Zaterdag 21 maart 2015, SC Everstein – VVAC, 2-2

V.V.A.C. 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

21 maart 2015 14:30

Jong, J.A. de

Na de 2-0 ruststand bij Everstein tegen VVAC werd door de trouwe aanhang in de kantine al bezien welke mogelijkheden er zouden liggen als Everstein als derde in de competitie zou eindigen. Je zou het een eenvoudige vorm van hoogmoed kunnen noemen en het spreekwoord zegt nu eenmaal: “die komt voor de val”. Ze hadden, inclusief uw verslaggever, allemaal buiten de weerbaarheid van tegenstander VVAC gerekend. De bewoners van de Put in Ottoland streden in de tweede helft voor elke bal en elke meter, waardoor wellicht de thuisclub achteraf het meest blij mocht zijn met een punt. Gezien de eerste helft blijven het echter twee punten, welke nooit hadden mogen worden weggegeven. Maar een wedstrijd duurt negentig minuten, da’s wellicht weer een goeie les voor de jonge ploeg van Everstein.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Mark den Hertog, Rick Fierens, Walter Snoek, Arjan Cornelisse, Sander Bergshoeff, Mark Fierens, Wessel Bergshoeff, Simon van Zante, Paul Aben en Erik Bergshoeff

Wisselspelers: Nick Vermeulen, Klaas Hazendonk en Jori Goené

Geblesseerd: Peter Verwolf

Geschorst: geen

Scheidsrechter: J. A. de Jong uit Heukelum

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

Op de eerste dag van de lente stond er een straf (maar ook fris) windje, dwars over het veld, toen arbiter de Jong de wedstrijd tussen Everstein en VVAC op gang hielp. En in het eerste kwartier gebeurden er weinig noemenswaardige dingen. De thuisclub was optisch in het voordeel, maar tot echt grote kansen kwam het, aan beide kanten, niet. Net voor het kwartier was het voor de gastheren dan toch raak. Na een aanval over de rechterzijde kwam de bal bij Sander Bergshoeff, die direct verlengde naar Simon van Zante. De Everstein spits zocht nu de linker en de bal verdween keurig langs de VVAC doelman: 1-0.

Het volgende kwartier gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Maar de defensie van Everstein stond in deze fase goed, dekte de spitsen kort en gaf weinig weg. Verder dan wat kleine mogelijkheden kwam men dan ook niet. Een schotje in de handen van doelman Regilio van Renswouw, een naast gewerkte voorzet en een redding van Mark den Hertog tot corner, dat was het dan ook wel.

Net op het half uur een vrije trap op zo’n vijfentwintig meter van het doel van VVAC. De inzet van Simon van Zante belandde eerst in de muur, de rebound verdween naast. In deze fase lieten de gastheren het beste van de middag al zien. Een corner werd door Rick Fierens niet hard genoeg ingeschoten, de daarop volgende voorzet van Wessel Bergshoeff werd door Simon van Zante maar net over geschoten. Even later zorgde de combi Sander Bergshoeff en Simon van Zante dat eerstgenoemde alleen voor de doelman van VVAC verscheen, maar die bleef de situatie meester. Weer een minuut later leverde Mark den Hertog, vanuit een afgeslagen corner, een prima voorzet af. Deze werd door Rick Fierens uitermate fraai in het kruis gekopt: 2-0 en op dat moment meer dan verdiend.

Het pleit echter dat de gasten het bleven proberen en nadat een schot naast het doel verdween moest Mark den Hertog nogmaals handelend optreden om verder onheil te voorkomen. De situatie redde Mark wel, maar op slag van rust raakte hij geblesseerd, om in de tweede helft niet meer terug te komen.

Aan het begin van het tweede bedrijf kwam Jori Goené hem vervangen, waardoor Erik Bergshoeff twee linies zakte en weer linker verdediger werd. Maar de wissel, welke door VVAC was toegepast, had vergaande consequenties voor de thuisclub. Onder impulsen van de ingevallen Khalid Bendami gingen de gasten op zoek naar meer. Al na vijf minuten kwam de eerste waarschuwing, maar doelman Regilio van Renswouw pakte de inzet van een doorgebroken aanvaller klemvast. Even later had iedereen langs de lijn de aansluitingstreffer al geteld. Een aanval over rechts bracht de bal in het centrum, waarna men het toch nog presteerde om de bal over het (door Regilio van Renswouw inmiddels verlaten doel) te krijgen.

Na een kwartier leek de groen witte storm even te luwen, zeker toen een schot op het Everstein doel over de zijlijn verdween in plaats van de achterlijn. Maar een minuut later een vrije kopkans, welke ook gewoon naast werd gewerkt. Everstein liet het gebeuren en kreeg geen vat meer op de tegenstander. Maar ook een vrije trap van zo’n twintig meter was niet aan VVAC besteed, de bal verdween in de muur.

Pas na ruimt twintig minuten liet Everstein weer iets horen. Simon van Zante stuurde Wessel Bergshoeff weg over rechts. Diens inzet ging wel richting tweede paal, maar de doeman kon nog gemakkelijk redding brengen. Even later dirigeerde Walter Snoek dezelfde Wessel langs de rechterflank. De voorzet was laag en op maat, maar kon bij de tweede paal niet worden ingeschoten. Nu verliet Sander Bergshoeff het veld en hij werd vervangen door Klaas Hazendonk. Even later stapte Simon van Zante handig over een voorzet vanaf de rechterkant, waardoor Jori Goené in schietpositie kwam. Het schot kwam wel, maar recht in de handen van de VVAC doelman.

Het leidde uiteindelijk het (voor Everstein) vervelende laatste kwartier in. De gasten bleven onophoudelijk werken en kregen ook hun beloning. Een aanvaller speelde een verdediger van Everstein uit en haalde hard uit. De schuiver in het hoekje was ook Regilio van Renswouw te machtig: 2-1. Nu kwam Nick Vermeulen voor Wessel Bergshoeff. Nadat een voorzet door een aanvaller van de bezoekers nog naast was gekopt, ging het echt mis. Over de linkerflank dacht Everstein de bal over de achterlijn te laten lopen. Maar VVAC dacht anders en bracht de bal alsnog voor het doel. Bij de tweede paal was het toen een koud kunstje om de 2-2 binnen te schuiven.

Beide ploegen kregen nog hun kansen (VVAC had pech dat de bal, zes minuten voor tijd, miraculeus niet in het doel verdween en Nick Vermeulen kon een prachtige pass van Simon van Zante niet verzilveren – stuitte op de doelman -), maar beide ploegen moesten het met een punt doen. De prima leidende arbiter de Jong maakte na wat blessuretijd een eind aan deze ontmoeting.

Op basis van de eerste helft had deze draw niet nodig geweest, op basis van het tweede bedrijf (en mede door wat omzettingen, waardoor het veld weer “groot” werd), waarbij VVAC alle schroom van zich af gooide en lof verdiend voor de inzet, mocht Everstein wellicht nog het meest blijf zijn met een punt. Weer een leermoment voor het jonge team van trainer Ton Delfgou. Nu op naar de volgende van drie thuiswedstrijden, zaterdag a.s. tegen Herovina uit Herwijnen. Tot dan!