1 - 0

Mannen, 1, 3e klasse D

28 oktober 2017 14:30

G. Vughts

Onder druilerige weersomstandigheden keken de toeschouwers van de wedstrijd tussen Jonathan en Everstein, direct na afloop vol ongeloof naar het scorebord. Maar het stond er echt: Jonathan 1 en Everstein 0. Maar zelfs de meest “groen” gekleurde supporters waren  het er over eens: drie gestolen en onverdiende punten, maar ja, wie maalt daar nog om? Moge duidelijk zijn: spelers en staf (en supporters) van Everstein natuurlijk. De bezoekers speelden wederom een uitstekende eerste helft, kwamen ook volkomen verdiend met “0-1” voor (treffer geannuleerd, komen we uitgebreid op terug), vergaten weliswaar meer “afstand” te nemen van de opponent en ook in het tweede bedrijf waren de bezoekers, zij het een versnelling lager, de bovenliggende partij. Drie minuten voor tijd ploft dan een zondagschot van de thuisclub achter een kansloze doelman Emiel Schippers, waardoor de druiven wederom zuur waren. Maar één ding is zeker: mannen, ga door op de ingeslagen weg, het tij zal een keer keren en dan valt zo’n wedstrijd wel onze kant op!!

Opstelling SC Everstein:

Emiel Schippers, Roderick van Duinen, Erik Bergshoeff, Nader Mechichi, Klaas Hazendonk, Victor Snoek, Sander Bergshoeff, Simon van Zante, Guillermo Ooft, Yently Lemmer en Robbie de Roos

Wisselspelers: Mitchell Vanenburg, Rick Fierens en Walter Snoek

Geblesseerd: geen

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer G.R. Vugts uit Soest

Assistent namens Everstein: Dimitri Stijsiger

Rick Fierens was afgelopen week ziek en kon dus niet in de basis starten, hij werd vervangen door Nader Mechichi in het centrum van de defensie. Op het uitermate bedrijvige complex Achter ’t Slot in Zeist, tasten de beide teams elkaar in de beginfase af. Maar gaande de strijd pakten de bezoekers het overwicht, waar Jonathan geen antwoord op had. Everstein speelde geconcentreerd, spelers zochten de ruimtes goed op en de passing was prima verzorgd. Zodoende konden ook een aantal prachtige aanvallen, al dan niet voorzien van sublieme individuele acties, worden uitgerold, richting het doel van de uitstekende doelman van de gastheren.

Na een kwartier kwam er zo’n weergaloze actie van Yently Lemmer. Vanaf de linkerkant speelde hij drie man “het bos in”, maar hij stuitte op de doelman. De rebound kwam bij Robbie de Roos, maar die plaatse het leder pal in de handen van dezelfde sluitpost. En later kwamen de bezoekers eindelijk aan hun verdiende treffer. Sander Bergshoeff werd precies op tijd in de diepte gestuurd over links. De voorzet was op maat en Simon van Zante schoot de 0-1 langs de nu kansloze keeper. Terwijl iedereen juichte, in en buiten het veld, lag de bal ineens op de rand van de zestien meter en mocht Everstein een vrije trap nemen, in plaats van de 0-1 voorsprong te vieren. Met deze fout drukte de scheidsrechter, achteraf gezien, een cruciaal stempel op deze wedstrijd, want wat hij later ook verklaarde: zijn beslissing rechtvaardigde nergens de spelregels. Want in geval van buitenspel, wat in de wandelgangen ook werd gehoord, neemt de verdedigende partij een vrije trap en ken je geen vrije trap toe aan de aanvallende partij. Maar Everstein zit in de fase, dat dit soort externe factoren in het nadeel uitpakken.

Maar de roodwitte brigade ging vrolijk verder. Even later bediende Sander wederom Simon, maar nu testte de aanvaller de vuisten van de doelman. Inmiddels was een speler van de thuisclub, luid tierend, van het veld gelopen en vervangen. Vreemde situatie, waarvan wij niet veel snapten. Even later werd een actie van  Guillermo Ooft, vanaf links, net niet afgerond door Victor Snoek, die de bal niet vol raakte. Ook een poging vanaf dezelfde kant door Yently Lemmer verdween voorlangs het vijandelijke doel. En de gastheren dan: juist, verder dan een kopballetje uit een corner, kwam met voor de rust niet.

Na de pauze ramde Erik Bershoeff een bal vanuit de verdediging, lukraak naar voren om voor opruiming te zorgen. Het bracht Guillermo Ooft, waarschijnlijk onbedoeld, oog in oog met de doelman van Jonathan, maar het ontbrak de Everstein spits aan besluitvaardigheid, waardoor ook deze kans om zeep ging. Even later kwam de thuisclub voor het eerst in de wedstrijd echt gevaarlijk voor het doel van Emiel Schippers, maar die gooide zich in de baan van het schot. Na twintig minuten was het weer de beurt aan Guillermo Ooft, maar ook de poging vanaf de linkerkant bracht niet het gewenste resultaat. Even later mocht Guillermo naar de kant, hij werd vervangen door Walter Snoek. En de druk op het doel van Jonathan bleef, zij het gepast, aanhouden.

Op het half uur schoot Sander Bergshoeff een vrije trap recht in de handen van de keeper en even later redde Emiel Schippers bekwaam bij de eerste paal, toen de bal daar dreigde binnen te vallen. Een paar minuten voor tijd leek Simon van Zante het verschil nog te kunnen maken, maar zijn schot werd op het allerlaatste moment gekraakt door een verdediger van de thuisclub. Inmiddels viel de (mot)regen neer op het kunstgras en nam de spanning toe. Terwijl iedereen al dacht aan een puntendeling kwam de bal, vanuit de Everstein verdediging, voor de voeten van een speler van Jonathan. Die kon, voor zijn team, niets beters doen, dan wat hij nu deed: het (al dan niet zo bedoelde) schot verdween, tot ontzetting van iedereen bij Everstein, in de lange hoek: 1-0. Deze klap kwam Everstein niet meer te boven en na afloop waren de druiven dus, zoals gezegd, wederom zuur.

“Je merkt aan alles, dat het team nog een last uit het verleden met zich mee draagt”, zo sprak trainer Rob van den Broek, direct na afloop. “We spelen een uitstekende eerste helft, daarna willen we zo graag en dan wordt het onrustig, gehaast en wordt de organisatie nog wel eens vergeten. Maar het kan niet anders dan dat we vrouwe Fortuna ook een keer mee krijgen. Als we dit volhouden, dan gaan de resultaten gegarandeerd komen”, zo sloot hij af.

Mannen: hulde voor de prachtige eerste helft, die we weer mochten aanschouwen. De tweede helft was een tandje minder, maar ook hier zijn we de bovenliggende partij. (Heel) even de domper verwerken (dat hebben wij ook even gedaan) en daarna weer met opgeheven hoofd naar de trainingen. Ik weet zeker dat jullie, wellicht met de week, nog beter gaan worden. Net zo zeker dat de punten dan ook gaan komen.

We hebben twee thuisduels tegen ploegen uit Maarssen voor de boeg. De motivatie zal ongekend hoog zijn om, voor eigen publiek, wederom te laten zien dat het Everstein van nu op de goede weg is! Daarover bestaat geen enkele twijfel. We zijn er best trots op wat jullie, tot nu toe, hebben laten zien in deze derde klasse. De wijze waarop jullie (samen met de staf) bezig zijn, zal binnen afzienbare tijd ook leiden tot gewenste resultaten, dat kan niet uitblijven. Succes de komende week en tot zaterdag!