SC Everstein: verdiende meer tegen Buren C1

Sc Everstein JO15-1

Daan van Dijk (penalty)

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.8

9 mei 2016 19:00

Voor de laatste wedstrijd van deze competitie moesten de mannen van SC Everstein C1 uit tegen Buren C1. Voor de wedstrijd waar eigenlijk niets meer op het spel stond ontbraken Robin en Lennaert. Zij werden vervangen door Bram, Cedric, Noah en Sander.

De mannen van de C1 begonnen de wedstrijd erg slapjes. Buren zocht gelijk de aanval en kregen een paar kansen. Normaal zijn we blij met een zonnetje, maar als deze laag staat is dat erg lastig voor verdedigers en de keeper. De mannen hadden vooral in het begin van de wedstrijd last daarvan met als gevolg dat we binnen 10 minuten al op 2-0 achter kwamen. Toch gaven de C1-ers zich niet gewonnen. Vanaf de 2-0 waren ze de gehele wedstrijd beter dan Buren. Zo kwam Sander alleen voor de keeper en kopte hij ook een keer net naast uit een van de vele hoekschoppen. En een vrije bal van Sven kon nog maar net gekeerd worden door de keeper. Ondanks alle inspanningen gingen we rusten met een 2-0 achterstand.

In de rust hebben we een en ander aangepast en dat was dan ook goed te zien. We kozen gelijk voor de aanval en zette Buren vast op hun eigen helft. Hier had Buren erg veel moeite mee. Na een mooie solo van Thom kwam de bal in het strafschopgebied tegen een arm van een van de verdedigers. De scheidsrechter wees resoluut naar de strafschopstip. Daan, die al een aantal strafschoppen had verzilverd, nam ook nu weer de strafschop en schoot de bal vrij simpel binnen, 2-1. Ook na het doelpunt bleven we aanvallen. De 2-2 lag echt op de loer. Toch wist Buren uit een van de weinige uitbraken in de tweede helft, na een verdedigingsfoutje, de 3-1 te scoren. Dat was even een tegenvaller. De C1-ers lieten het hoofd niet hangen en kozen gelijk weer voor de aanval. Opnieuw kregen we een aantal mogelijkheden om te scoren, maar met kunst en vliegwerk hield Buren stand. Alleen Emil wist nog uit een solo door te breken en de 3-2 op het bord te zetten. Vlak voor tijd hadden we nog een grote kans op de 3-3, maar daar stak een verdediger net een been voor. Het bleef uiteindelijk 3-2 voor Buren.