BZS JO13-2 – Everstein JO 13-1

16 april

Vanavond stond er een midweekse inhaalronde op het programma.
Uit tegen BZS. De nummer 2 op de ranglijst. Met winst zouden wij ze voorbij gaan.
Het zou een moeilijke wedstrijd worden. Maar dat mag ook wel met 2 tegenstanders die bij elkaar staan op de ranglijst. Al binnen 5 minuten stonden er 3 corners op mijn papiertje: 1 voor Everstein en 2 voor BZS. En 3 minuten later werd er van afstand geschoten, de bal raakt de lat en komt voor de voeten van een speler van BZS, 1-0.

Daarna was het Everstein die ging aanvallen. Eerst ging Bas alleen op de keeper en schoot net naast. Daarna schoot Tijmen hard op doel waar de keeper veel moeite mee had. De paal werd ook nog getroffen door Tijmen. Na eerst nog een superredding van Melvin in de 30ste minuut was het in de 35ste minuut toch 2-0.
Bij de laatste redding van de eerste helft raakte de speler van BZS niet alleen de bal verkeerd, hij raakte ook het hoofd van Melvin. Gelukkig hadden we wonderwater en wilde Melvin verder spelen.

In de rust hoorde ik een aantal moeders (namen bekend bij de redactie) met elkaar praten en daar hoorde ik een aantal voetbal termen die ik nog niet kende:
Schupmaarraak voetbal en zien-waar-we-uitkomen-voetbal.
Het gaf wel goed weer hoe Everstein omging met het voetbal van de tegenstander. Die speelde vrij nerveus, niet goed gegroepeerd voetbal en Everstein ging daar in mee.
In plaats van het goede passen wat we kunnen, de ruimte zoeken en deze benutten, gingen we dus mee in het we-zien-wel-waar-we-uitkomen voetbal.

Dat zag je terug in de tweede helft. Nerveus…..de bal gewoon naar voren schieten zonder te kijken. Het leidde wel tot de debuut goal van Bart-Jan die in de 56ste minuut goed doorliep toen de verdediger van BZS en de keeper niet goed communiceerde en zo, aldus de supporters, zijn eerste goal ooit in het voetbal kon maken 2-1.
Alleen was het 2 minuten later alweer 3-1 omdat BZS de bal weer naar voren schoot en daar iemand vond die de bal erin schoot.
Deze wedstrijd hadden we niet hoeven verliezen maar een oude Chinese wijsheid gaat hier weer op:  Als je leert van je verliezen, word je beter.

Volgende week RKTVC. Na 2 x verliezen ben ik wel even uitgeleerd. En heb ik wel weer zin in een winstpotje.