Buren JO13-1G

Onder 13, JO13-1, 5e klasse 09

23 september 2017 10:30

M.Bohn

Het weer was heerlijk, het zonnetje scheen, het gras was gemaaid en iets vochtig van de dauw, we mochten op het hoofdveld spelen, er stonden veel toeschouwers langs de kant. Buren kwam langs voor de eerste competitiewedstrijd. Alle ingrediënten waren aanwezig om het een mooie wedstrijd te laten worden. Wat kon er misgaan?

Wat we hadden gezien in de twee bekerwedstrijden, waar we op moesten letten en wat we moesten doen, dat werd vooraf nog even aangehaald. En de eerste minuten gebeurde dat ook. Naarmate de eerste helft vorderde zag je dat Buren feller was in de duels, ze de bal makkelijk konden afpakken en andere spelers vonden.  Na 23 minuten was het al 0-3 voor Buren en niet onterecht. We wilden wel, maar het lukte ons niet om te combineren en andere spelers te vinden. Met 0-5 gingen we de rust in. Werk aan de winkel voor de technische staf.

De tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt. De jongens waren nu feller, ze waren gretiger om de bal te houden en te veroveren, passjes kwamen nu beter aan, er werd gevochten om de bal!

Omdat we Mark en Bas misten; Beterschap jongens!, speelden Jarno en Ryan van de JO11 met ons mee. Beide jongens hebben het uitstekend gedaan. Ondanks dat ze al een wedstrijd in de benen hadden werkten ze hard en zeker in de tweede helft gingen ze er vol in. Top gedaan jongens! Dank jullie wel.

Ook Mees was terug. Ondanks dat hij rustig aan moest doen en mocht beginnen met een paar minuten spelen werkte hij als een paard. Net als iedereen trouwens in de tweede helft. Wij zijn blij dat deze veerkracht in het team zit. Jullie zijn toppers!

De tweede helft deden wij zeker niet onder en speelden gelijk aan Buren. Jammer dat de kans van Jelte en Daymian en later het schot van Wessel niet konden worden omgezet in een goal. Die hadden jullie wel degelijk verdiend. Buren scoorde nog vlak voor tijd de 0-6 wat ook de einduitslag werd.

Volgende week is er geen voetballen maar staat er een heel ander, leuk evenement op het programma: De BlubberRun. Aftrap is om 16.00 uur.