6e klasse 08

7 april 2018 11:00

R.Ariaans

Everstein JO13 -1 Tricht JO13 – 3

De zon begon weer te schijnen, de temperatuur weer te stijgen en we hadden een sportweekend voor de boeg. Onze jongens mochten weer de wei in. Ditmaal tegen Tricht JO13. De formule 1, met Max Verstappen, deed Bahrein aan en dan was er ook nog de klassieker Parijs-Roubaix. Om met dat laatste te beginnen. Geen Nederlandse overwinning, wel modder en ellende, Sagan won gewoon weer.
Max kwam ook niet veel verder dan ronde 2 na een ferme tik tegen de achterband die lek raakte. Dus……..moest het spektakel weer komen van de jongens (en meisjes) van Everstein JO13.

Robbert-Jan en Gershon waren weer terug in het elftal, Mees was er ook om het te proberen. Toch ook waren Myrthe en Merle er weer om ons te versterken.
De eerste minuten was het een beetje aftasten over en weer. Met een schot op het doel van Melvin met gelijk de eerste redding. Tot aan de 4de minuut. Jelte gooide de bal in naar Tijmen die keek en schoot: 1-0.
De minuten daarna was het Everstein die bepaalde en de baas was op het veld.
Eerst een schot van Bas. Daarna een schot van Tijmen na een assist van Jarno en Jelte.
In de 12de minuut viel de 2-0 door Merle. Helaas moet ik de naam van de assist(ant) schuldig blijven.
Het was druk voor de goal, met veel benen en mensen, maar Merle was wel degene die de laatste tik gaf tegen de bal.

In de 14de minuut was er een goede loopactie van een uitstekend spelende Tijmen. De bal werd toen nog wel gered door de keeper. Dat was 3 minuten later wel anders toen Merle de assist gaf op Tijmen die onberispelijk binnen schoot : 3-0
4 minuten later was Tijmen heel alert bij de keepersbal. De bal viel uit de handen van de keeper en Tijmen was er als de kippen bij voor zijn derde van de dag : 4-0.
Tricht was de weg volledig kwijt. Bijna direct na de aftrap pakte Everstein de bal weer af en gaf Jelte een uitgekiend pasje aan Bas, die wel raad wist met de bal: 5-0.
De enige kans van de eerste helft die Tricht kreeg was een corner. Bas wilde deze weg koppen maar de bal kwam ongelukkig via zijn rug achter Melvin : 5-1

En dit is pas de ruststand!

De tweede helft was iets rustiger dan de eerste helft. Al na 2 minuten scoorde Tricht de 5-2 maar Everstein bleef gewoon heerlijk voetballen.Achterin stonden Eelco, Lukas, Mees, Jarno en Benjamin weer ouderwets te verdedigen. Met daarachter, als vertrouwd Melvin. Een onneembare vesting. Merle, Bas, Gershon en Jayden liepen te strooien met steekpassjes alsof het Sinterklaasintocht was. En voorin waren Jelte, Myrthe, Daymian, Tijmen en Robbert-Jan aan het doorjagen en liepen alsof hun leven eraf hingen. Vooral Tijmen was nauwelijks te stoppen en goed op dreef. In de 40ste minuut deed Robbert-Jan een duit in het Eversteinse zakje. De assist is van Jelte en Robbert-Jan maakte de 6-2.
Daarna waren er nog volop kansen. Een kans voor Jelte uit een corner, Tijmen die de paal treft. In de 50ste minuut maakte Jelte de laatste goal van de dag. Daymian die de pass kreeg, goed keek, en de bal precies bij Jelte kreeg : 7-2

Ik moest snel schrijven om alles ook goed te kunnen volgen en precies te weten wie wat deed. Zoveel actie was er en zoveel gebeurde er op het veld.
Het was een spetterende wedstrijd vol strijd en heel goed voetbal. Super gedaan jongens!
En nog even terugkomend op mijn trip naar Griekenland: Daar heb ik niks kunnen vinden, maar misschien dat er binnenkort wel Griekse scouts hierheen komen.

Ik heb in ieder geval alleen maar toppers gezien!

Volgende week MVV uit. Om 12.30 uur. Dat is bijna primetime voor voetbalwedstrijden. Zou het iets te maken hebben met de uitzendrechten! Ik heb er zin in. Jullie ook?