Theole JO 13-4 – Everstein JO 13-1

5 Mei

Afgelopen zaterdag stond de 4de uitwedstrijd op het programma.
We mochten naar Tiel, om tegen Theole te voetballen.
5 Mei staat natuurlijk in het teken van Bevrijdingsdag, overal hing de vlag uit, de zon scheen heerlijk en we waren er dan ook op gebrand om ons te bevrijden van de 3 verliespotjes van de afgelopen weken. Al vanaf de eerste minuut ging Everstein er vol op. Het zou een waar schietfestijn worden.
In de eerste minuut is het Jelte die een hele fraaie pass geeft op Tijmen, die alleen voor de keepster komt en tegen de keepster aanschiet. Ik zeg keepster want er stond een meisje in het doel bij Theole, en een goede ook, zo zou blijken.
In de 4de minuut is het Bas, die na een goede uittrap van Jayden, alleen op de keepster afliep. De bal kwam tegen haar aan en tot corner gewerkt.
Uit de corner kwam de bal bij Jelte, die de bal te zacht raakt. In de tegenstoot die volgde is het vervolgens Melvin die een goede redding had.
Dan volgt er een tijdje rommelig voetbal van beide kanten en Theole profiteert daar enorm van. In de 9de minuut werd het 1-0 en 3 minuten later 2-0.
Zij schoten niet tegen de keeper aan, maar er gewoon langs.
Everstein ging weer op zoek naar de goal. Ze waren veel sterker op het veld. Alleen die keepster...... In de 19de minuut gaf Jelte weer een fijne pass op Tijmen die de bal gaf aan Bart-Jan. Bart-Jan schoot.... tegen de keepster aan. Na de uittrap kwam de bal bij Tijmen die alleen op de keepster afging. Hij schoot iets te vroeg en… tegen de keepster aan.
In de 20ste minuut was het wel raak. Jelte die de bal onderschepte, een goede actie maakte en op doel schoot, en de keepster raakte. Daymian was in de rebound alert en schoot raak: 2-1.
2 Minuten later was er een bijna identieke situatie. Jelte met een goede loopactie, een prima voorzet op Daymian. Alleen schoot Daymian nu net voor langs (niet tegen de keepster aan :) :)
Toch viel de 3-1 nog voor rust. Door wat onnauwkeurigheden kon Theole er doorheen komen en in de 27ste minuut 3-1 binnenschieten.

Na rust begon Theole met een schot op doel. Die pakte Melvin goed. En in de aanval die daarop volgde kwam Bart-Jan opnieuw alleen voor de keepster. Deze keer schoot hij net naast. Je zag dat Everstein heel gretig was, ik denk weer goed gecoacht in de rust. Ze waren tenslotte ook veel beter. Alleen het vizier moest even op scherp worden gezet. Dat gebeurde in de 35ste minuut. Gershon ging goed door op de rechterflank en had een hele fraaie pass op Jelte. Jelte keek goed en zag Tijmen voor de goal vrijlopen, die prima afmaakte 3-2.
Vanaf dat moment was het Everstein die regeerde op het veld.
In de 37ste minuut een schot van Tijmen, net naast
In de 38ste minuut een pass van achteruit van Rob op Tijmen die de o zo verdiende gelijkmaker inschoot, 3-3. Everstein wilde nu ook de 4de heel snel maken.
Maar die keepster…!
39ste minuut pas van Jelte op Tijmen , tegen de keepster aan.
41ste minuut goede loopactie van Ruben die door de uitkomende keepster twijfelde tussen schot en pass en dus net naast schoot.
43ste minuut Bart-Jan die alleen op de keepster afging maar net naast schoot.
44ste minuut een fantastische diepte pass van Jarno op Tijmen, tegen de keepster aan.

Kwam die goal nog? Jazeker! In de 48ste minuut kreeg Ruben de bal van Rob. Omdat de voorhoedespelers goed meeliepen en dus werden gedekt kon Ruben gewoon doorlopen en snoeihard de bal achter de keepster schieten 3-4.
Everstein bleef drukken op nog een goal. Toch had Melvin, 3 minuten voor tijd, nog een laatste uitstekende redding en konden zo de 3 punten naar Everdingen gebracht worden.

Ik weet niet of jullie hebben meegeteld, maar Everstein kwam maar liefst 10 x in de mogelijkheid om op goal te schieten, afgezien van de 4 goede goals.
Misschien was dat omdat er een meisje in het doel stond, of dat het vizier niet scherp was. Misschien omdat het nog vakantie was, of wellicht omdat het Bevrijdingsdag was. Ik weet het precies, maar mijn voorstel is dat we een van de moeders op de trainingsavonden een paar handschoenen aandoen en in het doel zetten. Zo  kunnen we er in ieder geval op trainen om een meisje uit de doel te schieten :) :).

Maar wat mij het meest opviel en daar wil je het team een enorm groot compliment voor geven was de veerkracht en wilskracht. Na elk schot tegen de keepster of voorlangs of net naast was er niemand die het koppie liet hangen. Iedereen geloofde in de 3 punten.

Met die gedachte kijk ik hals reikend uit naar volgende week.
De topper thuis tegen Hei-en Boeikoop. Ik heb er zin in, jullie ook?

Tot slot nog een dankwoord voor Rob en Ruben die na hun eigen wedstrijd bij ons ook nog de ballen van het dank speelden met 2 assists en een goal.Top gedaan jongens en dank je wel!!!