Lennaert den Hertog (afstandschot)

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.8

19 maart 2016 11:00

T.van Putten

Vandaag kwam DSS'14 C1 naar Everstein. We moesten het vandaag doen zonder de geblesseerden Robin en Tim. Danny kon maar tien minuten voetballen en Rick kon pas in de tweede helft meedoen. We moesten dus opnieuw aanspraak doen op spelers uit andere teams, zo deden vandaag Jelle, Danyo, Sam, Joran en Jasper met ons mee.

We begonnen slapjes aan de wedstrijd. DSS'14 zette gelijk vanaf het begin druk en binnen een paar minuten lag de 0-1 al in het doel. DSS'14 scoorde uit een mooie vrije bal. We kwamen daarna nog niet echt in de wedstrijd. Het lukte niet om elkaar te bereiken. De tegenstander was steeds een stapje sneller. Binnen 10 minuten lag ook de 0-2 er al in. Vanaf dat moment begon het ook bij ons beter te lopen. We kregen wat meer balbezit. Vooral via de zijkanten kwamen we dichter bij het doel van DSS'14. We kregen zelfs een paar mogelijkheden. Toch lukte het niet om voor rust nog de aansluitingstreffer te scoren. We gingen dan ook rusten met een 0-2 achterstand.

Ook in het begin van de tweede helft waren we niet bij de les. Uit een snelle aanval kopte een DSS'14-speler de bal langs Stan. Nu lieten we gelukking niet het hoofd hangen. We kwamen er wat meer uit. Zo werd Jelle vrij gespeeld. Hij soleerde langs de keeper en tikte de 1-3 binnen. We werden wat sterker en kregen wat kansjes. Ook DSS'14 kreeg een paar kansen, maar met enig kunst- en vliegwerk wisten we de vierde goal te voorkomen. Toch wist DSS'14 nog een keer te scoren uit een counter. Daarna kwamen we er steeds meer uit. We probeerden de druk wat op te voeren. Uit een afstandsschot van Lennaert, nog van richting veranderd door een DSS'14-speler, wisten we nog de 2-4 te scoren. We probeerden de wedstrijd nog naar ons toe te trekken, maar dat zat er helaas niet in. DSS'14 leek vandaag een maatje te groot voor ons.

De vroege doelpunten waren vandaag funest voor ons. DSS'14 was gewoon beter. Het zat er gewoon niet in vandaag. Gelukkig is er volgende week weer een nieuwe wedstrijd en hebben we weer nieuwe kansen.