0 - 7

Sc Everstein JO7-1

Mini-pupillen zaterdag, MP1, 3e klasse M289

18 april 2015 8:30

Deze keer was MVV '58 onze tegenstander. Deze jongens uit Meteren hadden de vorige wedstrijd om onverklaarbare redenen dik gewonnen met 3-7.
Onze kids waren dan ook vastbesloten om deze "misstap" recht te zetten.

De tegenstander deed er werkelijk alles aan om dit te voorkomen.
- Op een te klein veld met 5 spelers willen beginnen
- Na 5 minuten spelen met een achterstand van 0-1 van veld wisselen !!??
- Een scheidsrechter laten opdraven die het qua tijd ook niet zo nauw neemt, waardoor de eerste helft welgeteld 10 minuten duurde.
- En tot overmaat van ramp stond het raam in de kleedkamer ook nog open!!!

Maar Everstein liet zich door deze zaken geen seconde van de wijs brengen en ging vol voor de winst.

Everstein had op (laten we voor het gemak zeggen) het eerste veld nog niet afgetrapt of hij lag al in het netje.
0-1 voor Everstein.
Na 5 minuten kregen de gastheren een corner, de scheidsrechter was echter in geen velden of wegen te bekennen. Blijkbaar had hij in zijn oortje te horen gekregen dat we moesten verkassen naar een ander veld.

"Ik was vast gegaan, want mijn oortje stond zo hard, dat had iedereen toch wel gehoord?"

Op het "tweede veld" gingen onze jongens stug door met slopen. Na de bijzonder korte eerste helft stond het 0-2.

In de tweede helft mochten we gelukkig wat langer spelen (volgens menig toeschouwer 14 minuten en 32 seconden). Het spel werd grimmiger en hier en daar gingen er wat spelers ter aarde na vrij stevige overtredingen, overtredingen waar je in Engeland een staande ovatie voor krijgt.

Everstein liet zich niet van de wijs brengen en voetbalde stug door. De eindstand werd vastgezet op 0-7.

Blijkbaar vond de scheidsrechter het toen welletjes en wilde hij op deze manier een uitslag met dubbele cijfers voorkomen. Hij floot voor het einde van de wedstrijd en we gingen klaarstaan voor de penaltyserie. Deze eindigde in een 0-0 uitslag. Dit kwam mede door de waanzinng smalle doelen die op het veld stonden. Deze hadden zelfs de gastheren nog nooit eerder gezien...........hmmmm nog een manier om het spelbeeld te beinvloeden??