Sc Everstein 4

Mannen zaterdag, 4, 5e klasse 18

15 november 2014 14:30

Tricht 5 – Everstein 4

Terwijl het oneindig durende debat over ons oude volkstraditie blijft doorgaan, was Everstein 4 in de eerste helft ook behoorlijk gortig met het uitdelen van cadeautjes, die door de buitenspelers van Tricht vakkundig werden afgerond. De gehele eerste helft kan worden afgedaan met een onvoldoende voor de gehele groep (behalve Thomas), want er werd geen pepernoot geraakt. Er dient achter de oren te worden gekrabt over het feit hoe simpel sommige goals tot stand kwamen, gezien alle goals tegen persoonlijke fouten waren, waardoor we met een terechte 4-0 achterstand gingen rusten. Ook de manier hoe collectief falen op de scheidsrechter werd afgezeken, mag eigenlijk niet voorkomen. In de tweede helft stelden we gedeeltelijk orde op zaken (vooral met de oog op de wedstrijd van volgende week), maar werden de kansen niet met het percentage afgemaakt wat Tricht wel voor elkaar kreeg. Vaak was het pech dat die laatste pass niet aankwam, maar meestal stond ons eigen vizier niet op scherp: 4-1.

Zoals veel bedrijven productie aan lagelonenlanden uitbesteden, zo vindt dit bij Everstein 4 ook plaats door middel van de verslaglegging. Nadat het tot nu toe bij één wisselbeurt was gebleven, was het ook voor vandaag weer besloten dat Roy vanaf het begin aan mocht treden om deze wedstrijd te beschrijven. Het schijnt nog een aantal keer te moeten plaatsvinden, eerdat het volledige certificaat in ontvangst genomen kan worden.

