Jori Goené (intikker)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

24 september 2016 15:00

Kant, A.

De laatste seizoenen zijn de meeste duels tussen VVAC en Everstein vaak doelpuntrijk verlopen. Dat was vanmiddag aan de Put niet anders. De verhouding tussen de beide helften was dan wel ver te zoeken, maar vijf goals voor de pauze en slechts één doelpunt daarna, zorgden voor een attractieve, zeker niet altijd hoogstaande, maar wel spannende wedstrijd. Het verschil in punten op de ranglijst bleef zodoende in tact, maar uiteindelijk had Everstein deze wedstrijd wellicht gewoon moeten winnen? Aan het eind liep een spektakelstuk voor het doel van Ricardo de Keijzer nog maar net goed af, dus konden we leven met een punt voor beide ploegen.

Opstelling Everstein:

Ricardo de Keijzer, Mark den Hertog, Peter Verwolf, Jordi Leeuwis, Erik Bergshoeff, Nader Mechichi, Roderick van Duinen, Sander Bergshoeff, Jori Goené, Yently Lemmer en Sander Bergshoeff

Wisselspelers: Klaas Hazendonk, Guillermo Ooft en Delaney Khoeblal

Scheidsrechter: de heer Arie Kant uit Giessen

Grensrechter namens Everstein: Ron Ariaans

Everstein startte voortvarend en zette direct druk op de thuisclub. Gesteund door de winst van vorige week, wilde men wellicht snel zaken doen. Maar men had zich wellicht verrekend op het systeem, dat door de thuisclub werd gespeeld. Hierdoor oogden middenveld en verdediging, althans in het eerste bedrijf, niet altijd even scherp en liet men teveel ruimte voor de opponent. Na vijf minuten werd dit al fataal. Bij een aanval over rechts kon een spits van VVAC optimaal profiteren van de geboden ruimte en na diens voorzet zette ook niemand de volgende aanvaller een voet dwars. Het werd toen een koud kunstje om de 1-0 achter de kansloze Ricardo de Keijzer te werken.

Maar de gasten lieten het er niet bij zitten. Robbie de Roos schoot een keer vanuit de draai, binnen de zestien meter, maar vond de doelman op zijn weg. Net na het kwartier stond er weer evenwicht op het bord. Sander Bergshoeff stuurde (in twee instanties) Joeri Goené weg over de linkerkant. Zijn lage voorzet werd door Robbie de Roos, bij de eerste paal, binnen gewerkt: 1-1, een echte “spitsengoal”! Maar Everstein bleef hardleers positioneel uit de koers lopen. Telkens konden de middenvelders van VVAC een voorwaarts wegsturen en elke keer waren we net te laat. Zo ook in de tweeëntwintigste minuut, toen een overtreding werd gemaakt op zo’n twintig meter van het doel. De vrije schop werd prachtig in de kruising geschoten: 2-1 en weer op achterstand.

Vijf minuten later wederom evenwicht: nu stuurde Sander Bergshoeff de bal over rechts naar Yently Lemmer, die de bal ineens laag voorgaf, waarna Joeri Goené alleen maar hoefde binnen te lopen: 2-2 uit een prachtige aanval. Toen iedereen daarna dacht dat we de rust gingen halen met deze stand, vroeg Everstein wederom om ellende. En men werd op de wenken bediend. Een aanvaller werd op links vrij gespeeld, kapte fraai een verdediger uit en schoot de bal pardoes, via de onderkant van de lat, in het doel: 3-2 en hiermede werd de rust dan wel bereikt.

Na de pauze kwam Sander Bergshoeff niet meer terug. Een spierblessure speelde hem dermate parten, dat hij zich moest laten vervangen door Klaas Hazendonk. Maar al snel bleek dat de tweede helft van een beduidend minder niveau was dan daarvoor. Het duurde dan ook tot bijna een kwartier alvorens Robbie de Roos net naast kopte uit een vrije trap van Peter Verwolf. Dat was ook zijn laatste wapenfeit, hij werd vervangen door Delaney Khoeblal. En Everstein moest op zoek naar de gelijkmaker, dus kwam ook Guillermo Ooft voor Nader Mechichi. En dat had zo zijn gevolgen. Eerst schoot Guillermo een voorzet van Yently Lemmer hard in, maar een verdediger van VVAC wierp zich net op tijd voor de bal, waardoor de inzet gekraakt werd. Kort daarna probeerde Mark den Hertog het van afstand, maar de doelman stopte in twee instanties.

Tien minuten voor tijd kwam toch nog de beloning voor Everstein. Na een mooie aanval speelde Peter Verwolf de bal op Guillermo Ooft. Die kwam vanaf de linkerkant en punterde de bal onder de doelman van VVAC door: 3-3. Daarna kreeg eerst Peter Verwolf nog een mooie kopkans, na een voorzet van Erik Bergshoeff, maar even later, net voor tijd, ontsnapte Everstein weer op miraculeuze wijze, alvorens de bal door dezelfde Erik Bergshoeff kon worden uitverdedigd. Ook Guillermo Ooft kreeg nog eenzelfde mogelijkheid als bij zijn goal, maar nu viel de doelman precies op het leder.

Gele kaarten waren er nog voor Roderick van Duinen en Jori Goené (beiden overbodig, zoals ook de kaarten voor de VVAC spelers), alvorens arbiter Arie Kant een einde maakte aan deze ontmoeting. De punten werden gedeeld, maar er had wellicht iets meer ingezeten. Maar ja, dan moet het volgende week maar gebeuren in de thuiswedstrijd tegen EBOH uit Dordrecht. De punten moeten dan eigenlijk aan de Lekdijk blijven en dat zou veel lucht verschaffen. Het was in elk geval weer genieten langs de lijn, in het blakende zonnetje en een heerlijke temperatuur. Omdat VVAC tegen Everstein spannend bleef tot het laatste minuut, werd hier en daar zelfs nog een zweetdruppeltje weggeveegd. En dat op 24 september 2016, het kan niet op, tot volgende week!