Zaterdag 10 oktober 2015, Ameide – SC Everstein, 2-0

2 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

10 oktober 2015 15:00

Heijnen, R.W.

“Na de mart nog nooit verloren”, zou de standaard zin zijn, die iedereen in Ameide dient te beheersen. En dat gebeurde vanmiddag, onder prima weersomstandigheden, ook niet op het kunstgras van sportpark Meihoven in Ameide. Al zou de thuisclub een week lang feest hebben gevierd, dan nog had men niets te duchten van een uitermate pover en zwalkend Everstein. Een treffer voor de rust en eentje na de pauze zorgden uiteindelijk voor de uitermate verdiende 2-0 eindstand. De nederlaag op zichzelf is nog niet eens zo erg, de manier waarop zal door de trouwe aanhang als zeer teleurstellend zijn ervaren en dat mag de totale groep zich aantrekken. Dit Everstein zal de komende weken de handen vol hebben om weg te blijven van de vier onderste plaatsten.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Mark Fierens, Rick Fierens, Mark den Hertog, Roderick van Duinen, Sander Bergshoeff, Paul Aben, Walter Snoek, Guillermo Ooft, Simon van Zante en Yently Lemmer

Wisselspelers: Jori Goené, Klaas Hazendonk en Arjan Cornelisse

Geschorst: geen

Geblesseerd: Peter Verwolf

Scheidsrechter: de heer R.W. Heijen uit Klundert

Grensrechter namens Everstein: Alexander Witte

Ameide tegen Everstein werd een wedstrijd om snel te vergeten. Of toch niet? Voor de gasten, die ver door de ondergrens zakten, wellicht een moment van bezinning hoe nu verder. Uiteraard zal dit ook voor de technische staf gelden. Het schip is stuurloos en de bemanning, die wellicht denkt dat het allemaal nog wel mee zal vallen, lijkt niet echt bereid om tot het uiterste te gaan om het geheel weer op koers te krijgen. Daar zal in elk geval veel arbeid (lees: werklust) aan te pas moeten komen en dat zagen we vanmiddag in Ameide veel te weinig.

Vanaf de aftrap heerste de thuisclub: duels werden scherp aangegaan en vol passie probeerde men snel zaken te doen. Maar dat lukte niet direct, de eerste paar minuten was het meer aftasten. Het eerste wapenfeit volgde in de zevende minuut uit een laag ingebrachte hoekschop van de gastheren. De bal werd in één beweging over geschoten. Everstein klungelde er in de fase op los en vijf minuten later moest doelman Regilio van Renswouw met de vuisten handelend optreden. Twee minuten later de eerste vrije doortocht voor de thuisclub, maar ook nu redde de Everstein doelman met de voet. Zo bleef hij in de vijfentwintigste minuut de situatie meester, toen, na een aanval over rechts, vanuit de draai werd ingeschoten.

Tien minuten later was Mark Fierens zijn tegenstander even uit het oog verloren. De lange voorzet vanaf de rechterkant werd over doelman Regilio van Renswouw tegen de paal gekopt. De rebound was echter wel voor Ameide: 1-0, op dat moment verdiend. Twee minuten later het enige wapenfeit van Everstein in de eerste helft. Een vrije trap van zo’n vijfentwintig meter werd in de muur geschoten, waarna een voorzet vanaf rechts op het hoofd kwam van Rick Fierens. Zijn kopbal kon nog worden weggehaald uit het doelgebied.

Op slag van rust kreeg Ameide ook een vrije schop op twintig meter van het doel. De bal werd hard ingeschoten, maar de vuisten van Regilio van Renwouw brachten redding, uit de daarop volgende corner ontstond verder geen gevaar meer. Zo ook niet tot het rustsignaal van de prima leidende arbiter Heijnen.

Na de pauze bleef Ameide de bovenliggende partij. De duels konden, mede doordat sommige spelers van de bezoekers überhaupt geen poging namen om de bal aan te nemen, gemakkelijk worden gewonnen en de wil om te winnen was vele malen groter dan bij de gasten. Over deze tweede helft kunnen we dan ook kort zijn. Alleen al het feit dat Rick Fierens wederom het dichtst bij het Ameide doel kwam (schotje met de binnenkant van de voet in de handen van de doelman) zegt voldoende.

Na twintig minuten leek Amede, door wederom balverlies bij Everstein, het duel in het slot te gooien. Met de vingertoppen en hulp van de paal bleef Regilio van Renwouw nog overeind.

De strijd sudderde door en voor Everstein kwamen achtereenvolgens Klaas Hazendonk, Jori Goené en Arjan Cornelisse voor Rick Fierens, Yently Lemmer en Mark den Hertog. Het wedstrijdbeeld veranderde niet en na een half uur werd een heerlijke steekpass door de gastheren vakkundig afgewerkt tot de 2-0. De bal verdween onder Regilio van Renswouw door in het doel. De laatste kans was ook voor Ameide, de bal belandde nu, buiten bereik van de doelman van Everstein, op de lat.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Heijnen konden de spelers van de thuisclub de “feestweek” nog op een leuke manier afsluiten. Omdat het vanmiddag leek of Everstein al een maand feest had gevierd, zijn we benieuwd hoe dit verder zal gaan. “In elk geval niet op deze manier”, zo constateerde ook de “gevaarlijkste” man van Everstein, Rick Fierens. “We zullen er komende week hard tegen aan moeten tijdens de training”.

Laten we hopen dat de woorden zaterdag a.s., bij de loodzware thuiswedstrijd tegen het ongeslagen Heukelum, kunnen worden omgezet in daden. Verliezen is niet erg, maar de manier van hedenmiddag was Everstein onwaardig.

Mannen: knallen de komende week, zet elkaar op scherp en probeer mentale veerkracht te tonen door onverzettelijkheid, werklust en beleving aan de oppervlakte te krijgen, waar elke tegenstander zich in kan stuk bijten. Ameide heeft jullie vanmiddag  een aardig voorbeeld gegeven en dus was er op de overwinning ook niets af te dingen!

Zoals in de voorbeschouwing al gezegd: welke kant kunnen we na zaterdag op gaan kijken. Kijk naar de uitslagen en het antwoord zat al in de vraag opgesloten. Met deze ploeg (en hetgeen daarmee vanmiddag werd geboden) zal het een hele toer worden om weg te blijven van de vervelende plaatsen. Aan staf en spelers een week de tijd om ons daar volledig van te distantiëren. Tot zaterdag!