6e klasse 08

21 april 2018 10:15

Vandaag stond de derde wedstrijd in 8 dagen op het programma.
Weer uit en nu was RKTVC aan de beurt.
Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Al had je dat niet gezegd aan de hand van de stand op de ranglijst. Everstein begon voortvarend met al in de 2de minuut een kans voor Tijmen, die na een goede actie van Daymian en Robert-Jan net naast schoot.
In de 8ste minuut is het RKTVC die een penalty kreeg. Waarom weet ik niet maar RKTVC stond voor 1-0. 3 Minuten later raakte Jarno de corner niet helemaal goed op zijn hoofd en stond het al
2-0.

De 3-0 stond na 11 minuten op het bord. De keeper van RKTVC schoot de bal ver uit en die bal werd opgepikt door een van hun aanvallers, 3-0.
Tijd voor Everstein om wakker te worden! Bas was de eerste die een schot afvuurde op het doel. In de 19de minuut was er een corner van Jayden, een gevaarlijk wapen, maar Jelte schoot net naast het doel.
In de 21ste minuut had Melvin niet alleen een hele goede redding, maar wist hij met een lange pass ook Jelte te vinden. Die kon alleen op het doel af, maar vond de keeper op zijn weg. In de 26ste minuut kwam Bart-Jan aan de bal die de bal ook net over schoot.

Direct na rust was Everstein misschien nog bezig met wat er was gezegd in de kleedkamer, want RKTVC ging vanaf de aftrap op weg naar Melvin en schieten de 4-0 binnen.

Toch was Everstein zeker niet minder dan RKTVC. De goal moest dus wel komen. In de 37ste minuut kwam Jelte goed voor zijn man en gaf een prima passje op Tijmen die heel beheerst afmaakt 4-1. 5 Minuten later kwam Everstein op stoom. Een passje van Jelte op Tijmen die net voorlangs schiet, waar de bal bij Gershon kwam en de bal op de paal liet belanden. De bal kwam terug het strafschop in, tegen de hand van een RKTVC speler, hands.
De penalty werd heel goed en netjes ingeschoten door Jayden, 4-2.
Nu kon er nog wat gaan gebeuren. Helemaal toen Bas de bal in de 50ste minuut van afstand binnen schoot, 4-3. Het werd pushen en pushen maar het bleef 4-3.
Heel jammer want zeker de tweede helft was Everstein veel beter aan het voetballen.
Volgende week mogen we weer uit, tegen het Tielse Theole.

Laten we hopen dat Theole wel hun eigen spelers opstelt en geen spelers uit hogere elftallen, zoals we de afgelopen wedstrijden zagen. Ik weet dat het allemaal mag en toegestaan is, toch vind ik het niet geheel volgens de spelregels van het fairplay.
Laten we er weer gewoon vol voor gaan. Dan komen de goals en punten vanzelf.