... (schot)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

25 oktober 2014 14:30

Kant, A.

Na de voortvarende start moeten de mannen van Everstein het de laatste drie wedstrijden doen met één schamel puntje. Ook de thuiswedstrijd tegen mededegradantAltena kon het tij niet echt keren en na negentig minuten stond een 0-3 eindstand op het scorebord. Op deze nederlaag viel werkelijk niets af te dingen, de manier waarop deze tot stand komt zal spelers en staf wel aan het denken moeten zetten. In de eerste helft ging de strijd absoluut gelijk op en waar Everstein dé kans op een voorsprong miste, haalden de bezoekers pal voor rust de 0-1 voorsprong binnen. Na de pauze was de strijd in een mum van tijd beslist: een eigen goal, gevolgd door een derde tegentreffer binnen drie minuten zorgden ervoor dat de strijd was gestreden. Voeg daarbij nog de vervelende enkelblessure, welke Walter Snoek ten deel viel, dan zal duidelijk zijn dat het middagje werd om snel te vergeten!

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Arjan Cornelisse, Peter Verwolf, Paul Aben, Erik Bergshoeff, Rick Fierens, Walter Snoek, Sander Bergshoeff, Jori Goené, Wessel Bergshoeff en Simon van Zante

Wisselspelers: Willem Moorelisse, Mark den Hertog en Davey Diks

Geblesseerd: Thimo Beunis en Robbie de Roos

Scheidsrechter: de heer Arie Kant uit Giessen

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

“Er zijn van die dagen”, wordt in de volksmond vaak als gezegde gebruikt. En vanmiddag was zo’n dag, althans voor Everstein. De klad zit er even goed in en ook in de thuiswedstrijd tegen Altena was weinig eer te behalen. Deze ploeg kwam vanmiddag ook op dertien punten en dus gelijk met Everstein op de ranglijst.

Waar Robbie de Roos en Thimo Beunis voorlopig niet meer inzetbaar zijn was het verheugend dat Mark den Hertog weer kon plaats nemen op de reservebank. En de thuisclub begon zo slecht nog niet tegen de mannen uit Nieuwendijk. Al na zes minuten moest de doelman van de gasten handelend optreden. Sander Bergshoeff stuurde broer Wessel diep over de rechterflank. Diens lage voorzet werd door Simon van Zante gecontroleerd, maar de inzet werd door de doelman vakkundig over de lat getikt. Het antwoord van Altena werd de ploeg door de verdedigers van Everstein in de schoot geworpen. Omdat de bal bleef liggen mocht een aanvaller geheel vrij uithalen. De inzet verdween via de paal naast het doel. Nadat Jori Goené vanaf de linkerkant nog een keer verrassend op doel had geschoten (ook hier een prima redding van de goede goalie vanAltena) had Everstein na een kleine twintig minuten op voorsprong moeten komen. Een lange bal werd verzonden richting Wessel Bergshoeff. Zijn directe tegenstander kopte de bal te zacht terug, waardoor Wessel een voorzet kon geven. Hij vond Simon van Zante, die eerst zijn man nog uitkapte en daarna op doel schoot. Tot ontsteltenis van iedereen kon de razendsnel teruggekeerde Altena doelman nog redding brengen.

Even later waren de bezoekers nog een keer dreigend, maar Walter Snoek kon met een sliding nog redding brengen. De volgende mogelijkheid wederom voor Everstein. Nu pendelden de gebroeders Sander en Wessel Bergshoeff samen het strafschopgebied in van Altena. Eerstgenoemde kwam net tekort om de bal over de uitkomende keeper te stiften. Nu werd het slechts een hoekschop.

Drie minuten voor de pauze nog een goede mogelijkheid voor de thuisclub. Walter Snoek “friemelde” richting het doel, maar ook hij strandde op de doelman. Het was de aanzet tot de achterstand voor Everstein. Een foutief instapmoment in de Everstein defensie bracht Richard de Laat alleen voor een leeg doel. Vanuit de draai liet hij zich dit buitenkansje niet ontnemen: 0-1. Een minuut later had het al beslist kunnen zijn. Vanuit een corner werd geheel vrijstaand net naast de paal gekopt.

Na de pauze was het doek snel gevallen. Terwijl vele supporters hun drankje nog maar net op hadden scoorden de bezoekers twee keer. Vanuit een corner schampte Sander Bergshoeff de bal nog net, precies op het hoofd van de totaal verbouwereerde Peter Verwolf, die de pal pardoes achter doelman Regilio van Renswouw kopte, 0-2. Een minuut later was de koers gelopen. De defensie van de gastheren werd volledig onder de voet gelopen en nadat ook Regilio van Renswouw was omspeeld werd de 0-3 simpel binnen geschoven.

Deze klap kwamen de mannen niet meer te boven. De bank reageerde direct en bracht met Davey Diks (jarig, dus van harte gefeliciteerd) en Mark den Hertog verse krachten voor Wessel Bergshoeff en Paul Aben. Even later kwam ook Willem Moorelisse voor Rick Fierens. Maar het bracht geen verandering meer in het spelbeeld. Everstein wilde misschien wel, maar kon geen vuist maken. Het duurde tot bijna een half uur, alvorens Simon van Zante (geplaatst schot vanuit een rebound, net naast) en Willem Moorelisse(vrije kopkans uit een vrije trap van Peter Verwolf, redding doelman Altena) nog iets terug konden doen. In de tussentijd verzuimden de gasten om verder weg te lopen en toen ook zij het welletjes vonden, werd het nog een “lange” slotfase. Geel voor JoriGoené en Mark den Hertog volgden, de vervelende blessure voor Walter Snoek was al genoemd (waardoor Everstein met tien verder moest) en een “vreemde redding” van deAltena doelman op een vrije trap van Erik Bergshoeff leidden het laatste fluitsignaal in van de prima arbiter Arie Kant.

Omdat ook de concurrenten niet allemaal succesvol waren bleef de schade nog beperkt. Maar daar moeten we bij Everstein absoluut niet mee bezig zijn. Zaak nu om de ruggen snel te rechten, terug te blikken op de afgelopen drie duels, er lering uit trekken en volop gaan voor de ontmoeting volgende week bij VVAC in Ottoland. Door de prachtige start is er voor alsnog weinig om je zorgen over te maken, al was dat op hetgeen vanmiddag werd geboden wellicht tot van toepassing! Iedereen weet dat het beter kan en de mannen moeten er volgende week “samen” weer staan. Want daar zal de weerbaarheid van dit “vriendenteam” wel vandaag moeten komen. Tot volgende week in Ottoland!