Maarssen 1

1 - 1

Mannen, 1, 3e klasse D

10 maart 2018 14:30

Het leek er vanmiddag lange tijd op dat de uitwedstrijd bij Maarssen voor de mannen van Everstein (en de opgekomen aanhang), geheel onnodig, zonder punten zou blijven. Over negentig minuten zou een zege voor de gastheren ook net iets teveel van het goede geweest zijn, maar het duurde wel heel lang, alvorens Martin Shijakov zijn sterke debuut als basisspeler, beloonde met de gelijkmaker. Maarssen tegen Everstein was zeker geen hoogstaande wedstrijd, maar de spanning vergoedde veel, zo zullen we maar zeggen. Dient in elk geval wel gezegd te worden dat het punt mede werd behaald door twee cruciale reddingen van sluitpost Ricardo de Keijzer: in het eerste bedrijf stopte hij een strafschop en in blessuretijd tikte hij een vrije trap van zo’n twintig meter uit het benedenhoekje van zijn goal. Maar al te vaak komen keepers in beeld, als er iets fout gaat, dus mag dit ook wel een keer gezegd zijn.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Arjan Cornelisse, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Victor Snoek, Sander Bergshoeff, Nader Mechichi, Martin Shijakov, Simon van Zante en Robbie de Roos

Wisselspelers: Mitchell Vanenburg, Yently Lemmer en Roderick van Duinen

Geblesseerd: Bryan Steen en Mark Fierens

Geschorst: geen

Afwezig: Guillermo Ooft, Davey Diks en Walter Snoek (allen vakantie)

Scheidsrechter: de heer Stephan Nerlich

Assistent namens SC Everstein: Dimitri de Gans

Daar ook de griep bij Everstein had toegeslagen en een aantal spelers afwezig waren door vakantie, moest er flink gesleuteld worden door de technische staf. Zo mocht Arjan Cornelisse beginnen als rechtsback, stond Rick Fierens weer in het hart van de verdediging en kon Martin Shijakov zijn debuut maken in de basis. En of het nu even wennen was, of iets anders, dat weten we niet, maar de eerste twintig minuten waren duidelijk voor de gastheren. Everstein miste scherpte, schuwde de duels en was niet altijd berekend op de langs diepteballen, die de thuisclub hanteerde. Al na vier minuten verscheen op deze wijze een spits vanaf links voor Ricardo de Keijzer. Het geplaatste schot verdween nog ver over en naast het Everstein doel. Even later volgde een nieuwe waarschuwing, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd.

Everstein bleef volharen in het tamme spelletje en kreeg daarvoor in de twaalfde minuut de rekening gepresenteerd. Wederom kwam een aanvaller over links door en die schoof de bal, ondanks heftige protesten voor buitenspel, gemakkelijk langs Ricardo de Keijzer: 1-0. De eerste aanval van Everstein, die ertoe deed, volgde pas na een kwartier! Sander Bergshoeff zocht de combinatie met Simon van Zante, maar werd op moment van schieten nog net geblokt, waardoor het niet verder kwam dan een hoekschop. Even later draaide Sander Bergshoeff een vrije trap, vanaf de rechterkant, scherp in en Robbie de Roos kwam een teenlengte tekort bij de tweede paal, om de bal in het doel te werken. Weer een minuut later draaide Martin Shijakov naar binnen en zijn schot verdween net naast de verkeerde kant van de paal. En vanaf halverwege de eerste helft werden de gasten de bovenliggende partij.

Maar terwijl men vlijtig op zoek ging naar de gelijkmaker, volgde de domper aan de andere kant. Een, zo op het oog, geplaatste tackle werd door arbiter Nerlich omgezet in een strafschop voor de thuisclub. Ricardo de Keijzer stopte de inzet en ook de rebound verdween over het Everstein doel. Verder dan wat speldenprikjes en een knappe vrije trap van Victor Snoek, met een even zo knappe redding van de doelman, kwam Everstein tot de rust niet meer.

Na de pauze kwam Everstein ongewijzigd terug en al na vier minuten volgde een enorme kans op de gelijkmaker: twee verdedigers van Maarssen stonden elkaar in de weg en via de kluts kon Robbie de Roos doorlopen, richting de doelman van de thuisclub. Omdat hij twijfelde tussen zelf schieten of afgeven op Simon van Zante, werd het uiteindelijk geen van beiden. Maar de tijd verstreek en Everstein kon de juiste oplossing nog steeds niet vinden. Wel moest de verdediging accuraat blijven, bij de lange ballen, welke de thuisclub (soms met succes) hanteerde. Inmiddels was Yently Lemmer al in de ploeg gekomen voor Nader Mechichi. Halfweg de tweede helft moest Ricardo de Keijzer nog een keer optreden, nadat een Maarssen speler de bal vol op de pantoffel had genomen. De doelman neutraliseerde de poging tot hoekschop. Op het half uur maakte Rick Fierens plaats voor Roderick van Duinen.

Die pakte binnen drie minuten na zijn entree geel, hetgeen ook Martin Shijakov overkwam, nadat hij een foutje persoonlijk wilde corrigeren. Maar vier minuten voor tijd stond dezelfde Martin Shijakov op een andere manier in het middelpunt van de belangstelling. In het hart van de Maarssen defensie kwam Sander Bergshoeff in balbezit, maar die moest schieten met zijn rechterbeen. Hierdoor kon de doelman nog redden, maar de rebound werd door Martin Shijakov onberispelijk tegen de touwen geschoten, 1-1. Daarna kreeg Robbie de Roos dé kans om de drie punten alsnog veilig te stellen, maar hij schrok waarschijnlijk zo van de plotselinge kans, dat hij de bal pardoes in de handen van de doelman schoot. Doordat Ricardo de Keijzer de laatste poging van de thuisclub (vrije trap van zo’n twintig meter) vakkundig elimineerde, eindigde de strijd tussen Maarssen en Everstein in 1-1.

Omdat de overige uitslagen niet geheel ongunstig waren, kon het punt alsnog tevreden in ontvangst worden genomen. Maar het zal volgende week, thuis tegen Jonathan uit Zeist (dat aan een prima serie is begonnen), minimaal een tandje beter moeten, dat lijkt zeker. Toevallig wel een wedstrijd, waar we nog wat sportieve revanche dienen te halen, door de schlemielige nederlaag, destijds achter slot Zeist. Wellicht is de groep dan weer compleet en kan er definitief afscheid worden genomen het fenomeen “over de schouder achterom blijven kijken”! Tot volgende week!