SC Everstein C1: Verliest geflatteerd van TEC C1

Sc Everstein JO15-1

Daan van Dijk (penalty)

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.8

2 april 2016 10:00

Vandaag moest SC Everstein C1 uit spelen tegen TEC C1uit Tiel. We misten vandaag Emil en Robin (beiden geblesseerd). Als vervangers deden Sander en Bram me. De wedstrijd begon later, omdat de scheidsrechter er nog niet was.

We begonnen erg voorzichtig aan de wedstrijd en lieten TEC eigenlijk te ver opkomen. Vooral de buitenste voorhoede spelers kregen veel ruimte, door op snelheid langs de verdedigers te gaan. We verdedigden met man en macht toch konden we de 1-0 niet voorkomen. Gelukkig toonden we daadkracht en zochten ook zelf af en toe de aanval. Thom kreeg een grote kans alleen voor de keeper. En ook Danny brak gevaarlijk door. Danny werd gestopt door een overtreding en de scheidsrechter wees zonder na te denken naar de strafschop-stip. De strafschop werd door Daan verzilverd, 1-1. Ook na de strafschop waren we de betere. We kregen opnieuw kansen, onder ander Tim die vrij op doel kon schieten. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter na 26 minuten voor rust.

Ook de tweede helft begonnen we sterk. We kregen wel kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Na een kwartiertje spelen kregen de TEC-Spelers een bevlieging en binnen zeer korte tijd scoorden ze 3 keer. Onze mannen waren even de weg kwijt. Door het goede keepen van Stan werd het aantal tegen doelpunten nog beperkt gehouden. Wij kregen ook nog een kans via Bram, maar die wilde er niet in. Uiteindelijk wist TEC nog een keer te scoren. Na 45 minuten spelen in de tweede helft, de scheidsrechter had de 10 minuten van de eerste helft erbij getrokken, floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

De 5-1 einduitslag doet vermoeden dat de mannen van SC Everstein C1 overlopen zijn. Maar dat is gewoon niet zo. In de eerste helft waren ze gewoon beter en hadden we misschien wel met een 4-1 voorsprong moeten gaan rusten. De mannen hebben hard gewerkt en het de tegenstander bij vlagen moeilijk gemaakt. In verhouding met de wedstrijd is de 5-1 nederlaag dan ook erg geflateerd.

Ondanks het verlies vind ik de complimenten voor het harde werken, de strijd en passie toch wel op zijn plaats.