Sven de Blok (vrije trap)

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.8

16 april 2016 10:30

Vandaag moesten we uit tegen Tricht C2, waar het ook erg druk was vanwege de Bloesemtocht. We hadden vandaag een bijna complete groep. We misten alleen Robin. Mats was mee als vervanger.

We begonnen erg sterk aan de wedstrijd. Door vroeg druk te zetten konden we Tricht gelijk vast zetten op hun eigen helft. Via de linkerkant waar Danny, Sven en Emil regelmatig door braken, waren we erg gevaarlijk. We kregen dan ook kansen. Een kopbal van Danny uit een hoekschop van Sven ging maar net naast en een vrije bal van Emil ging net over. Tussen al die kansen van ons brak Tricht er regelmatig met de counter uit. Zo was een counter zo gevaarlijk dat deze achter Stan in het doel viel, 1-0. Vanaf dat moment werd Tricht sterker. Maar we hielden mooi stand. We kregen nog een grote kans vlak voor rust waarbij Sven de achterlijn opzocht en voorgaf, maar Thom en Tim kwamen net niet aan de bal om te scoren. We gingen rusten met een 1-0 stand.

Terwijl op de achtergrond een of ander dweilorkest de wandelaars van de bloesemtocht vooruit blaasden begonnen wij aan de tweede helft. Het leek dat Tricht van die muziek ook vleugeltjes kreeg want al heel snel lag de bal, uit een mooi afstandsschot, achter Stan in het doel, 2-0. We probeerden de draad weer op te pakken. Het spel ging wat over en weer. Beide teams kregen eigenlijk geen kansen. Totdat wij een vrije bal kregen net buiten het strafschopgebied. Sven schot de bal net over het muurtje in de verre hoek, 2-1. We merkten dat er meer te halen was en zetten nog een keertje aan. Opnieuw waren we via de zijkanten erg sterk. Op Rechts via Tim en op links via Danny en Sven konden we de bal steeds voor het doel geven, maar dan ontbrak het net aan de kracht om het af te maken. Vlak voor tijd kregen we nog twee vrije ballen. Beide ballen gingen maar net naast en over. Het bleef dan ook 2-1 voor Tricht.

We kunnen terugkijken op wedstrijd waarin we zeker 1 punt verdiend hadden. Vooral in de eerste helft waren we erg goed. Er werd goed overgespeeld en we vonden elkaar blindelings. In de tweede helft waren beide teams gelijkwaardig. Ondanks het harde werken zat het geluk vandaag niet aan onze kant. Toch verdienen jullie allemaal een dik compliment. Volgende week is er weer een nieuwe wedstrijd en dan gaan we er gewoon weer voor.