens Everstein: Cees Bosman

Everstein kon vanmiddag niet beschikken over aanvaller Robbie de Roos, die afgelopen week een vervelende knieblessure opliep en waarschijnlijk enkele weken verstek zal moeten laten gaan. Ook assistent Harold Temminck was afwezig, hij werd vervangen door Cees Bosman, die ongewenst toch nog in het middelpunt van de belangstelling stond. Zijn vlagsignaal bij de derde Heukelum goal werd door de arbiter niet gehonoreerd, waardoor op dat moment, achteraf gezien, de eindstand al op het bord kwam!

De wedstrijd was nog maar net op gang of de thuisclub kwam, net als vorige week, al vroeg op voorsprong. Via Erik Bergshoeff en Jori Goené kwam de bal voor de voeten van Simon van Zante. De scorende spits had twee pogingen nodig om de goalie te verschalken, maar deed dit uiteindelijk wel: 1-0, een mooie opsteker.

Maar Heukelum liet als snel zien dat het niet voor niets als één van de gegadigden voor een positie hoog in het linkerrijtje wordt gezien. Het eerste kwartier ging de strijd nog gelijk op, daarna kregen de gasten duidelijk de overhand. Maar eerst verdween een vrije trap, genomen door Peter Verwolf vanaf de linkerflank, aan iedereen voorbij (naast) en ranselde de doelman van Heukelum een prima vrije trap van Simon van Zante naast zijn doel.

Nu werd het druk voor het doel van Regilio van Renswouw. Op de twintigste minuut kon een strakke lage voorzet vanaf de rechterkant nog net worden weggehaald voor de voeten van een inkomende spits van de bezoekers. Twee minuten later was het raak. Uit een corner werd eerst op de lat gekopt, waarna dezelfde speler geheel vrij nogmaals mocht inkoppen. Regilio van Rensouw raakte de bal nog wel, maar deze verdween in het uiterste hoekje: 1-1, op dat moment verdiend.

Vijf minuten later kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Een prima aanval leek over de linkerflank direct een goal op te leveren. Oog in oog met doelman Regilio van Renswouw werd de bal echter keurig breed gelegd, daarna alsnog rustig in het lege doel gedeponeerd: 1-2. Everstein moest de rug krommen, maar dat lieten de gasten niet toe. Zij bleven ook in het verdere verloop van de eerste helft de betere partij. Sander Bergshoeff incasseerde geel, waarna Regilio van Renswouw wederom moest optreden bij een afstandschot. Een minuut later claimden de bezoekers een strafschop (kon best wel eens zo zijn), maar de arbiter wuifde alles weg. Uitstel van executie, vijf minuten voor de  pauze sloegen de gasten hun slag. Een misverstand tussen Erik Bergshoeff en Paul Aben (bieden lieten de bal liggen), bracht een vrije doortocht over de rechterzijde. In plaats van zelf te schieten legde Heukelum de bal wederom af. Volgens assistent Cees Bosman kwam de scorende man toen in buitenspelpositie (ofwel: voor de bal). Ook nu hielp overleg niet en wuifde de scheids de protesten weg.

Even later kwam Everstein alsnog terug in de wedstrijd. Ditmaal hielp Heukelum driftig mee. Wessel Bergshoeff werd geheel over het hoofd gezien door een verdediger van de gasten. Wessel blokte de bal, welke bij Simon van Zante terecht kwam. Dit buitenkansje liet de spits niet voorbij gaan: 2-3 op een prima moment.

Na de pauze viel er veel minder te schrijven. Everstein begon (ongewijzigd) wel goed aan het tweede bedrijf. Er ontstonden wat kleine mogelijkheden, maar al snel nam Heukelum de regie weer over. Het enige dat ontbrak was de afwerking, kansen echter te over. In de tiende minuut presteerde men het om twee keer binnen een minuut een geheel vrije schietkans voorlangs te werken. Even later claimden Sander Bergshoeff en Simon van Zante een strafschop wegens hands, maar dat vond geen genade.

De gasten bleven hardnekkig volhouden in het missen van kansen. Of de eindpass was niet goed, soms faalde de afwerking en meermaals kwam er nog net een Everstein voet tussen. De thuisclub kon dus blijven hopen en ruim halfweg de tweede helft leek dit succes te hebben. De tweede poging van Simon van Zante uit een vrije trap was van grote schoonheid, maar de bal ketste via de lat weer het veld in.

Even later verlieten Jori Goené en Walter Snoek het veld, voor hen kwamen Nick Vermeulen en Willem Moorelisse. Even later ook nog Klaas Hazendonk voor Rick Fierens. Klaas pakte geel, evenals Paul Aben nog in de eerste helft (schorsing) en ver in blessuretijd leek Everstein nog een punt te “stelen”. Dezelfde Klaas Hazendonk verzorgde de voorzet, welke leek te worden binnen geschoten door Wessel Bergshoeff. Die raakte de bal echter niet vol, waardoor de keeper redding kon brengen. Het had ook, gezien het spelbeeld, iets teveel van het goede geweest.

Zo pakte Heukelum de verdiende overwinning en leed de thuisclub de eerste nederlaag van het seizoen. Niets aan de hand mannen, wel een geval van jammer. Na afloop was iedereen het erover eens: de overwinning van de gasten was volledig in orde. Everstein speelde, met name in de tweede helft, wellicht niet altijd even slim, de inzet om alsnog iets af te dwingen was er in elk geval wel. In die zin valt er dan ook niets te verwijten. Volgende week weer een nieuwe ronde, nu bij debutant Arkel. Ook hier kunnen de mannen de borst nat maken, maar dat zien we over zeven dagen! Tot dan!