2 - 2

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

8 oktober 2016 14:30

Wattel, B.

Na een bloedeloze eerste helft en (bijna) dertig minuten in het tweede bedrijf, leken de mannen van Everstein wederom tegen een zeperd aan te lopen. De thuisclub leidde, zonder buitensporig beter te zijn en dankzij de apathische houding van de bezoekers, soeverein met 2-0 en er leek geen vuiltje aan de lucht in Zwijndrecht. En ineens was daar de prachtige dieptepass van Wessel Scherpenzeel op Robbie de Roos. De aanvaller versnelde en kwam oog in oog met de ZBC ’97 keeper. Die werd in de korte hoek koelbloedig gepasseerd en plotseling stond er 2-1 op het bord. De thuisclub flink van slag en Everstein op jacht naar de gelijkmaker. En in de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam die ook! Zo kaapten de mannen toch nog een puntje mee naar de Lekdijk, maar als we nog even terugkijken op de vijfenzeventig minuten daarvoor, dan had er wellicht nog meer in gezeten (en moeten zitten)!

Opstelling Everstein:

Ricardo de Keijzer, Mark den Hertog, Rick Fierens, Bryan Steen, Erik Bergshoeff, Sander Bergshoeff, Roderick van Duinen, Klaas Hazendonk, Jori Goené, Robbie de Roos en Yently Lemmer

Wisselspelers: Jordi Leeuwis, Jeroen van Kuik, Wessel Scherpenzeel en Nader Mechichi

Geblesseerd: Peter Verwolf en Guillermo Ooft

Scheidsrechter: de heer B. Wattel uit Serooskerke

Grensrechter namens Everstein: Ron Ariaans

De mannen en staf zijn momenteel niet te benijden. Zo ook vanmiddag in Zwijndrecht, waar aanvoerder Peter Verwolf uiteraard ontbrak (wel langs de lijn gelukkig! Peter hoopt maandag a.s. te vernemen wat de uiteindelijke diagnose van zijn knie gaat worden, sterkte) en ook Guillermo Ooft nog niet fit genoeg was om bij de groep aan te sluiten. In de basis dan ook weer Bryan Steen, die zijn goede invalbeurt van vorige week beloond zag met een basisplaats. Erik Bergshoeff en Roderick van Duinen waren daarentegen wel weer beschikbaar en startten beiden in de basiself.

Het eerste kwartier van ZBC ’97 tegen Everstein gebeurde er eigenlijk helemaal niets! De gastheren lieten Everstein tot de middellijn komen, maar omdat de gasten ook geen raad wisten in de opbouw, gebeurde er weinig voor beide doelen. Enige wapenfeit namens Everstein was een vrije trap van zo’n dertig meter, welke door Sander Bergshoeff over wet geschoten. Maar zoals de afgelopen periode zo (en te) vaak, viel de goal in het netje achter Ricardo de Keijzer. Een vrije trap vanaf de linkerflank kon, bij de tweede paal, ongehinderd worden ingekopt, temeer omdat de Everstein verdediging meer naar elkaar keek, dan dat men de bal in het zich hield. De kopbal eindigde in de korte hoek van het doel: 1-0.

Halfweg de eerste helft werd Robbie de Roos voor het eerst aangespeeld in de zestien meter. Hij draaide kort weg van zijn tegenstander, maar de inzet werd alsnog geblokt en tot corner verwerkt. Net op het half uur had de voorzet op Yently Lemmer, na voorbereidend werk van Robbie de Roos en Jori Goené, wat beter op maat kunnen zijn. Nu kwam de bal net achter Yently, waardoor hij eerst moest aannemen en de doelman de inzet tot corner kon verwerken. Even later werd de bal terug gekopt naar Sander Bergshoeff, maar ook diens inzet werd door de doelman van ZBS ’97 gepareerd. Vijf minuten voor rust trok Klaas Hazendonk ten strijde. Hij kon tot de zestien meter komen, wachtte wellicht net iets te lang met zijn uithaal, waardoor de kans op niets uitliep. Weer drie minuten later een nieuwe mogelijkheid. Yently Lemmer kwam over links door, maar zin voorzet op de meegelopen Sander Bergshoeff miste overtuiging en kon zodoende tot de volgende hoekschop worden verwerkt.

Kansjes dus zeker aanwezig en dat in een bizar slechte eerste helft. Ook de thuisclub is zeker geen hoogvlieger en daar had Everstein veel (en veel meer) arbeid tegenover moeten stellen. Gemiddeld speel je met één of twee mannetjes minder (figuurlijk) en dat kan gewoon niet in deze klasse en, zeker niet, tegen dit soort tegenstanders. De druiven werden dan ook nog zuurder: na een onschuldig lijkende aanval over rechts, kon een ZBC ’97 speler op de rand van de zestien meter worden aangespeeld. Dat moet überhaupt al niet kunnen, maar nu mocht hij ook nog uithalen voor de 2-0 en dat net voor rust!! Veel hoop was er toen al niet meer voor het handjevol trouwe aanhangers, die de reis naar Zwijndrecht hadden ondernomen.

Na de pauze kwam Nader Mechichi voor Mark den Hertog. En de thuisclub leek al na twee minuten de strijd te beslissen: een lage voorzet vanaf rechts kon eenvoudig worden binnen gelopen, althans, dat dachten we! Ricardo de Keijzer kwam met het been tot de beste redding van de middag. Tien minuten later leek het doek alsnog te vallen, maar wederom behoedde Ricardo de Keijzer zijn ploeg door een hard schot, met een uiterste krachtinspanning, tot hoekschop te verwerken. Na twintig minuten kwam ook Wessel Scherpenzeel voor Jori Goené.

Twee minuten later redde Bryan Steen Everstein voor een verdere achterstand. Een prima bloktackle zorgde ervoor dat het niet tot een doeltreffende uithaal kwam. Maar er gebeurde nog meer! Dezelfde Bryan Steen nam het commando achterin over (met de nodige complimenten van uw verslaggever), waardoor Rick Fierens wat meer door kon schuiven. Wessel Scherpenzeel gooide wat olie op het vuurtje en plotseling was daar de tegentreffer: Robbie de Roos werkte (zoals in de inleiding omschreven) een aanval prima af: 2-1, met nog een kwartier op de klok.

En de strijd kantelde volledig. Everstein wilde meer, stroopte (nu wel) de mouwen wat verder op, won vele duels en maakte prima gebruik van de pittige overtredingen makende en flink pratende spelers van de thuisclub. Omdat ook arbiter Wattel het hoofd koel hield (de terechte vrije trappen werden ook aan Everstein gegeven en de gastheren ontvingen een tas vol kaarten), leek er nog meer in te zitten voor de bezoekers. Zeker toen hun centrale verdediger met zijn tweede kaart naar de kant moest. In de laatste minuut volgde dan nog de gelijkmaker. Een vrije schop van Nader Mechichi werd door Wessel Scherpenzeel eerst ingekopt en (nadat zijn kopbal was geblokt) alsnog voor gebracht. Uit de navolgende situatie kopte Robbie de Roos de gelijkmaker binnen: 2-2.

Na het laatste fluitsignaal was er dan, naast het feit dat collega Jan de Gier de zon als enig lichtpuntje had gezien, toch ook nog een winstpuntje voor Everstein. Vanmiddag gekregen van ZBC ’97 (zeker gezien de hele wedstrijd), maar het laatste kwartier moeten we maar bij ons houden. Dit kwartiertje (met een nodige dosis plus) zal volgende week de leidraad moeten zijn, als het sterke Wieldrecht te gast is aan de Lekdijk. Tot dan!