... (kopbal)
65'

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse C24

29 november 2014 13:00

De schouders moesten eronder gezet worden in deze wedstrijd. Gesprekken en coaching met de spelers en trainers waren aan deze wedstrijd in de trainingsweek vooraf gegaan. Beide teams startten fel aan het duel en Everstein was zeker niet de mindere. Er waren in de beginfase weinig tot geen kansen voor HSSC '61. De verdediging van Everstein stond goed en Jeff was zoals altijd een goede sluitpost. Het spel ging over en weer. Een aanval over links kwam bij Dave. Hij speelde zijn tegenstander uit in het strafschopgebied, werd gehaakt, maar Everstein kreeg geen penalty van de dubieus leidende scheidsrechter. (Voortaan gewoon blijven liggen en schreeuwen om een strafschop) Pas in de 31e minuut werd het gevaarlijk voor het doel van Everstein. Een aanval via de linkerflank van HSSC werd slecht verwerkt door het uitglijden van een van onze verdedigers. Hierop werd de vrijstaande man niet overgenomen waardoor er een vrije schietkans kwam op slechts twee meter van het doel 1-0. Dit was tevens de ruststand. Er werd goed naar de combinaties gezocht door Everstein. Dat maakte het spel veel antrekkelijker dan de vorige wedstrijden. Er zat weer voetbal in. Vroeg in de eerste helft werd Jeremy gewisseld voor Igor. Slechts 1 wisselspeler.
De tweede helft ging redelijk gelijk op. Bij Everstein was af en toe de vermoeidheid waarneembaar. Cedric was vaak de opkomende verdediger die het HSSC moeilijk maakte en de bal ver in het gebied van de tegenstander bracht. In de 42e minuut floot de scheidsrechter voor een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied. Penalty 2-0. Een tegenslag. Maar Everstein ging toch door en dat resulteerde kort daarna in een hard afstandsschot van Renzo van 20 meter afstand. Dit schot werd van richting veranderd en belandde over de keeper in het doel 2-1. Er zat meer in en er werd goed gestreden door Everstein. Echter een corner voor HSSC werd eenvoudig ingekopt door een vrije man van dit team. Dit was niet nodig. Pure dekkingsfout. Ook Everstein had kansen maar ze gingen er niet in. Pas in de laaste minuut werd Everstein beloond door een fraai afstandschot van Mitchel. Van ongeveer 25 meter schoot hij de bal over de keeper in het doel, waarna de wedstrijd meteen afgefloten werd. Het was een leuke, spannende wedstrijd om te zien. Jammer dat we juist in deze wedstrijd twee spelers misten, Rick en Tim. Het was wel een wedstrijd waarbij een gelijkspel een eerlijke uitslag zou zijn geweest. Everstein liet goed voetbal zien. Probeer deze weg te blijven volgen in de komende wedstrijden.