J.Philipsen

Everstein JO13 -1  - Vreeswijk JO12

Beste heren van de KNVB,

Als het gaat om oefenwedstrijden in Nederland, dan hoor je vaak hetzelfde: “Wij zijn niet goed in het spelen van oefenwedstrijden”, “Het gaat nergens om bij oefenwedstrijden”, “ De vedettes melden zich af met een pijntje of komen alleen maar om de premie op te strijken”. Kortom, oefenwedstrijden zijn niet om aan te gluren.

Komen jullie dan maar eens kijken naar de oefenwedstrijden van de jongens JO 13-1 van SC Everstein. Dit bovenstaande gaat namelijk in het geheel niet op voor de JO 13. Hier spat de vechtlust en wilskracht , samen met de graspollen, van de natte grasmat.

Na 3de klasser MVV van 2 weken terug was het nu 2de klasser Vreeswijk die aan de beurt was voor een oefenpotje. Misschien kwam dit team naar Everdingen met de gedachte makkelijk te kunnen winnen (dit team staat nl. bovenaan in hun poule). Maar die vlieger ging zaterdag niet op.

Vanaf het eerste fluitsignaal zat ons team bovenop de bal en de daarbij behorende tegenstander. Nog voordat Vreeswijk goed en wel wist welke kant ze moesten opspelen, was daar een hele mooie pass van Rayden naar Bas. Die liep door en scoorde na 2 minuten al de 1-0!  Zo! Vreeswijk was wakker. 2 Minuten later kwam Vreeswijk via een klutsbal, met een beetje geluk, op 1-1. Daar kon Melvin weinig aan doen. Net zo min als de verdedigers. Ze bleven er gelukkig niet in hangen. Integendeel, weer twee minuten later was het Bas die een hele mooie assist gaf op Jelte. Met een goede aanname en zonder aarzelen schoot Jelte de 2-1 binnen! Vreeswijk stond erbij en keek een beetje verward. Wat ze ook probeerde, altijd zat er een van ons tussen. Of het was Kane die met zijn snelheid de gaatjes dichtliep, of het waren Lukas en Jayden die om beurten hun mannetje pakten op de linkerkant, Jarno die op elke bal liep en niet bang was om een beetje tegen zijn tegenstander aan te lopen. Achterin waren ze in de war van het vroege storen van Tijmen, Damian, Jelte en Robbert-Jan. Gershon die, smaen met Rayden op de rechterkant een goede wedstrijd speelde en ook volop mee deden in de strijd. En Mees die achterin de boel goed op slot hield en zich goed liet horen in de communicatie.

De 2-2 van Vreeswijk viel uiteindelijk, maar dat kostte ze wel veel kracht en tijd. In de 20ste minuut werkte de buitenspelval, die de hele verdere wedstrijd perfect werkte, net niet helemaal.  Na 25 minuten krijgt Gershon de kans om op doel te schieten. Dat doet hij ook. De keeper laat los, Jelte is er als de kippen bij…..3-2! Of toch niet?

Het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. En zo gaan we dus rusten met 2-2.

Na de rust ging Everstein op dezelfde voet verder. Met wat kleine kansjes aan beide kanten. Eerst Jelte die nog een kansje krijgt , Jayden die een goed schot op doel heeft. Je ziet dat deze wedstrijd kracht kost bij Everstein. Vreeswijk dringt wat aan maar dan is daar Melvin nog. In mijn notitieboekje staat werkelijk: “MELVIN TIME”. 3 Fantastische reddingen zorgen ervoor dat Vreeswijk niet alsnog die derde goal krijgt.

Ik zat zondag te kijken naar FC Utrecht tegen Ajax en merkte dat ik hetzelfde zei tijdens die wedstrijd als in de wedstrijd van Everstein: Al spelen ze door tot Kerstmis, Ajax kan die wedstrijd niet winnen. Zo was het ook met Vreeswijk.

Dus, beste heren van de KNVB, Ik weet niet exact wanneer de volgende wedstrijd van Everstein JO13-1 gespeeld wordt, maar wanneer u eens een zeer aantrekkelijke wedstrijd wilt zien, dan raad ik u aan om eens te komen kijken. Ik ben er in ieder geval zeker weer bij.