M.Bohn

GGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAAAAALLLL..
GOALGOALGOALGOALGOALLAGOALLLAGOALLA.......
UN GOAL FANTASTICO GRANDE DI EVERSTIENNE.......2-1 POR MARK!!

Zo zou het ongeveer hebben geklonken wanneer de wedstrijd van JO13 van commentaar zou zijn voorzien door een Spaanse sportcommentator...... Zo mooi was de goal van Mark. Daar zou het niet bij blijven. Maar het begon iets eerder en ook iets anders.

De eerste wedstrijd van het seizoen, voor de beker weliswaar, toch de eerste. Op veld drie en het regende ook nog eens. Belangrijker, voor velen was het de eerste wedstrijd op een groot veld en ook nog eens met de regels van buitenspel. Spanning was zichtbaar bij de warming up.  Al na 5 minuten stond het 0-1. Via een goedgenomen corner kon de vrijstaande man de bal vrij gemakkelijk inkoppen. Maar wie dacht dat de kopjes gingen hangen, kwam bedrogen uit. Everstein begon goed over te spelen, elkaar goed te vinden in de ruimtes en diep te gaan en dat resulteerde gelijk in kansen. Eerst Mark die net miste en daarna Jelte die een pass van Daymian net iets te hoog schoot. Everstein werd steeds sterker maar moest toch toestaan dat HSSC eruit kwam en een hard shot op doel afvuurde. Dankzij een enorme duik naar de hoek van Melvin stond er een schitterende redding op het formulier. De 1-1 kon niet uitblijven en kwam dus ook. De bal kwam van achteruit bij Robbert-Jan die Jelte slim aanspeelde, waarna Jelte via de binnenkant paal 1-1 aantekent. Nu waren ze los! Want na 3 minuten was het weer raak.
In de 20ste minuut krijgt Ruben de bal na prima passwerk via meerdere spelers en met een hele mooie pass weet hij Mark te bereiken, die hem vervolgens goed meeneemt en uithaalt: 2-1. Met de uitstekend spelende backs Bas en Eelco, die goed blijven rennen aan beide zijdes, blijft Everstein het doel van HSSC onder vuur nemen. Vlak voor rust wordt het ook nog 3-1. Jelte miste eerst een grote kans toen hij alleen op de keeper afging, maar gaf in de 30ste minuut een goeie assist op Mark die perfect binnenschoot en zo zijn tweede van de dag maakte: 3-1.
Na de rust kwam HSSC , zoals verwacht, gretig uit de startblokken. Toch waren de eerste drie grote kansen na rust voor Everstein.  Mark mist na goed opkomen van Bas, Robbert-Jan krijgt een mooie kans, weet doel niet te treffen en ook Damyian krijgt de kans op 4-1 maar weet het net niet te raken. Wanneer Everstein de kansen niet benut.......... Na 10 minuten in de tweede helft komt HSSC er goed uit met een aantal mensen en schiet 3-2 binnen. Oppasen geblazen dus!
Everstein blijkt de bovenliggende partij. Naarmate de wedstrijd vorderde zag je wat vermoeidheid intreden.  Ondanks dat stond het achterin goed; met de snelheid van Bas, de onverzettelijkheid van Eelco en het dubbelslots hangslot Ruben en Bart. Bart heeft ons vandaag perfect geassisteerd vanuit de JO15. Dank je wel Bart, sterke laatste man ben jij zeg!
Het middenveld domineerde ook. Rayden die de verdediging goed ondersteunde. Robbert-Jan die de gehele rechterkant beliep! en Wessel die vanuit het midden goed de gang maakte met passjes en aanwijzigingen geven.
De 4-2 kwam dan ook van Wessel. HSSC werkte de bal niet goed weg en kwam bij Wessel. Hij liep een paar meter, keek naar de goal en vuurde...: 4-2.

Aan dit fantastische spel deden vandaag nog twee jongens van JO11 mee. Door blessures en een afzegging waren Tijmen en Julian, bereid om na hun wedstrijd eerder die ochtend te komen helpen. Allebei ingevallen...........allebei een kans gehad om te scoren..........en allebei een fatastische ervaring.  Jongens, hartsikke bedankt en werkelijk zeer goed gespeeld. FANTASTICO!!