Zaterdag 28 februari 2015, SC Everstein – ASV Arkel, 3-0

Arkel asv 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

28 februari 2015 14:30

Heiningen, L. van

Everstein deed op de laatste dag van februari goede zaken. De ploeg won thuis verdiend met 3-0 van Arkel en nestelt zich door deze driepunter in het bovenste gedeelte van de middenmoot, waarbij met een schuin oog naar boven kan worden gekeken. Bij rust leidde de formatie van trainer Ton Delfgou met 1-0 en na de pauze maakten de mannen het karwei zorgvuldig af, waardoor de 3-0 zege tot stand kwam. Het vertoonde spel van beide ploegen was pover, maar het resultaat was vanmiddag het belangrijkste en vandaar dat de drie punten met gejuich werden ontvangen.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Arjan Cornelisse, Peter Verwolf, Erik Bergshoeff, Mark Fierens, Rick Fierens, Sander Bergshoeff, Paul Aben, Simon van Zante, Wessel Bergshoeff en Jori Goené

Wisselspelers: Nick Vermeulen, Klaas Hazendonk en Walter Snoek

Geblesseerd: geen

Geschorst: Robbie de Roos (nog twee duels te gaan)

Afwezig: Mark den Hertog (kersvers vader geworden, van harte proficiat!)

Scheidsrechter: de heer L. van Heiningen uit Hendrik Ido Ambacht

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

De technische staf kon vanmiddag, met uitzondering van Robbie de Roos en Mark den Hertog, beschikken over een complete groep. Dit hield tevens in dat er wat omzettingen binnen het elftal hadden plaatsgevonden. Hierdoor was er nu een eerste basisplaats voor Mark Fierens in competitieverband. Toen arbiter van Heiningen de bal voor het eerst liet rollen stond er een stevige bries over de lengte van het veld. In het eerste bedrijf speelden de bezoekers met deze wind in de rug. Bovendien kon er ook weer op het hoofdveld gespeeld worden, dus…… echt gras!

Zoals gezegd maakten Everstein en Arkel er geenszins een hoogstaand duel van. Veel balverlies, over en weer, in combinatie met foute passes, zorgden voor weinig hoogtepunten. Al had het na een dikke minuut al raak kunnen zijn voor de thuisclub. Wessel Bergshoeff werd in de diepte gestuurd, was sneller dan zijn directe tegenstander, maar kon de bal helaas niet meekrijgen.

Na een klein kwartier ook een mogelijkheid voor de gasten. Een steekpass bereikte een aanvaller, die ook doelman Regilio van Renswouw omspeelde, maar toen te weinig kracht had om de bal nog in het lege doel te deponeren, Peter Verwolf kon uiteindelijk redden tot hoekschop. Dit leidde wel de voorsprong voor Everstein in. Een prima pass van Paul Aben bereikte Simon van Zante. De daaropvolgende lob was van grote schoonheid en ook de precisie ontbrak niet: 1-0. Twee minuten later dook Paul Aben op de rand van de zestien meter op. Een afvallende bal nam hij in direct op de pantoffel, maar het leder verdween net naast het doel.

Het duurde toen tot bijna de laatste minuten voor rust, alvorens er weer iets van belang gebeurde. En het waren de gasten die dichtbij de gelijkmaker waren. Door teveel ruimte weg te geven kon een aanvaller van zo’n twintig meter uithalen. De venijnige schuiver kon door Regilio van Renswouw, zij het in twee keer, knap worden gekeerd. Even later kopten de gasten (die vrijwel vanaf dezelfde plaats zeven vrije trappen mochten nemen) op de paal, maar er was ook sprake van buitenspel. Pal voor de pauze pakte Arjan Cornelisse geel van scheidsrechter van Heiningen. In blessuretijd eerst nog een opstootje voor de dug-out van Everstein, daarna nog een scherp indraaiende corner van Jori Goené, die via de vingertoppen van de Arkel doelman en de lat over het doel verdween.

Na de pauze kwam Everstein ongewijzigd terug voor de tweede helft. De eerste dreiging kwam wederom van de gasten. Na een mooi steekballetje kon Regilio van Renswouw met de voet nog redding brengen. Na vijf minuten weer Everstein: vanaf de linkerkant werd een vrije trap door Peter Verwolf ingebracht, waarna de rebound bij Paul Aben belandde. Die bracht de bal opnieuw voor, maar Simon van Zante kwam een teenlengte tekort om de bal binnen de palen te werken.

Dat gebeurde vijf minuten later wel en daar hoefde verder niemand van Everstein aan te pas te komen. Althans, buiten Jori Goené! De gisteren 20 jaar geworden aanvaller mocht een corner nemen vanaf de rechter hoekvlag. En dan wordt het een optelsom: linksbenige vanaf rechts en windje mee! De bal verdween precies in het dak van de verste kruising: 2-0 op een prima moment. Enig “hoogtepunt” in de tien minuten daarna: Sander Bergshoeff liet zich, uit voorzorg, vervangen door Klaas Hazendonk. Net voor het verstrijken van de helft van het tweede bedrijf het hoogtepunt van de match. Peter Verwolf verzond een lange pass richting Simon van Zante. Simon stond met de rug naar het vijandelijke doel, maar wist Wessel Bergshoeff op de rechterflank naast zich. Achter het standbeen verlengde hij de bal in één keer naar Wessel. Vier verdedigers het bos ingestuurd en Wessel kon eenvoudig de 3-0 binnen werken.

Met nog een kwartier te gaan eerst een harde inzet vanuit een vrije trap van Peter Verwolf, maar de bal werd door de Arkel verdedigers geblokt, waarna Mark Fierens het veld verliet voor Walter Snoek. Even later kwam ook Nick Vermeulen nog voor Jori Goené. De laatste minuten werd de thuisclub wat slordiger, iets minder attent, waardoor de gasten toch nog een keer gevaarlijk konden worden. De inzet was wel doelman Regilio van Renswouw gepasseerd, maar Arjan Cornelisse werkte het speeltuig van de doellijn tot hoekschop. Ook het laatste schot van de bezoekers, na een solo vanaf de linkerkant, trof geen doel. Even later floot de leidsman af terwijl de stadionklok op “43” stond. Het bleken er toch “47” geweest te zijn, aldus de scheids.

De volle driepunter dus op een goed moment. De druk is voorlopig overal vanaf en volgende week wacht alweer Altena in Nieuwendijk. Deze gastheer profileert zich steeds duidelijker als titelkandidaat, waardoor het voor Everstein een moeilijke klus zal worden. Thuis werd ook verloren, wellicht dat een vrijuit spelend team voor een stunt kan gaan zorg dragen. Proficiat mannen en staf, even nagenieten en daarna het vizier weer op de volgende klus: Altena! Tot volgende week!