HSSC'61 1

3 - 1

Mannen, 1, 3e klasse D

26 mei 2018 14:30

“Wat ga je nu schrijven”? Een veel gestelde vraag vanmiddag, na afloop van de Enige Derby der Lage Landen tussen HSSC ’61 en SC Everstein. “Gewoon, wat ik altijd doe, over wat ik zie kan ik schrijven en dat doe ik na elke wedstrijd” heb ik in de meeste gevallen maar als antwoord gegeven. Alleen de vraag al gaf uw verslaggever wat mixed emotions, zo op weg naar huis in de auto. In hoeverre alle perikelen hebben meegespeeld, weet ik niet, maar in de rust en na afloop repten velen over de afwezigheid van Guillermo Ooft en Yently Lemmer. Dus moesten anderen het vanmiddag doen in de derby tegen HSSC ’61. En dat ging in het eerste bedrijf, behoudens de laatste minuten, eigenlijk prima. De ploeg van scheidend trainer Rob van den Broek was de bovenliggende partij, maar kwam wederom tot slechts één doelpuntje. Na de pauze schakelde de thuisclub een tandje bij en werd de derby uiteindelijk op arbeid en kracht gewonnen door de gastheren. Drie treffers, waarvan een hele mooie tweede, brachten uiteindelijk de 3-1 eindstand op het bord. Hadden de beide ploegen er nog iets aan: nee, want zowel Lopik als DESTO wonnen hun wedstrijden, waardoor zij ook aan de nacompetitie gaan deelnemen. Voor HSSC ’61 en SC Everstein zit het seizoen erop: met respectievelijk een vijfde en zevende plaats in de eindstand mogen beide verenigingen, in hun eerste jaar in West 1, zeker niet ontevreden zijn.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Victor Snoek, Walter Snoek, Sander Bergshoeff, Nader Mechichi, Robbie de Roos, Simon van Zante en Martin Shijakov

Wisselspelers: Mitchell Vanenburg, Davey Diks, Arjan Cornelisse en Emiel Schippers

Geschorst: geen

Geblesseerd: geen

Afwezig: Roderick van Duinen, Guillermo Ooft en Yently Lemmer

Scheidsrechter: de heer G. Nieuwpoort uit Vijfhuizen

Assistent namens SC Everstein: Dimitri de Gans

Onder tropische omstandigheden werd de Derby dit keer afgewerkt. De zon scheen onophoudelijk op het Plein en de temperatuur liep op tot dertig graden. Moeilijke omstandigheden dus, maar daar hebben beide ploegen mee te maken. Dus gingen we er maar eens lekker voor zitten in het zonnetje en dat was het eerste kwartier best toeven. Op het gebeurde weinig tot niets, Everstein verwierf zich langzamerhand een licht overwicht, zonder echter tot kansen te komen. Na twintig minuten de eerste mogelijkheid voor de gasten. Nader Mechichi speelde zich middels een individuele actie fraai vrij, maar zijn harde inzet bij de eerste paal kon nog tot corner worden verwerkt door de doelman van HSSC ’61. Drie minuten later een uitermate fraaie aanval van de bezoekers: Simon van Zante stuurde Walter Snoek in de diepte, die kopte de bal voor het doel, waar Robbie de Roos de bal wederom, tegendraads, inkopte. De laatste kopbal had net te weinig kracht en zodoende kon de bal nog van de doellijn worden gehaald. Weer een minuut later de verdiende voorsprong voor Everstein: Simon van Zante speelde zich aan de linkerkant vrij en bediende Robbie de Roos op het hoofd, diens kopbal zorgde voor de 0-1 voorsprong.

Even later een volgende mogelijkheid: uit een vrije trap van Simon van Zante dook Walter Snoek, als een duveltje uit een doosje, op bij de eerste paal, maar de inzet verdween alsnog hoog over het doel van HSSC ’61. Net voor het half uur bediende Robbie de Roos nu Simon van Zante, maar de schuiver, diep wel geplaatst was, was ook iets te zacht, waardoor de doelman nog redding kon brengen. Pas na een dik half uur een eerste mogelijkheid voor HSSC ’61, de afscheid nemende Floris Kool kopte de bal over het doel van Ricardo de Keijzer. Vanaf dit moment kantelde de eerste helft alsnog, want de thuisploeg kreeg drie mogelijkheden achter elkaar om de gelijkmaker te produceren. Maar Rick Fierens (prima blok op het laatste moment) en doelman Ricardo de Keijzer hielden de voorsprong tot de rust in tact.Na de pauze gebeurde er de eerste tien minuten niet al te veel. Maar toen was het raak voor de thuisclub. Een vrije trap, vanaf de rechterkant, werd van dichtbij ingekopt: 1-1 en vier minuten later een hoogtepunt in deze derby: Floris Kool versnelde over rechterflank, kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal uitermate fraai in de verre kruising. Binnen vier minuten de wedstrijd op zijn kop. Arjan Cornelisse kwam nu voor Klaas Hazendonk en Everstein ging (geforceerd) op zoek naar de gelijkmaker. Maar het was het allemaal, zoals wel vaker dit seizoen, net niet: Walter Snoek knalde van dichtbij op de vuisten van de doelman en even later schoot Sander Bergshoeff de bal volley net langs de verkeerde kant van de paal. Robbie de Roos zag zijn mooie actie over de rechterkant niet beloond, want via de kluts belandde het leder in de handen van de keeper van HSSC ’61.

Maar de krachten raakte op en de thuisclub dwong, door het laatste stukje energie aan te wenden, steeds vaker dreigend aan om de beslissing te forceren. Davey Diks kwam nog voor Rick Fierens, waarna de beste kans op de gelijkmaker nog op het hoofd lag van Walter Snoek. Maar de kopbal was te weinig voorzien van kracht om echt voor gevaar te zorgen. Na de publiekswissel voor Floris Kool zorgde HSSC’61, diep in blessuretijd nog voor de 3-1 eindstand. Maar daar maalde niemand meer om, want de punten bleven in Hei- en Boeicop en de derde helft stond op punt van beginnen. Toen de man, die we tot nu toe niet eens genoemd hebben (dus blies de jonge scheidsrechter Nieuwland een prima wedstrijd), voor het laatst floot, zat het seizoen 2017-2018 erop. HSSC ’61 pakte dit seizoen twee keer de zege, een leuke uitdaging voor het komende voetbaljaar voor de mannen van SC Everstein.

Het was een bewogen laatste ontmoeting en komende week kunnen we ons al op gaan maken voor het nieuwe seizoen. De mensen die vertrekken wens ik alle goeds toe bij hun nieuwe uitdagingen, net zo goed als ik de mensen die komen naar SC Everstein heel veel succes en plezier wens bij onze gezellige cluppie. Rest me nog om Freek Bohn (plaatsen van de voorbeschouwingen op de website), Dick Bergshoeff (maken van de wedstrijdinfo) en Erik Bergshoeff (plaatsen verslagen op de website) hartelijk te danken voor de samenwerking van het afgelopen seizoen. Wellicht zien we elkaar de komende weken nog, anders wens ik degenen, die gaan, alvast een hele fijne vakantie! En natuurlijk: HSSC ’61 weer bedankt voor de perfecte organisatie en derde helft na afloop. Ook voor de komende jaren blijven we zo vrienden!