Bij voetbal wint lang niet altijd de beste en dat maakt het spelletje (meestal) ook zo leuk.

Vandaag startte de technische leiding, Tonny Kool en Dick Hol, met de volgende 11 spelers:

Verdedigers; Arjan Cornelisse (aanvoerder), Jesse Ariaans, Niek van Veen en Joeri Liefhebber
Middenveld; Djimmy Kreuning, Maxim Brouwer en Yannick Middelkoop
Aanval; Tim van Willigenburg, Walter Snoek en Davey Diks

Wisselspelers; Frank Kers, Rogier Kers en Mark Fierens
Grensrechter; Gerrit het Lam

Na het 1e fluitsignaal  nam Everstein al gauw het initiatief in de wedstrijd. Met bij vlagen goed voetbal werd de tegenstander onder druk gezet. Dit leidde nog niet tot grote kansen, maar wel tot vele mogelijkheden. Tegenstander Tricht kwam maar sporadisch in de buurt van keeper Marco van Iperen. Dit leidde echter in de 6e en 21e minuut wel tot 2 vrije trappen net buiten de 16 meter. Alle 2 op precies dezelfde plaats werden ze op identieke wijze buiten bereik van keeper Marco van Iperen ingeschoten en stonden we met 2-0 achter. Een flinke domper.

Everstein pakte de draad echter weer snel op en dit leidde in de 24e minuut tot een grote kans voor Davey die de bal helaas volledig verkeerd raakte. Na nog een aantal mogelijkheden volgde in de 37e minuut de mooiste aanval van de middag. Met snel combinatievoetbal over veel schijven ontvangt Yannick de bal bij de achterlijn. Hij geeft voor op Davey die de bal inschiet. De keeper redt in 1e instantie nog met zijn voet, maar de afgeslagen bal wordt opnieuw ingebracht en Davey weet nu wel te scoren.

Het doelpunt wordt echter afgekeurd door de -verder goed leidende- scheidsrechter. In een ultieme poging zijn ploeg te helpen heeft de grensrechter namelijk voor buitenspel gevlagd, terwijl iedereen kon zien dat naast de keeper nog een andere verdediger stond. Jammer maast het feest ging dus niet door. In de 44e minuut is het wel raak. Yannick scoort uit een voorzet van Davey. Lekker zo voor de rust! 2-1

In de 2e helft nemen Frank, Mark en Rogier de plaatsen in van Maxim, Jesse en Djimmy.

Everstein begint weer met een veldoverzicht. In de 46e minuut krijgt Tim een schietkans, maar zijn schot wordt makkelijk gevangen door de keeper. Arjan kopt net over het doel. Daarna is het echter wel raak. Na een goede spelhervatting van Marco op Davey wordt Rogier op links aangespeeld. Zijn voorzet belandt bij Walter Snoek die via de binnenkant van de paal 2-2 scoort! Op jacht naar de overwinning. En Everstein krijgt een grote kans om op voorsprong komen. Een fantastische aanval wordt door Frank op Davey voorgegeven. Zijn schot verdwijnt naast het doel.

Na zo’n 70 minuten is goed te merken dat er nog maar een paar keer is getraind en dit de 1e wedstrijd is. De krachten vloeien langzaam maar zeker weg. De wedstrijd heef veel energie gekost en een aantal spelers zitten er flink doorheen. Hierdoor komt Tricht wat meer aan aanvallen toe. In de 83e minuut leidt dit tot een schot dat op de buitenkant van de paal belandt. Daarna is het echter wel raak. Bij wederom uit een vrije trap zijn er geen goede afspraken gemaakt. Een speler van Tricht wordt niet gedekt en verschijnt volledig vrij voor Marco. Hij laat het buitenkansje niet liggen en scoort 3-2.

Daarna nog 1 mogelijkheid voor Everstein. Na een vrije trap staat Yannick volkomen vrij. Zijn kopbal gaat echter net naast. Eindstand 3-2. Een les effectiviteit gehad, maar wel enorm genoten van de inzet, veerbaarheid en leuke pot voetbal. Dit belooft wat voor de rest van het seizoen!

Wil je onze mannen ook aan het werk zien? Dinsdag spelen we om 20:00 uur vriendschappelijk thuis tegen Lekvogels 2 en volgende week zaterdag om 14:30 uur de bekerkraker tegen HSSC 61 2.