Sc Everstein 2

Groep 1 32

15 september 2018 14:30

Wat kan voetbal toch leuk zijn!

Onder een heerlijk zonnetje startte Everstein 2 zaterdagmiddag om 14:33 uur de laatste bekerwedstrijd in Waardenburg tegen WNC 2. Ondanks dat Everstein geen kans meer maakt om verder te bekeren zette de technische leiding, Ton Kool en Dick Hol, de mannen voorafgaande aan de wedstrijd op scherp. 100% inzet en scherpte wordt vereist.

En dat was er! En nog meer; bij vlagen goed voetbal!
De 1e minuten was het even aftasten, maar daarna neemt Everstein het heft in handen. Dit leidt in de 4e minuut tot het 1e wapenfeit. Djimmy Kreuning stuurt rechtsback Scott Ariaans op rechts weg. Zijn schot verdwijnt echter hoog over het doel. Vervolgens in de 5e en 6e minuten 2 schoten van Tim, die eveneens over gaan. De weinige toeschouwers, waarvan de meeste nog voor Everstein zijn, gaan er eens goed voor zitten.

In deze fase doet WNC, toch een 1e klasser, bitter weinig. Pas in de 10e minuut komt het 1e kansje voor de gasten, maar assistent scheidsrechter Gerrit het Lam had al voor buitenspel gevlagd.

In de 13 minuut onderschept Tim van Willigenburg de bal op het middenveld. Hij speelt Yannick Middelkoop aan, die vervolgens goed aflegt op de doorgelopen Tim. Met een droog schot schiet hij de bal onhoudbaar voor de keeper in de rechterhoek. 0-1!

Maar niet alleen de aanval laat zich gelden. Bij de 1e corner van WNC blijkt iedereen dat we veel geleerd hebben van de eerdere tegengoals (3 goals uit 3 dode spelmomenten). Aanvoerder Niek van Veen zet de mannen goed neer en iedereen komt de gemaakte afspraken na. De bal wordt gemakkelijk uitverdedigd en dat is wel eens anders geweest.

Vervolgens is het weer Everstein dat de klok slaat. Walter Snoek onderschept de bal op het middelveld en moet scoren. Zijn bal verdwijnt echter over het doel. Een minuut later een grote kans voor Tim, maar ook daaruit volgt geen goal. In de 32e minuut is het echter wel raak, Uit een goede corner van Walter komt Yannick goed voor zijn man en kopt de bal hard in. 0-2. Lekker!

De laatste 5 minuten voor de rust zijn rommelig, slordig met veel fouten. Daarom is de ruststand 0-2. Zeer verdiend.

In de 2e helft wordt kilometervreter Djimmy vervangen door Frank Kers. De start is weer uitstekend. Na 2 minuten kopt Mark Fierens een voorzet van Yannick gemakkelijk diagonaal in. 0-3.
De 10 minuten hierna zijn voor WNC. Na een vrije trap verdwijnt de bal in handen van Mark Vlot en na wat paniekerig verdedigen verdwijnt de bal van WNC op lat.

Maar dat was het dan ook wel. Zoals eerder gezegd bleef Everstein met veel inzet en bij vlagen goed voetbal heer en meester in deze wedstrijd. Na een onderschepping van Rogier Kers, die een uitstekende wedstrijd speelt op het middenveld, krijgt Tim in de 57e minuut een grote kans. De bal verdwijnt echter naast het doel. 2 minuten later weer eens mogelijkheid.  Scott, die sterk aan de 2e helft begint, gaat op rechts door en geeft de bal voor aan Tim. Zijn schot is echter te slap en een makkelijke prooi voor de keeper.

Met nog een half uur te gaan vervangt Tim van Zal , die terugkomt van een blessure, Mark Vlot in de goal. Hendrik van Hazendonk, speler uit de JO19, komt voor Walter Snoek.
Onder het toeziend oog van zijn vader bekroont Hendrik, na goed aangeven van Tim, zijn sterke invalbeurt met een mooi doelpunt. 0-4. Even later krijgt hij nog een kans maar nu verdwijnt zijn schot naast het doel.

Het slotakkoord is ook voor Everstein. Na aangeven van Yannick mag Tim 2x inschieten. Met een 2e doelpunt van de middag wordt zijn harde werken beloond, 0-5.
Zoals gezegd wat kan voetbal toch leuk zijn!

Voordat Everstein 2 volgende week (uit tegen BLC) aan de competitie begint wordt dinsdagavond om 20:00 uur thuis tegen Focus nog een laatste oefenwedstrijd gespeeld..