SC Everstein C1: Inhaalrace kwam net te laat

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.8

26 maart 2016 12:45

C.Witkamp

Vandaag speelden de mannen van SC Everstein C1 thuis, op een zon-overgoten Ries van Arnhem Sportpark in Everdingen, tegen RKTVC C3. Vandaag ontbraken Robin en Daan. Als vervangers deden vandaag Merlijn, Noah, Jasper, Joran en Mats mee. Rick, Danny en Tim waren weer terug na een blessure.

Van het begin af leek dat de wind vandaag grote invloed zou hebben en dat bleek na afloop dan ook. In de eerste helft had RKTVC er voordeel van en in de tweede helft wij. RKTVC zette vroeg druk en door de wind was uitverdedigen haast onmogelijk. Door de tegen wind lukt het opbouwen van achteruit niet. Wat we ook probeerden de bal kwam terug of RKTVC zat er tussen. RKTVC wist met de wind in de rug veel makkelijker te voetballen. Zo ging een afstandschot er in een keer in, 0-1. RKTVC was veel bewegelijker en ze vonden elkaar veel gemakkelijker. Zo scoorden ze de 0-2 en 0-3 vlak achter elkaar. We konden in de eerste helft geen vuist maken. De ruststand was 0-3.

In de rust hebben we de puntjes nog eens op de “i” gezet. David kon echter niet verder. Hij had last van zijn bovenbeen.

We stonden koud op het veld of RKTVC had al gescoord, 0-4. Geen enkele Everstein-speler had de bal nog geraakt. Maar onze mannen lieten het hoofd niet hangen en toonden nu wel daadkracht. We hadden nu de wind in de rug (letterlijk en figuurlijk). Onze mannen kregen vleugeltjes. We probeerden vroeg druk te zetten. En af en toe had RKTVC daar veel moeite mee. We hadden inmiddels een paar vrije ballen gehad die misgingen. Maar het duurde gelukkig niet lang tot Emil scoorde uit een vrije bal, 1-4. We voerden de druk op en kregen steeds meer mogelijkheden. RKTVC had intussen een strafschop gemist. Vlak daarna kregen we opnieuw een vrije bal net buiten het strafschopgebied. En ook deze keer was het Emil die scoorde, 2-4. RKTVC probeerde eruit te komen, maar dat lukte niet. Stan stond ook vandaag weer uitstekend te keepen en hield ons in de wedstrijd. Het werd een ware inhaalrace. Nu werd Thom voor het doel vrijgespeeld en hij wist met een simpel tikje de bal achter de keeper te krijgen, 3-4. De inhaalrace koste veel kracht. Vlak voor tijd kwam RKTVC er nog een keer uit via een counter en scoorde daaruit de 3-5. Dit was tevens de eindstand.

Het was een wedstrijd met twee gezichten (eerste helft 0-3 en tweede helft 3-2). Vooral de wind had veel invloed op de wedstrijd. De mannen van Everstein hebben vooral in de tweede helft hard gewerkt en gestreden. De inhaalrace kwam alleen net te laat. Jammer, aankomende dinsdag voetballen we tegen Haaften C1 en dan hebben we weer nieuwe kansen.