Everstein MO13: Een team in ontwikkeling (deel 1)

GDC MO13-1

Groep 2 18

1 september 2018 9:00

Y.Hagenaar

Het is zaterdag 1 september 2018. Het WK-voetbal is achter de rug, AJAX en PSV zijn gekwalificeerd voor de Champions League, de eredivisie is gestart, de eerste trainingen zijn geweest, de eerste school week is achter de rug maar de eerste (beker)wedstrijd voor het vernieuwde Everstein MO13 staat op het programma.

Inderdaad het vernieuwde MO13. Het team is een samenvoeging van een deel van de MO13 en een deel van de MO11 van het vorige seizoen. Hierdoor is de selectie van de MO13 gegroeid tot 16 speelsters. De MO13 speelt haar wedstrijden op een groot veld met alle daarbij behorende spelregels. Voor de technische staf van de MO13 was dit de aanleiding om de speelsters extra vroeg te laten opdraven. Zo kon het gebeuren dat om 8.00 uur de rust in kleedkamer 3 ver was te zoeken want opgewonden verzamelde de speelsters zich. Geheel volgens de traditie blijft wat er in de kleedkamer wordt besproken geheim.
Na de ‘geheime’ bespreking werd de opstelling op veld 3 nogmaals doorgenomen. De benodigde foto’s voor de website werden gemaakt uiteindelijk werd er gestart met de warming-up. Ondertussen was de tegenstander GDC MO13 ook bezig met hun warming-up. Om klokslag 9.00 uur floot de scheidsrechter, onder grote publieke belangstelling van de vele toeschouwers van GDC, voor het begin van de wedstrijd. Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat de speelsters van de MO13 aan elkaar en het grote veld moesten wennen. GDC ging hier iets beter mee om zij scoorde in de eerste helft 6 doelpunten. Everstein MO13 kreeg wel enkele kansjes maar het lukt niet om voor de rust te scoren. Met een 0-6 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.
In de rust zijn er door de technische staf enkele tactische wijzigingen doorgevoerd en dit had een direct effect op het team. Gelukkig nam de publieke belangstelling in de tweede helft toe en veranderde het spelbeeld. Everstein MO13 had vaker de bal en er ontstonden enkele combinaties. Halverwege de tweede helft zorgde Iris en Maud voor de eerste doelpunten van dit seizoen. Helaas scoorde GDC er ook nog 3 dus aan het einde van de wedstrijd was de uitslag 2-9. Na afloop van de wedstrijd hielden de speelsters van de MO13 nog een nabespreking op het veld en werd de kleedkamer opgezocht voor een verfrissende douche.

Everstein MO13 een team in ontwikkeling, dat is de kop van dit korte verslag. Een team dat haar eerste wedstrijd speelde en moest zoeken naar de combinaties, de ruimte op het veld en naar de juiste posities. Everstein MO13 een team in ontwikkeling? Dat zeker maar gezien het verschil tussen de eerste en tweede helft gaat die ontwikkeling erg snel. De komende periode kunt u de ontwikkelingen volgen door dit (wedstrijd)verslag maar het is erg leuk om de ontwikkelingen met eigen ogen te zien. De komende weken speelt Everstein MO13 enkele uitwedstrijden. De eerst is op zaterdag 8 september om 8.30 tegen Peursum MO13. U bent van harte welkom om te komen kijken.

NB. De bekerwedstrijden zijn ook voor de verslaggever/fotograaf een soort van oefenwedstrijden. Bij de start van de competitie volgen er per wedstrijd meer foto’s