88'

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

22 november 2014 14:30

Verreijt, A.A. J..M.

Everstein leek, evenals twee weken geleden, de zege in de laatste minuten wederom mis te lopen. Na de late gelijkmaker van Perkouw leek de match af te stevenen op een gelijkspel, maar een prachtig lobje van Simon van Zante, in de laatste minuut van de officiële speeltijd betekende alsnog de volle driepunter voor de thuisclub. “De drie punten tellen, daar is ook alles mee gezegd”, zo vond ook Everstein trainer Ton Delfgou, direct na afloop. En daarmee doelde hij ongetwijfeld aan de matige vertoning, welke het publiek deze middag werd voorgeschoteld, overigens door beide partijen.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Mark den Hertog, Peter Verwolf, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Jori Goené, Sander Bergshoeff, Simon van Zante, Nick Vermeulen en Wessel Bergshoeff

Wisselspelers: Mark Fierens, Ruben Ariaans en Joppe Moorelisse

Geblesseerd: Robbie de Roos, Thimo Beunis en Walter Snoek

Geschorst: Paul Aben

Afwezig: Arjan Cornelisse

Scheidsrechter: de heer Ton Verreijt uit Nieuwkuijk

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

De technische staf van Everstein was, voorafgaand aan dit duel, druk doende om de juiste formatie samen te stellen. De talrijke blessures, de schorsing van Paul Aben en de afwezigheid van Arjan Cornelisse zorgden ervoor dat de spoeling een beetje dun begon te worden. In dit kader debuteerde Klaas Hazendonk en ging de thuisclub van start in een 4-4-2 opstelling, waarbij Nick Vermeulen en topscorer Simon van Zante de aanval vormden.

Het begin van Everstein tegen Perkouw, een nieuwe tegenstander voor de rood witte formatie, was veelbelovend. Al in de tweede minuut stoomden de bezoekers over de linkerflank door, waarna een lage voorzet volgde. Deze kon op het laatste moment nog worden omgezet in een corner. In de directe tegenstoot kwam Wessel Bergshoeff, na een pass van Simon van Zante, in kansrijke positie voor het vijandelijke doel. Wessel besloot tot een voorzet, waar velen dachten dat hij wellicht beter voor eigen succes had kunnen gaan. Een minuut later weer gevaar aan de andere kant, nu greep Erik Bergshoeff in ten koste van een hoekschop.

De storm was echter snel uitgeraasd en er volgde een gezapig kwartier, waarbij wel hard werd gewerkt door beide ploegen, maar het spelniveau naar een bedenkelijk niveau zakte. Bijna halfweg het eerste bedrijf was daar ineens de voorsprong voor Everstein. Na een aanval over de linkerflank belandde het leder bij Simon van Zante. Die controleerde de bal en legde terug op Klaas Hazendonk. Die had zich geen beter debuut kunnen voorstellen: hij joeg de bal pardoes in de verre kruising: 1-0.

Net voor het half uur weer enig gevaar van de bezoekers uit Berkenwoude. DoelmanRegilio van Renswouw bleef de situatie, weliswaar in twee keer, door resoluut ingrijpen de baas. Vijf minuten later kwamen de gastheren weer een keertje door. De aanval werd besloten met een schot van Simon van Zante, dat stijlvol werd gekeerd door de prima doelman van Perkouw. De laatste mogelijkheden waren ook voor de gasten, maar eerst verdween een omhaal nog ver over het doel, waarna ook een vrije trap van zo’n vijfentwintig meter smoorde in de muur.

Na de pauze waren we nog maar net onderweg alvorens de eerste kans een feit was voorPerkouw. Na een dekkingsfout werd voorlangs geschoten, waarbij de bal nog geraakt zou zijn door een Everstein verdediger. Uit de hierop volgende corner kopte men recht in de handen van Regilio van Renswouw. Vijf minuten later werd Klaas Hazendonk weer diep gestuurd over links. De merkwaardige inzet met “rechts” verdween nog maar net naast het doel van Perkouw. Na een kwartier kwam Ruben Ariaans voor dezelfde Klaas Hazendonk in het veld. In deze fase van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Het spel werd er niet beter op, de gasten werkten hard en probeerde via hun prima linker aanvaller de gelijkmaker te zoeken en Everstein leed steeds meer balverlies, met name op het middenveld. Maar de achterhoede stond goed, zodat het niet echt gevaarlijk werd voor het eigen doel.

Met nog twintig minuten op de klok van het schitterde nieuwe scorebord, aangeboden door Gako, had Simon van Zante de strijd in het slot kunnen gooien. Hij speelde zich in de zestien meter vrij, omspeelde de doelman en besloot zelf op doel te schieten. De teruggekeerde keeper pakte de inzet nog gemakkelijk, terwijl twee Eversteiners in het centrum kansrijk waren. Het werd een dure misser, want drie minuten later volgde de gelijkmaker. Een overtreding op Mark den Hertog werd door arbiter Verreijt, die overigens prima leidde, over het hoofd gezien. De lage voorzet werd bij de eerste paal binnen gelopen: 1-1, een forse tegenvaller.

Peter Verwolf incasseerde nog geel en Mark Fierens kwam voor Wessel Bergshoeff. Een kleine tien minuten voor tijd speelde Nick Vermeulen zich vrij op de rand van het strafschopgebied. De inzet werd prachtig gekeerd door de doelman van Perkouw. Twee minuten later wederom een vreemde situatie. Twee spelers van Perkouw en hun doelman kwamen met elkaar in botsing in de zestien meter, Everstein kreeg de vrije trap tegen? Even later verving Joppe Moorelisse spits Nick Vermeulen. En dat had gevolgen. Nadat Erik Bergshoeff van afstand nog een keer hard (net) over had geschoten, vondJoppe spits Simon van Zante. De daaropvolgende lob werd nog wel geraakt door de doelman, maar verdween wel tegen de touwen: 2-1 en een grote ontlading, in en langs het veld. Omdat deze treffer als een mokerslag aankwam voor onze gasten kwam de zege, tot het laatste fluitsignaal, niet meer in gevaar. Drie punten rijker dus.

Door deze zege sluit Everstein weer aan bij de “subtop” en wordt het gaat naar beneden weer wat groter. Een fijn gevoel om volgende week af te reizen naar Asperen. Weer een volledig nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen. Paul Aben zal dan weer terug keren van zijn schorsing, terwijl ook de geblesseerden vorderingen maken. Een positief resultaat zal ook dan welkom zijn. Er moet nog het een en ander gebeuren op speltechnisch gebied, vanmiddag leverde dat geen schade op, in tegendeel: de zege smaakte goed en door de vrolijke noten van de Partybeukers tijdens de “derde” helft bleef het nog lang onrustig aan de Lekdijk. Tot volgende week!