HSSC'61 2

Groep 1 32

8 september 2018 14:30

H.van Deudekom

Vanmiddag een heel mooi affiche in de strijd om de KNVB beker, Everstein 2 ontvangt HSSC ’61 2. De wedstrijden tegen onze buren uit Hei en Boeicop staan (bijna) altijd garant voor spektakel, maar voor deze wedstrijd zijn onze gasten nog extra gebrand om de punten mee te nemen. De huidige trainer van Everstein, Ton Kool, was namelijk vorig jaar nog trainer van HSSC.

Onder het genot van een lekker zonnetje trapten Everstein en HSSC om 14:30 uur, onder leiding van scheidsrechter Henk van Deutekom, af. Voor het talrijk opgekomen publiek pakte Everstein in de openingsfase het initiatief. Dit leidde in de 1e minuut al tot een schot van Yannick Middelkoop. Daarna volgende nog een aantal kleinere mogelijkheden. In de 15e minuut krijgt HSSC de 1e kans. De bal verdwijnt net naast het doel. Onze gasten zijn feller en nemen langzaam maar zeker het initiatief over. Everstein loopt in deze fase dan ook achter de feiten aan.

Na een goede aanval van Everstein krijgt Everstein in de 27e minuut een corner. Walter Snoek geeft de bal uitstekend voor en bij de 2e paal staat Davey Diks volkomen vrij. Hij kopt de bal tegendraads in en via de handen van de keeper verdwijnt de bal in de lange hoek. 1-0! HSSC is door deze tegenslag even de draad kwijt en 2 minuten later ontvangt Mark Fierens na een fantastische opening van Yannick de bal op rechts. Zijn schot wordt gepareerd door de uitlopende keeper. Weer een minuut later verdwijnt een schot van Tom van Willigenburg over het doel.

In de 34e minuut krijgt onze tegenstander een corner. Deze wordt goed voorgegeven en hard ingekopt door een vrijstaande speler. Weer een tegentreffer uit een dood spelmoment. 1e punt op de agenda van de nabespreking lijkt mij. Net voor de rust de laatste mogelijkheid van de 1e helft. Mark schiet met links in en uit de rebound krijgt Tim nog een schietkans. Een verdediger van HSSC blokt deze inzet. Ruststand 1-1

In de 2e helft komen Rogier Kers en Mark den Hertog voor Mark Fierens en Jesse Ariaans. Everstein begint slap aan het 2e gedeelte. HSSC neemt het initiatief en dit leidt zelfs tot een goal, die vanwege buitenspel wordt afgekeurd. Verder wordt er veel strijd geleverd, maar dit leidt niet tot grote kansen. De verdediging van Everstein staat in deze fase erg goed.

Het duurt tot zo’n 10 minuten voor tijd totdat er een kans ontstaat voor Everstein. Scott Ariaans, die Yannick is komen vervangen, gaat goed door en kapt zijn man uit. Zijn schot verdwijnt in handen van de keeper. Een minuut later krijgt Everstein een vrije trap omdat de keeper van HSSC voor de zoveelste keer veel te lang met de bal in zijn handen blijft staan.  De vrije trap van Walter wordt door Davey over het doel geschoten.
Een minuut later weer een mogelijkheden. Na een ijzersterke kopbal van Joeri, die weer heer en meester was in de lucht, ontvangt Davey de bal. Zijn inzet stuit op de verdediging. Terechte eindstand van deze bekerwedstrijd: 1-1.

Natuurlijk zijn er nog veel verbeterpunten, maar het publiek heeft vandaag genoten van een leuke wedstrijd van deze jonge ploeg. Volgende week zaterdag wordt het bekeravontuur vervolgd met een uitwedstrijd tegen WNC 2. Aanvang 14:30 uur.