SC Everstein C1: verliest geflatteerd van Rhelico C1

Assist: Sven de Blok
Emil Brouwer (schot)

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.8

30 april 2016 11:30

Vandaag moesten we uit tegen Rhelico C1. We misten opnieuw Robin en Lennaert. Zij werden vervangen door Flint, Merlijn en Dennis. Het zonnetje scheen lekker en ondanks het winterse weer van de afgelopen week lag het veld er goed bij. Mooie ingrediënten voor een goede wedstrijd.

We begonnen dan ook zeer sterk aan de wedstrijd. We kozen gelijk voor de aanval. Na twee minuten kregen we al de eerste hoekschop. Sven nam de hoekschop zeer goed en legde bij de tweede paal waar Danny de bal vrij gemakkelijk kon binnen schieten, 0-1. We konden echter maar kort genieten van de voorsprong, want binnen een paar minuten scoorde Rhelico al de gelijkmaker. Ook de 2-1 viel daarna erg snel, door niet goed uitverdedigen kwam de bal snel bij een Rhelico-speler die vrij simpel Stan passeerde. Na de 2-1 leek als of beide partijen gelijkwaardig aan elkaar waren. Het spel ging over en weer. Na een mooie solo van Sven werd Tim voor het doel vrij gespeeld, maar die kopte maar net naast. Toch werd het vlak voor rust nog 3-1. De keeper trapte de bal veruit, doordat we niet op tijd stapten kon een Rhelico-speler de buitenspelval ontlopen en wist hij de bal achter Stan te schieten. Ruststand 3-1.

In de rust hadden we het gevoel dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Iedereen zag nog mogelijkheden om de wedstrijd naar ons toe te trekken. We waren dan ook positief over een goed resultaat.

De tweede helft begonnen we erg voorzichtig. Rhelico nam het initiatief en probeerde als snel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar we gaven ons niet snel gewonnen. Toch wist de thuisploeg opnieuw te scoren, 4-1. We lieten de kopjes nog niet hangen en stropten de mouwen nog eens op. Zo werd Thom goed vrijgespeeld voor het doel en schoot tegen de paal. En na opnieuw een mooie solo van Sven schoot Tim de bal net over het doel. De wedstrijd werd wat feller en er was inmiddels ook een speler van Rhelico met geel (10 minuten straf) naar de kant gestuurd. Ondanks het goed verdedigen en keepen van Stan konden we tegen 10 man niet stand houden. Rhelico scoorde 2 keer waarvan een super mooi afstandsschot waar Stan net niet bij kon. Ook wij kregen in die tien minuten twee grote kansen, Danny en Thom kwamen beide alleen voor de keeper maar wisten niet raak te schieten. Uiteindelijk wist Emil wel de bal erg fraai binnen te schieten, 6-2. De wedstrijd bleef tot aan het einde over en weer gaan. Waar wij 2 keer aansprak maakten op een strafschop kreeg Rhelico na een forse overtreding van Stan wel de strafschop. Ondanks dat Stan de goede hoek koos, schoot de keeper van Rhelico de strafschop onfortuinlijk binnen. En ook het slotaccoord was voor Rhelico, vlak voor het eindsignaal werd ook de 8-2 nog gescoord.

Onze mannen hebben ook vandaag super hard gewerkt en gestreden voor wat ze waard zijn. We kregen ook vandaag weer erg veel kansen, waarvan er uiteindelijk maar twee ingingen. Ondanks dat Rhelico beter was verdiende de mannen van de C1 vandaag niet met zo’n grote uitslag te verliezen. Jammer, mannen!!!