... (e.d.)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

13 februari 2016 14:30

Kense, J.A.G.

Everstein voelde (voelt) er niets voor om aan te kloppen bij de kelder van de derde klasse. Dat bleek vanmiddag in de wedstrijd tegen Drechtstreek uit Papendrecht. De monter en fris ogende “nieuwe” formatie van trainer Peter de Vaal speelde gedreven, scoorde op de juiste momenten en liet wederom zien dat een Everstein, blakend van inzet en beleving, voor elke ploeg een lastige tegenstander kan zijn. Toen de gasten halfweg de eerste helft al een centrale verdediger met rood zagen wegvallen, grepen de mannen van rood en wit hun kans. Uiteindelijk werd het 2-0 en bleven drie zeer belangrijke punten aan de Lekdijk in Everdingen. De thuisclub wipte over Drechtstreek heen op de ranglijst, staan nu op de achtste plaats en bereikte ook de twintig punten grens. Plus natuurlijk een flinke dosis vertrouwen met het oog op de komende pittige wedstrijden.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Mark den Hertog, Peter Verwolf, Jori Goené, Erik Bergshoeff, Roderick van Duinen, Walter Snoek, Yently Lemmer, Robbie de Roos, Simon van Zante en Wessel Scherpenzeel

Wisselspelers: Tim van Zal, Jordi Leewis, Victor Snoek en Wessel Bergshoeff

Geschorst: geen

Geblesseerd: Guillermo Ooft en Sander Bergshoeff

Afwezig: Paul Aben

Scheidsrechter: de heer J.M. van Akooy

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

Everstein tegen Drechtstreek kwam maar moeizaam op gang. Het eerste kwartier was de strijd in evenwicht, zonder dat beide ploegen voor echte dreiging konden zorgen. De thuisclub was door de blessures van Sander Bergshoeff en Guillermo Ooft (terwijl Rick Fierens, hersteld van een blessure, met het tweede speelde), zoekende naar het evenwicht en de gasten kwamen ook niet verder dan wat speldenprikjes. Het eerste echte gevaar kwam dan ook pas in de vijftiende minuut. Wessel Scherpenzeel werd over de linkerflank in de diepte gestuurd, speelde zich vrij, maar zag zijn inzet gestopt worden door de doelman van de gasten uit Papendrecht.

Een minuut later een mooie actie van de verrassend sterk opererende Yently Lemmer over de as van het veld. Hij bracht Roderick van Duinen in stelling, maar die raakte de bal volledig verkeerd, waardoor deze hoog over het doel verdween. Net voor de helft van het eerste bedrijf kenden de gasten hun beste fase. Eerst verdween een vrije trap van zo’n twintig meter kansloos in de muur, even later was het wel dreigend. Na een actie over rechts werd de bal teruggelegd en ingeschoten. Via nog een voet van speler van Drechtstreek scheerde de bal, via de buitenkant van de paal, naast het Everstein doel.

Even later een cruciale wending aan de wedstrijd. Simon van Zante anticipeerde het best op een dieptepass van achteruit en stoomde op richting Drechtstreek doel. De overtreding van de centrale verdediger volgde en arbiter van Akooy trok direct rood. Omdat de afstand tot het doel nog zo’n vijfendertig meter was altijd een discutabele beslissing, maar de leidsman was onverbiddelijk. Vijf minuten later een nieuwe domper voor de gasten: Peter Verwolf troefde zijn tegenstander af en zond Robbie de Roos de diepte in. Robbie legde de bal voor en tot ontsteltenis van de bezoekers schoot een verdediger de bal pardoes achter zijn eigen doelman: 1-0.

Het restant van de eerste helft controleerden de gastheren de bezoekers, incasseerden hiervoor twee keer geel (Jori Goené en Wessel Scherpenzeel) en schoten de bezoekers nog een keer naast uit een vrije trap van zo’n twintig meter van het doel.

Na de pauze kwam Jordi Leeuwis binnen de ploeg en bleef Jori Goené in de kleedkamer achter. En Everstein wilde snel zaken doen en de strijd in het slot gooien. De gasten toonden weinig geloof in een betere afloop en kregen ook geen kans van een, in deze fase, prima acterende thuisclub. Vijf minuten had men nodig om de verdubbeling van de voorsprong te bewerkstelligen. Simon van Zante en Wessel Scherpenzeel combineerden en brachten Yently Lemmer allen voor de Papendrechtste doelman. De inzet van Yently verdween onder de sluitpost door in het doel: 2-0

Tien minuten later lag een uitbouw van de voorsprong in het verschiet. Wessel Scherpenzeel goochelde langs een paar tegenstanders en bracht Simon van Zante in stelling. De inzet van de spits was echter te zacht om de doelman echt in problemen te brengen. Everstein controleerde de wedstrijd, gaf weinig tot niets weg en met nog twintig minuten te gaan kwam Wessel Bergshoeff voor Robbie de Roos. Een aantal minuten na zijn invalbeurt gaat Wessel Bergshoeff goed door op de rechterflank en geeft een scherpe voorzet, welke door een verdediger van Drechtstreek op de lat wordt geschoten, wat dus bijna weer een eigen doelpunt betekende.

Een hoogtepunt van de wedstrijd volgt rond een kwartier voor tijd, wanneer een prima aanval wordt opgezet en Simon van Zante met een fantastisch overstapje Wessel Scherpenzeel vrij voor de keeper zet. Die besluit om gelijk uit te halen, wat resulteert in de bal op het 2e veld. In de laatste 10 minuten komt Everstein geen enkel moment meer in de problemen. Wel wordt aan de andere kant Yentley Lemmer onterecht afgevlagt voor buitenspel, die anders een vrije doortocht naar de keeper had gehad. Na 94 minuten voetballen komt de wedstrijd ten einde en kan Everstein de belangrijke 3 punten bijschrijven.

Volgende week de streekderby bij de ongenaakbare koploper Brederodes in Vianen. In dit soort wedstrijden plan je niet op voorhand in punt(jes) te halen. Met het Everstein van hedenmiddag zou ik zeggen: mannen, klap er ongedwongen in en wie weet ligt een verrassing om de hoek? Helaas moet ik deze partij, wegens verplichtingen elders, aan mij voorbij laten gaan. Weet zeker dat Jan de Gier u uitvoerig op de hoogte gaat brengen!