SC Everstein C1: Hard werken beloond met overwinning

Sven de Blok (afstandschot)
Danny de Heus (afstandschot)

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.8

19 september 2015 13:00

Vandaag speelden we onze tweede competitiewedstrijd, uit tegen MEC'07 C1. Vooraf misten we Robin en Joris door blessures. Onze trainers konden ook niet bij de wedstrijd aanwezig zijn, omdat ze zelf moesten voetballen met SC Everstein 1. Benji nam vandaag de taken waar.

We begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Wetende dat onze tegenstander vorige week flink had gewonnen (5-2 tegen LRC C2) en wij hadden verloren. En we wilden deze week niet opnieuw ten onder gaan. Naarmate de eerste helft vorderde speelden wij niet eens zo slecht. We hadden het spel aardig onder controle hadden. We waren gewoon beter dan MEC. We creeërden kansen en scoorden voor rust zelfs twee keer. Beiden doelpunten van Sven en Danny kwamen uit sfstandsschoten. We hadden nog wat mogelijkheden, maar die gingen er niet in. We gingen dan ook rusten met een verdiende voorsprong.

De tweede helft wilden we dezelfde lijn door trekken. We begonnen voortvarend en kozen opnieuw de aanval. Toch werd MEC stukje bij beetje sterker. Ook MEC kreeg nu mogelijkheden. We werden steeds meer teruggedrongen. En ook MEC wist te scoren vanuit een afstandschot, vrije bal van ongeveer 25 meter viel buiten het bereik van Stan in het doel. MEC bleef aandringen en kreeg een aantal hoekschoppen vlak na elkaar. Een van die hoekschoppen werd er in een keer ingedraaid, de stand was nu ineens 2-2. Gelukkig lieten onze mannen het hoofd niet hangen en kozen snel weer de aanval. En zo scoorde Danny, twee minuten na de gelijk maker, opnieuw.  We kregen nog wel enkele kansen, maar die misten net het doel. En het bleef 2-3 voor ons.

We kunnen terug kijken op een goede wedstrijd. De gehele eerste helft en het laatste deel van de tweede helft waren we beter dan MEC'07. We kunnen dan ook trots zijn op het gespeelde spel en het behaalde resultaat. Deze overwining was vooral te danken aan het harde werken van alle spelers. Complimenten mannen!!!!

Volgende week is er weer een nieuwe wedstrijd (Thuis tegen LRC C2) en ook dan kunnen we een goed resultaat neerzetten. Maar eerst even genieten van dit mooie resultaat.