SC Everstein C1: Gestreden maar niet gewonnen

Jasper Goené (vrije trap)
Jasper Goené (afstandschot)

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.8

12 maart 2016 10:15

Na een aantal weken rust moesten de mannen van de C1 vandaag weer de wei in voor de uit wedstrijd tegen Haaften C1. De C1 moest het doen zonder de geblesseerde (en inmiddels gestopte) Robin. Van de D1 deden Dennis en Jasper mee.
Het zonnetje scheen heerlijk en het veld lag er goed bij. Mooie ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd was het een strijd die over en weer ging. Er werd vooral op het middenveld gevoetbald. Na een minuut of 10 werd Haaften wat sterker en creeërde enkele mogelijkheden/ Het duurde niet lang of de 1-0 lag in de touwen. We kwamen er af en toe goed uit en kregen ook wat kansjes. Toch wist Haaften de 2-0 binnen te schieten na een snelle counter. Vanaf dat moment kregen we wat meer grip op de wedstrijd. Haaften liet zich wat meer terugzakken. Tijdens een aanval van ons werd er hands gemaakt in het strafschopgebied. De goed fluitende scheidsrechter wees gedesideerd naar de penalystip. De strafschop werd verzilverd door Daan, 2-1. We bleven druk zetten en Haaften had er moeite om er uit te komen. Haaften maakte wat kleine overtredingen om ons af te stoppen. Zo kregen we een vrije bal ongeveer 20 meter van het doel. De muur stond en Jasper stond klaar om de vrije bal te nemen. Jasper draaide de bal mooi over het muurtje zo buiten bereik van de keeper in de verre hoek. We gingen gelijk rusten met een terechte 2-2 op het scorebord.

Aan het begin van de tweede helft waren we even de wegkwijt. Haaften overklaste ons. We kwamen niet in ons spel. Haaften kreeg om onduidelijke reden een strafschop. Stan zat in de goede hoek, maar kon de bal niet keren, 3-2. Daarna bleef Haaften aan dringen. Ondanks dat we er alles aan deden konden we de 4-2 niet voorkomen. Maar onze mannen lieten zich niet kennen en toonden veerkracht. Met hard werken, strijd en passie zochten we het doel van Haaften. We kregen opnieuw wat mogelijkheden. En opnieuw was Jasper doeltreffend. Nu met een afstandsschot, 4-3. We probeerden nog aan te dringen en kregen nog een paar kansjes. Deze gingen er echter niet in. Het bleef dan ook 4-3.

De mannen hebben vandaag super had gewerkt en gestreden. Hoewel een gelijkspel verdiend zou zijn geweest, zat er vandaag niet meer in.