89'

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

29 november 2014 15:00

Peijnenburg, W.J.G.M.

“Daar wordt aan de deur geklopt”, zo luidde de titel van de voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Asperen en Everstein. En de gastheren klopten nadrukkelijk op de deur bij Everstein, maar slaagden er niet in de meest fraaie mogelijkheden te benutten. Na een kwartier namen de bezoekers het roer over, kwamen voor en de grootste storm leek voorbij. Niets was minder waar, na de hervatting bleef Asperen het proberen, kreeg de kansen, maar er moest een strafschop aan te pas komen om de gelijkmaker te produceren. Sein voor Everstein om een tandje bij te schakelen, waardoor de technisch beter voetballende formatie uiteindelijk alsnog drie punten kon bijschrijven. Er werd dus driftig geklopt, maar de deur van de gasten ging niet verder open!

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Arjan Cornelisse, Peter Verwolf, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Wessel Bergshoeff, Jori Goené, Simon van Zante, Nick Vermeulen en Sander Bergshoeff

Wisselspelers: Robbie de Roos, Mark den Hertog en Paul Aben

Geblesseerd: Thimo Beunis en Walter Snoek

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer W.J.G.M. Peijenburg

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

De ploeg van Everstein was gewaarschuwd, maar toch schoot de thuisclub uit de startblokken. Al na drie minuten een enorm grote mogelijkheid bij de tweede paal, maar de bal werd alsnog over het doel gewerkt. Een nog betere kans ontstond na ruim tien minuten. De gasten leden veelvuldig balverlies en moesten dat met de nodige overtredingen corrigeren. Uit zo’n vrije trap werd de bal tegen de lat gewerkt, waarna de rebound in het lege doel geschoten kon worden. Op miraculeuze wijze verdween de wilde inzet toch nog over het doel van Everstein.

Pas na een klein kwartiertje een mogelijkheid voor de bezoekers. Erik Bergshoeff mocht vanuit een afgeslagen hoekschop de rebound verzorgen, maar zijn inzet werd alsnog geblokt en tot corner verwerkt. Maar Everstein speelde in deze fase slordig en ook fysiek liet de ploeg zich nogal eens aftroeven. Halfweg het eerste bedrijf kreeg Asperen nogmaals een vrije trap te nemen, ditmaal in kansrijke positie, zo’n twintig meter van het doel. De bal verdween echter recht in de handen van Regilio van Renswouw. Even later werd een inzet van Jori Goené van richting veranderd. De doelman van Asperen lag al op de grond, maar kreeg de bal pardoes in zijn handen gedeponeerd. De grootste kans voor Everstein kreeg Klaas Hazendonk, na een misser in de achterhoede van Asperen. Zijn schot verdween op de paal, dat was pure pech.

Net voor het half uur kreeg de wit zwarte combinatie weer een vrije trap, nu precies aan de andere zijde van het strafschopgebied. De bal verdween nog hoog over het doel. Het werd de inleiding tot de voorsprong voor Everstein. Nu kreeg Peter Verwolf een vrije trap te nemen vanaf de linkerflank. Iedereen verwachtte een voorzet, maar de trap was zo nauwkeurig dat deze in de uiterste hoek verdween: 0-1. Deze voorsprong kwam tot de pauze niet meer in gevaar, wel was er nog geel voor Klaas Hazendonk.

De tweede omloop was voor de talrijke toeschouwers zo mogelijk nog amusanter en er gebeurde veel, ook voor beide doelen. De gastheren probeerden Everstein wederom de duimschroeven aan te draaien. Dit leidde tot drie goeie mogelijkheden binnen zes minuten. De laatste was de mooiste, maar uit een vrije trap werd direct op de paal geschoten, nu dus pech voor de thuisclub. En op het kwartier wankelde Everstein nadrukkelijk. Eerst kwam de dreiging vanaf de rechterkant, maar dit kon nog worden verijdeld tot een hoekschop, even later kwam een voorwaarts oog in oog met Regilio van Renswouw. Tot ontsteltenis van de thuisclub werd de 100% kans nog naast geschoten. Na het stormachtige kwartier kreeg Everstein wederom meer grip op de wedstrijd. Het leidde tot wat mogelijkheden (voornamelijk met het hoofd) voor Wessel Bergshoeff en Jori Goené. Halfweg de tweede helft kwam Regilio van Renswouw resoluut uit zijn doel om een mogelijkheid voor Asperen onschadelijk te maken. Hij was net eerder bij de bal dan de voorwaarts van de thuisclub.

Uitstel van executie, want twee minuten later zal arbiter Peijnenburg (wellicht als enige?) dat Erik Bergshoeff zijn tegenstander naar beneden zou hebben getrokken. Althans zo gebaarde hij, instemmend knikkend, naar de spelers. De penalty werd onberispelijk ingeschoten: 1-1. Maar Everstein rechtte de rug en liet zich geenszins van de wijs brengen. De aanval werd weer gezocht en de kansjes kwamen weer voor Nick Vermeulen (kopbal over) en Jori Goené (inzet pardoes op een uitgestoken hand van de doelman). De thuisclub had veel gegeven, de gasten schakelden een tandje bij en er ontstond ruimte voor de spitsen. Mark den Hertog kwam voor Jori Goené en even later Robbie de Roos voor Nick Vermeulen. En met name die laatste wissel had effect. Nadat hij eerst een voorzet hard en laag voorbij het doel had zien gaan, speelde Robbie de Roos even later Sander Bergshoeff in de loop aan. De middenvelder twijfelde geen moment en schoot de bal achter de Asperen doelman: 1-2.

Met nog vijf minuten te gaan kwam Paul Aben nog voor Wessel Bergshoeff en was in de thuisclub te prijzen dat met bleef zoeken naar de gelijkmaker. Een minuut voor tijd werd deze hoop definitief verijdeld. De prima acterende Arjan Cornelisse stoomde over de rechterflank op en bracht Simon van Zante in stelling. De topscorer voldeed wederom aan zijn profiel en deponeerde de bal in het doel: 1-3 en gelopen koers.

Zo gingen de punten, na het laatste fluitsignaal van de heer Peijnenburg, naar de ploeg die wat beter veldspel liet zien. En dat geeft voor Everstein, naast het resultaat, goede moed voor de toekomst. In bepaalde fases werd er weer “gevoetbald” en dan is het ook direct dreigend. Voeg daarbij dat de ziekenboeg langzaam weer leeg loopt en er geen schorsingen te wachten staan, dan kan de strijd tegen SVW, volgende week, met enig vertrouwen tegemoet worden gezien. Maar dat dit ook weer een uitermate lastig karwei zal worden, daar twijfelt ook niemand aan. Deze punten zijn binnen! En: voor de geblesseerde, maar gisteren jarige Walter Snoek: je wilde graag drie punten voor je verjaardag. Walter, ik zou zeggen: je word op je wenken bediend: hier zijn ze!