Omdat iedereen de Sinterklaasintocht nog mee wilde maken, werd hierop ingespeeld door de tijd dat er op Everstein werd verzameld een half uur te vervroegen. Aanvoerder John bracht nieuwe inbreng aan het begrip “Everdings kwartiertje” waardoor de intocht alsnog gemist werd. Om toch het goede gevoel vast te houden, werd er wel een toeristische route gereden via Culemborg (waar altijd genoeg zwarte pieten te bewonderen zijn), om uiteindelijk bijtijds in Tricht te belanden en om 14:30 uur af te trappen op een redelijk zwaar veld, aangezien het veel geregend had de afgelopen week.
Thomas werd door Jarco, Mark, John en Ronny bijgestaan in de verdediging, waar Lennart, Sander (Jambek was te laat), Walter (meegenomen van 3) en Roy het middenveld vormden. De aanval bestond uit Remco en Tonny en de bank werd gevormd door Jambek (vlagger), Jasper (meegenomen van 5) und Falko.
De wedstrijd ging redelijk gelijkwaardig van start, waar de zeer rappe buitenspelers van Tricht voor flinke pro-blemen in de Eversteinse defensie zorgden. Het duurde tot een klein kwartier eerdat dit ook resulteerde in een goal, waar Mark weggleed, Jarco met een sliding de bal leek te veroveren, maar de bal rolde over zijn voet en belandde pardoes voor één van de buitenspelers die dit kunstje vakkundig wist te klaren. Vanaf dit moment gingen de kopjes hangen, begon het gemok tegen de scheidsrechter (gedeeltelijk terecht, maar we laten onszelf volledig uit ons spel geraken) en gingen de cadeautjes die wij uitdeelden als warme broodjes over de toonbank. Dit resulteerde in een niveau dat te bedenken gaf en een ruststand van 4-0. Hoe Thomas bij de 3e goal eerst 2 perfecte reddingen heeft en dat dan het duel om de ‘tweede bal’ in de eigen zestien nog 2 keer verloren wordt, waardoor er een Tricht speler simpel kan intikken, was het dieptepunt van de eerste helft.
De tweede helft kwam Jambek voor Sander, Falko kwam voor Ronny en Jasper kwam voor Lennert, waardoor Tonny rechtshalf werd. Er kwam een stuk meer beleving in het spel en de tegenstander werd onder druk gezet. Daar er in de eerste helft slechts twee kleine kansjes genoteerd konden worden, waren dit er in de tweede helft een stuk meer, maar helaas was het doelpunt van Jasper na tien minuten in de tweede helft de enige van de middag: er waren kansen zat op meer goals. Het feit dat we beter waren had ook zeer zeker te maken met de instelling van de Tricht spelers, die het allemaal wel goed leken te vinden.
Mark en Remco vielen nog geblesseerd uit, dus die kwamen de aanwezige Mark Vlot, die naamsbekendheid heeft verworven door zijn ‘koekie’ bij Asperen, assisteren op de bank, hoewel Mark Vlot door de blessures zelf nog genoodzaakt was om te vlaggen. In de tweede helft misten we de goede eindpass en de scherpte voor het doel, anders werden redelijke kansen door Jasper, Tonny, Roy en Remco wel gemaakt en had de wedstrijd misschien nog leuk kunnen worden. Ons geluk wat betreft strafschoppen in uitwedstrijden was ook op, want overtredingen in de zestien op Roy, die een lelijk ijsbeentje kreeg, en Tonny, die lichtelijk werd aangetikt, wer-den onbestraft gelaten door de man met de bril, die vooral de tweede helft een paar vreemde beslissingen nam, al moeten we de oorzaak van deze nederlaag toch zeker bij onszelf zoeken. Verder moest de grensrechter van Tricht nog een kinderachtig geintje uithalen door aan te geven dat de cornerbal niet binnen de daartoe bestemde cirkel lag en mocht Lennert tien minuten naar de kant wegens commentaar op de scheidsrechter, die overigens een minuut later al affloot (dus of dit zo verstandig was laat ik in het midden). Deze wedstrijd resul-teerde zodoende in een 4-1 uitslag, waarbij de dramatische eerste helft dus eigenlijk alle hoop op een goeie afloop wegnam.
In de kleedkamer werd onze Poolse speler (die vanmiddag negatief aanwezig was vanwege zijn commentaar; het schijnt dat zijn Pools/Engelse vocabulaire beperkt bleef tot de woorden “Kurva match”) nog geleerd dat ‘jammer’ positief bedoeld is en dat niet elk woord als scheldwoord hoeft te worden opgepakt. Verder had hij aangegeven acte de presence te geven op de derde helft die vorige week gepland staat en daar kon natuurlijk maar één woord van zijn kant op van toepassing zijn: “wodka”. Aan Rinus nu de eer om onze menukaart zodanig uit te breiden dat het ook voor hem een verplichting wordt om aanwezig te zijn.
Eenmaal terug aangekomen op Everstein kwamen velen van ons tot de conclusie dat het gebouw van Tricht een stuk gezelliger was dan de onze, aangezien het die uitstraling van het gouwe ouwe Everstein terug bracht. Verder moest Falko zich nog eens van zijn slechtste kant laten zien, door een euro te besparen en het “grote” broodje kipschnitzel van Thomas af te pakken, die het nu moest doen met een “normaal” broodje kipschnitzel. Er kwamen van alle kanten meteen verwijten dat menig persoon zijn fiets kwijt was……
Het was redelijk rustig op Everstein, omdat alleen het 1e (vriendschappelijk) en het 4e in actie kwamen, dus rond een uur of 7.15 werd er huiswaarts gekeerd, waardoor onze “meterstand” niet het gebruikelijke aantal heeft gehaald.
Volgende week staat Heukelum thuis op de planning. Laten we voortborduren op de redelijke tweede helft die we speelden, dan kunnen we het deze subtopper zeker lastig maken. Hopelijk zijn we dan ook scherp vanaf het begin (dit is vaak de achilleshiel van ons elftal) en krijgen we het voor elkaar een wedstrijd twee helften lang leuk voetbal te spelen, aangezien het vaak bij één helft blijft. Als we dit voor elkaar krijgen, kunnen we ons daarna rijkelijk belonen, aangezien het weer 3e helft party is (niet dat het vierde overigens een reden nodig heeft om een 3e helft te laten plaatsvinden; dat gebeurt altijd wel). Volgende week zal het verslag weer gemaakt worden door ‘good old’ John, die weer menig hersenspinsels en vreemde nieuwsverwijzingen zal samensmeden tot een verslag, waarbij de glimlach van menig lezer gedurende de gehele tekst van links tot rechts op het gezicht getoverd staat.