SC Everstein C1: Dik verdiende overwinning op LRC C2

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.8

26 september 2015 11:30

Scheidsrechter

T.van Putten

Vandaag speelden we al weer onze 3e competitie wedstrijd, thuis tegen LRC C2. Ook deze week misten we de gebleseerden Joris en Robin. Thom speelde met de B1 mee. Hierdoor speelden Sam, Jasper en Merlijn van de D1 met ons mee. Het zonnetje scheen over het veld en de mannen stonden om half 12 klaar voor de aftrap.

Op voorhand verwachtte we een sterkere tegenstander. Toch gingen we goed van start. We probeerden druk te zetten en steeds een stapje sneller te zijn. Dat leek dan ook te lukken. Na een van onze aanvallen kwam LRC er zeer snel uit via een counter, waarna ze de 0-1 wisten te scoren. Maar we lieten gelukkig ons hoofd niet hangen en kozen gelijk voor de aanval. Vanaf dat moment waren we gewoon betere ploeg. Al snel schoten we een keer op de paal. Vlak daarna schoot Sven de bal van buiten de 16 over de keeper heen in het doel, 1-1. We bleven aandringen. LRC kwam er niet meer uit. Opnieuw schot Sven de bal van buiten de 16 richting doel en rolde  zomaar door langs de keeper, 2-1. Vlak daarna speelde de jarige Emil Tim vrij. Tim dribbelde door de verdediging van LRC en liep langs de keeper, 3-1. De laatste minuten van de eerste helft kwam LRC er af en toe nog uit, maar wisten niet gevaarlijk te worden. We gingen rusten met een 3-1 voorsprong.

Het begin van de tweede helft was LRC sterker. Ze kwamen steeds vaker voor het doel, maar wisten de kansen niet af te maken. Af en toe wisten wij er nog uit te komen via een goede aanval. Zo speelde opnieuw Emil de bal goed in de voeten van Lennaert, die vervolgens de bal langs de keeper tussen de doelpalen wist te schieten, 4-1. In het laatste gedeelte van de tweede helft ging het spel nog over en weer. LRC had daarbij de grootste kansen, ze raakten onder andere 2 keer de lat. Het bleef uiteindelijk 4-1.

We kunnen terugkijken op een mooie en verdiende overwinning, die met hard werken, strijd en passie is binnengehaald. Top mannen!!!