Everstein JO9-1 zorgt voor een verrassing.

We waren toch wel benieuwd naar ons team: JO9-1.

Wat zou dit seizoen gaan brengen?

Hoe goed/groot zijn onze tegenstanders?

Waar staan wij?

Vandaag begonnen we met een bekerwedstrijd tegen Rhelico. Het was goed te merken aan de boys dat ze weer los gelaten gingen worden in de wei. Ze stuiterde bij de deur van de kleedkamer om te gaan en er was geen houden aan.

Na en korte teambespreking was het dan eindelijk zover. De boys konden beginnen aan de warming-up.

Een korte spionage bij de warming-up van de tegenpartij vertelde ons dat het een team was met overduidelijk oudere kinderen dan ons, met een goed schot in de benen.

De aftrap was daar en gelijk werd duidelijk dat onze jongens met zijn allen maar 1 doel hadden.

Als team werd er druk gezet op de tegenstander en dat leverde al vrij snel de eerste kansen op.

Een goal leverde dat nog niet op want het vizier stond nog niet op scherp en de keeper van de tegenstander was een flinke sta in de weg.

Na een zoveelste snelle onderschepping door onze boys werd onze linker aanvaller alleen op de keeper afgestuurd en hij faalde niet. 0-1!!! De toon was gezet.

Everstein bleef druk zetten en dit leverde nog een paar aardige kansen op.

Na een goede onderschepping van Rhelico werd hun spits weggestuurd en deze (zeer behendige) spits had maar 1 kans nodig om het net te vinden. 1-1. Hierna blies de scheidsrechter voor de rust.

Onze boys lieten de kop totaal niet hangen, omdat ze voelde dat ze de wedstrijd in handen hadden. Het enige wat ontbrak waren doelpunten. Hier is in de rust even de aandacht op gelegd en na de thee stonden we helemaal klaar voor de 2e helft.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of we mochten al weer juichen. 1-2!!

Vanaf dit moment is uw journalist een beetje de draad kwijtgeraakt met de goals en hoe ze vielen.

Onze linker vleugelflitser was in ieder geval in grote vorm en scoorde nog 3 keer.

Het mooiste moment was toch wel een perfect uitgespeelde aanval over de linkerkant waar de linker aanvaller via de achterlijn doorkwam en de volledig vrijstaande spits aanspeelde die daardoor in een leeg doel kon scoren. Als trainer zijn dit de mooiste momenten, waar je ziet dat het team samen speelt en elkaar alles gunt.

Uiteindelijk stopte het scorebord op 1-7! Een prachtige overwinning die eerlijk gezegd niet verwacht was, maar o zo welkom. Een mooi begin voor een super seizoen waar we hopelijk net zoveel plezier hebben als vandaag, of we nou winnen of verliezen.