Meer dan terechte overwinning na een zinderende wedstrijd!

L.R.C. vv F3

F-pupillen zaterdag, F2, 4e klasse 4.26

19 september 2015 9:00

J.Goene

Voor de tweede keer achter elkaar kregen we een Leerdamse tegenstander voorgeschoteld. Deze tegenstander is de competitie op een zelfde wijze begonnen als ons, namelijk met een ruime nederlaag.

Op het veld hoorde ik de spelertjes van de tegenstander zeggen: "Ooohh, we moeten tegen een babyteam!!" Ik denk dat ze er nog wakker van liggen (-:

Everstein begon voortvarend aan de wedstrijd en de grootste kansen waren dan ook voor de thuisspelende ploeg. LRC had echter een zeer sterke keeper in de goal staan waadoor we met 0-0 gingen rusten. Onze uitstekende keeper in de eerste helft had weinig te doen, maar alles wat hij deed was top!

In de tweede helft ging Everstein verder met het zoeken naar een doelpunt. Het ontbrak de mannen elke keer aan overzicht, rust voor de goal of gewoon een beetje geluk.

Na een goeie samenwerking van de spitsen van dat moment kreeg 1 van onze mannen een smerige tackle te verwerken. De scheids wees terecht naar de stip. (later heb ik geleerd dat penalty's bij de F niet gegeven worden; "weer wat geleerd")
De fantastische keeper van de tegenpartij redde deze penalty echter met moeite, maar het was genoeg.

Richting het eind van de tweede helft kregen we een hoekschop. Deze werd door de verdediging met de handen uit de doelmond geslagen. Een tweede penalty was en feit (Als je dan toch geen penalty's mee meer kan krijgen, dan deze wedstrijd maar gewoon 2). Deze penalty werd ook weer gepareerd, maar de afvallende bal kreeg Everstein weer voor de voeten. Deze werd onberispelijk in de lege goal geschoven.

De penaltyreeks was een gelijkopgaande strijd door 2 fantastische keepers.

Één laatste opmerking: Vandaag hebben we weer gezien dat deze voetballertjes met plezier moeten voetballen. Dit houd in dat de supporters langs de kant zich positief moeten uiten richting eigen team, de gasten en natuurlijk de scheids.
Mijn complimenten aan de "thuis" supporters en de scheids van dienst!