... (schot)
67'

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse C24

1 november 2014 14:30

Een moelijke uitwedstrijd tegen de koploper BZS van deze competitie stond de C1 te wachten. Maar het tegendeel bleek waar te zijn. Beiden teams gingen krachtig van start. BZS had weliswaar een ogenscijnlijk fysiek overwicht, onze jongens beten flink van zich af. De druk lag meteen op het doel van Everstein maar echte grote kansen waren er niet voor de thuisploeg. Everstein had ook goede uitvallen maar kon deze niet omzetten in een doelpunt. Everstein verdedigde fel en pas in de 10e minuut doordat een van onze verdedigers uitgleed had de aanvaller van BZS een eerste echte kans welke verzilverd werd, 1-0. Daarna ging de wedstrijd weer gelijk op. Everstein kreeg drie vrije trappen buiten de 16 meter, maar deze raakten niet het net. De C1 was gemotiveerd, waren fel in de duels en en hield dan ook stand tot de rust. De 1-0 voor BZS was eigenlijk een cadeautje gezien het goede spel van onze C1.

Begin 2e helft gingen de ploegen weer gelijk op. Naarmate de wedstrijd vorderde ging de conditie toch wel een rol spelen. Hierin was BZS fysiek toch de meerdere. Een foute pass leverde een counter op voor BZS. De bal werd goed uitgespeeld door de spits van BZS, 2-0. Zo ook de 3-0 voor BZS. In de laatste fase van de wedstrijd kon een voorzet nog wel gestopt worden door Jeff maar BZS was snel bij de los geraakte bal, 4-0. Net voor het einde van de wedstrijd volgde een mooi afstansschot in de benedenhoek, 5-0. Het was geen schande om van de koploper te verliezen. Het spel van Everstein tegen BZS was het beste tot nu toe in deze competitie. De inzet was zeer goed. Er is nog wel winst te behalen in de opbouw, passing, maar hierin zie je ook de groei. In de eerste helft lukte dat heel goed. Dat werd minder naarmate de 2e helft vorderde. De vermoeidheid was af te lezen bij de hardwerkende verdedigers van Everstein. Deze wedstrijd moest de C1 ook weer spelers missen: Jeremy (langdurige blessure) Igor (enkelblessure) en Mitchel. Hiervoor in de plaats: Tom, Jelle en Gerwin. Bedankt voor jullie inzet. Volgende week een uitwedstrijd tegen Leerdam Sport '55  waar de C1 zeker gemotiveerd zal zijn om de punten te pakken. Succes !