59'

Onder 13, JO13-1, 5e klasse 09

11 november 2017 12:30

F.Bronkhorst

Soms kijk je naar wedstrijden en dan denk je: heeft het ene team nu 1 punt gewonnen, of heeft het ander team nu 2 punten verloren? Als je deze vraag stelt aan de trainers en coach van Leerdam Sport ’55 JO13-1, dan zullen ze zeggen dat zij twee punten verloren hebben.

Afgelopen zaterdag stond de vijfde competitie wedstrijd op het programma voor Everstein JO13-1 tegen Leerdam Sport ’55. Uit de ranglijst was op te maken dat het elftal op de voorlaatste plaats stond. Toch nam de coach het niet te licht op en riep in de kleedkamer op om er wederom kort op te gaan zitten en zo proberen om de tegenstander direct onder druk te zetten. Dat gebeurde dus ook. Gelijk zaten ze er allemaal bovenop. Er was zelfs zoveel druk naar voren dat iedereen naar voren liep, waardoor de eerste twee grote kansen waren voor Leerdam en niet voor Everstein. In de vijfde minuut kwam Bas goed door op rechts en passte net te scherp op Jelte, de bal ging voorlangs. Leerdam kwam er verdedigend niet heel goed uit wat leidde tot een corner in de 7de minuut. De goede trap van Jayden belande voor het doel en Jelte ging met zijn hoofd naar de bal: een Kopgoal; 1-0!!

Iedereen was natuurlijk heel blij, maar het voetbal werd onrustig. Veel jongens hielden de bal langer vast dan goed was, liepen naar voren waardoor het heel druk was in de 16 meter van Leerdam en dus juist heel rustig op onze helft.
Leerdam maakte daar gebruik van door de bal naar voren te schieten waar hun snelle spits nog tot twee keer toe op Melvin af kon lopen. Deze werden goed gered maar in de 28ste minuut maakten Leerdam toch 1-1. Misschien onverdiend, maar omdat wij niet goed in positie bleven lopen kregen ze wel de kansen.

Na de 1-1 liet het team de koppies niet hangen en gingen weer vol in de aanval. Met als gevolg een handvol kansen en zelfs een originele schiettent voor de goal van Leerdam op slag voor rust. Het bleef 1-1 tot de rust.

Na de limonade was de scherpte een beetje weg. Vanaf de aftrap lag het open op het middenveld en achterin kon Leerdam bijna gelijk de 1-2 aantekenen.

Nu was het zaak om weer bij de les te blijven. Je kon duidelijk zien dat Everstein verder was in het begrijpen van het spelletje maar ze lieten zich meeslepen in het voetbal van Leerdam. Zij waren fel, speelden fysiek en gingen ondanks dat ze overal liepen naar voren. En, Everstein had moeite om hun eigen spel te spelen. Duels werden half aangegaan, passjes kwamen niet aan, jongens liepen te lang met de bal, jongens liepen uit hun positie (alles met de goede bedoeling om te helpen natuurlijk, maar daardoor liep iedereen heel dicht bij elkaar). Het leverde heel opportunistisch voetbal op, net als in de eerste helft, met heel veel kansen voor Everstein. De goal bleef helaas uit…..

Tot ….de allerlaatste minuut. Wederom een heel goed genomen corner door Jayden en wederom de inkoppende Jelte zorgden voor de 2-2!

Was het nu een slechte wedstrijd?  Zeker niet! Er werden duels uitgevochten om de bal, wanneer het kon ging de bal ook van speler naar speler, er werden twee mooie goals gemaakt. En, wanneer we volgende keren beter druk blijven houden, goed blijven opletten en goed in de positie blijven, dan vallen de goals makkelijk en wordt het veel makkelijker voetballen. Daar gaan we voor.

Hebben we nu 1 punt gewonnen? Nee, ik denk dat we, net als Leerdam waarschijnlijk,
2 punten hebben verloren. En het goede hieraan is dat we er aan kunnen werken.Volgende week mogen we uit naar MEC’07. Ik heb er weer zin in.