SC Everstein C1: Speelt mindere eerste helft, goede tweede helft

Sven de Blok (afstandschot)

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.8

3 oktober 2015 11:45

Vandaag moesten we uitspelen tegen Koploper RKTVC C3. We misten vandaag Joris, Lennaert en Robin vanwege blessures. Mats van de D2 maakte de 11 compleet, we hadden vandaag geen wisselspelers. Door de afwezigheid van Jori, Klaas en Benji werd de coaching waargenomen door Wilco van Dijk.

We begonnen de wedstrijd erg sterk. Van begin af kozen we de aanval en kregen een paar mogelijkheden om te scoren. Na een minuut of tien kreeg RKTVC steeds meer grip op de wedstrijd en domineerden het spel. Wat wij niet deden in de eerste minuten deed RKTVC wel. Ze wisten in korte tijd drie keer te scoren. We waren even de weg kwijt. De passes kwamen niet meer aan en waren vaak net een stapje te laat. In deze fase wist RKTVC nogmaals te scoren. De laatste minuten van de eerste helft waren weer voor ons.
Sven gaf een harde bal voor het doel, die door een van de verdedigers van RKTVC goed achter zijn eigen keeper werd geschoten. We gingen met een 4-1 achterstand rusten.

Vanaf het begin van de 2e helft was RKTVC sterker. Met veel kunst en vliegwerk wist Stan ons in de wedstrijd te houden. RKTVC kreeg kans op kans, maar kreeg de bal er niet in. Na een kwartiertje spelen kwamen we er steeds meer uit. Uit een mooie opgezetten aanval die via meerdere spelers liep wist Thom uit eindelijk de bal achter de keeper te schieten. De mannen van de C1 putten moed uit de gescoorde goal. We waren op dat moment sterker dan RKTVC. Het was eigenlijk wachten op de aansluitingstreffer. Maar die kwam er helaas niet. RKTVC kwam er een paar keer gevaarlijk snel uit en verzilverde twee keer hun kansen. We lieten ons hoofd niet hangen en ook wij kregen nog wat kansen. Een daarvan was een afstandsschot van Sven, die maar net over de keeper het doel in ging. De eindstand kwam hiermee op 6-3.

Ook deze week hebben de mannen hard gewerkt. Doordat we geen wissels hadden moesten ze af en toe op hun tanden bijten. Ondanks het verlies kunnen we terugkijken op een goede wedstrijd en vooral de tweede helft speelden we erg sterk. Complimenten mannen!!! Laten we de positieve dingen mee naar de wedstrijd van volgende week, dan hebben we weer nieuwe kansen.