Door mijn afwezigheid komen er deze week niet 1 maar 2 verslagen. Terwijl ik bezig was met het scouten en eventueel vastleggen van nieuwe toppers voor onze JO13, heeft Suzanne de honneurs waargenomen en mij een gedetailleerd verslag gestuurd.
Top gedaan Suus!

De wedstrijd tegen Unitas begon met een aantal zieken en geblesseerden.
Mees en Benjamin waren ziek en Robbert-Jan en Gershon waren nog herstellende van hun blessures. Ze waren er wel om de jongens (en meisjes) aan te moedigen.
Uit de JO14 kregen we versterking van Rayden, Ruben en Jesse en van de MO13 kwam Myrthe ons helpen. Nog een kleine wijziging: omdat Mees ziek was, was Melvin de aanvoerder.

De wedstrijd is nog geen 30 seconden oud of Everstein krijgt al een schot van Unitas te verduren. Wakker geworden van dit offensief gaat Everstein voetballen en dan vooral op de helft van Unitas. Door veel druk te zetten kwam Everstein veelvuldig voor de goal en na 5 minuten is het de mooie assist van Damien die Tijmen in stelling brengt: 1-0.
Unitas had, net als veel andere tegenstanders, moeite met de buitenspelval.
Van af en toe een uitbraak van Unitas was Everstein niet onder de indruk. Achterin stond het goed en zodoende was er weinig gevaar voor de verdediging en Melvin.
In de 16de minuut was het Bas die een schot op doel gaf maar de keeper moest een rebound toestaan, waar Jelte graag gebruik van maakte : 2-0.
2 Minuten later ging Ruben op avontuur, keek goed, zag Jelte en met een mooie assist van Ruben maakte Jelte de 3-0.

Unitas had weinig in te brengen op het veld. Ze kregen geen kansen omdat de kanjers achterin weer goed stonden te verdedigen. In de 22ste minuut gaf Bas een mooie pass op Tijmen, die hem netjes voorgaf op Jelte. Die bal ging net naast.
Toen Everstein een beetje gas terug nam, kwam er wat meer druk van Unitas.
En de laatste kans voor de rust, met een schot op doel, was voor Unitas.
3-0 de rust in. Het leek Nederland-Portugal wel.

Na de rust gingen we er weer gelijk vol op. Tijmen liep de 16 meter in en werd tegen de grond gedrukt: Penalty!
Tijmen dacht slim te zijn door geen hoek te kiezen en de bal hard –a la Johan Neeskens- door het midden te schieten.  Helaas koos deze keeper geen hoek en kon hij de bal nog net stoppen. Misschien dat Everstein daarvan schrok want het tempo ging iets naar beneden en de spelers zakten wat terug in de verdediging, wat meteen door Unitas werd opgepakt die in de aanval gingen.
Het duurde tot de 42ste minuut  voordat Unitas een echt schot op Melvin kon afvuren.
Hard genoeg zodat Melvin er net niet bij kon: 3-1 Hierna herpakte Everstein zich weer en begon weer met aanvallen.
Door schoten op het doel en een paar corners raakte Unitas wel wat meer in paniek maar Everstein weet de score niet verder uit te breiden.
Er was gevochten tot de laatste minuut, 3-1 is een mooie en verdiende uitslag.
Weer 3 punten in de pocket!

Nog even de complimenten voor de Boys en girl die ons hebben geholpen;Hartstikke goed gespeeld weer en een hele dikke duim omhoog voor Myrthe, die een hele wedstrijd had gespeeld.Volgende week Tricht thuis. Ondanks het uitstekende verzorgde verslag van Suus ben ik toch blij dat ik er weer bij ben. Ik heb er zijn in. Jullie toch ook?