Everstein JO9-1 onderweg naar iets moois?

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 3e klasse 13

8 oktober 2016 9:15

De uitwedstrijd tegen Arkel was er 1 waar we al een paar weken naar uit keken.
We waren toch wel benieuwd waar we stonden.
Was Arkel inderdaad die onverslaanbare tegenstander in de competite, of lagen er kansen?

Bij het begin van de westrijd was toch al vrij snel duidelijk dat Arkel een hoop kwaliteit heeft rondlopen. Vooral voorin hadden ze veel dreiging. Dit werd echter vakkundig geneutraliseerd door onze uitstekende verdedigers.

De eerste goal was dan ook voor ons. Een mooie rush van onze linkerspits zorgde voor de lekkere voorsprong. 0-1.

Door een kleine inschattingsfout van uw trainer werd het echter 1-1. Bij een corner van de thuisclub stuurde hij onze central verdediger naar voren. Die was daardoor niet op tijd terug om de 1-1 te voorkomen. Goed uitgespeelde counter.

Daaropvolgend zorgde Arkel voor wat dreiging, maar onze goed keepende goalie stond ze in de weg.

Everstein lag zich niet neer bij deze stand en ging op zoek naar de volgende treffer.
Deze viel tegen het rust signaal. Bij een ingooi wisselde Everstein heel slim, onze 10 kwam in het veld en kreeg de bal gelijk meegegooid. Die wist wel raad met de bal en stuurde met een grandioze pass onze spits op pad naar de goal. Deze aarzelde niet en werkte de bal zeer cool over de keeper heen in de goal. 1-2. Rust.

De 2e helft begon Everstein net zo gemotiveerd en gedisciplineerd als de 1e. Achterin stond het als een huis en voorin waren we goed aanspeelbaar. Arkel klopte nadrukkelijk aan de deur, maar verdedigend en keepend stonden we top! Met wat tactische omzettingen zorgde de trainer ervoor dat de kwaliteit van Arkel niet tot  zijn recht kwam. Uiteindelijk floot de scheids voor het eind van de wedstrijd en vielen onze boys elkaar in de armen van geluk. Wat een spannende en mooie wedstrijd.

Ook complimenten aan trainer en scheids van Arkel die ervoor zorgde dat we een stevige maar eerlijke wedstrijd zagen.